Me voimme auttaa sinua

Soita meille numeroon 020 144 1455 tai täytä lomake niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman nopeasti.

Rinna Suomalainen on yksi monesta taitavasta neuvojastamme, jonka kanssa voit olla yhteydessä.

Arkun valinta – 4 hyvää neuvoa

  1. Arkun valinnassa tulee aina ottaa ensisijaisesti huomioon vainajan toiveet.
  2. Jos vainaja ei ole ilmaissut tiettyjä toiveita koskien arkun valintaa, voi olla hyvä idea esimerkiksi yhdistää arkku toivomiensa arkkukoristeiden kanssa seremonian aikana.
  3. Mikäli vainaja on yli 195 cm, tarvitaan XL-kokoinen arkku. Isompi arkku voi myös olla ajankohtainen, jos vainaja oli tukevarakenteinen.
  4. Jos omaiset ovat valinneet pelkistetyn arkun, monet haluavat täydentää arkun arkkuliinalla. Arkkuliinaa käyttäessä ei yleensä ole sallittua asettaa arkkukoristeita arkun päälle.

Arkkuja löytyy monissa erilaisissa materiaaleissa, väreissä ja hintaluokissa

Arkkua valittaessa on monia huomioitavia tekijöitä. Monille arkkumateriaalilla on suuri merkitys. Toiset panostavat arkun väriin. Lavendlalla tarjoamme tämän takia arkkuja monissa eri materiaaleissa ja väreissä, sekä hintaluokissa.

Arkun materiaali: tammi, mänty tai kirsikka

Jos halutaan ainutlaatuinen arkku, tulisi valita massiivitammesta valmistettu hauta-arkku. Kaikilla tammiarkuillamme on kaunis kansi- ja pohjaprofiili.

Honkapuu on suosittu nimitys männyn puutavarasta. Suurin osa arkuistamme on valmistettu vain massiivimännystä. Mänty on kestävyytensä ansiosta erinomainen arkkumateriaali. Mänty tarjoaa lisäksi hyvän mahdollisuuden luoda kauniin pinnan maalilla, petsillä tai lakalla. Valitsemme männyn koivun sijasta männyn kauniin ulkonäön ja oksien ansiosta. Se luo elämää puun pinnalle.

Arkun väri

Ei ole epätavallista, että omaiset valitsevat arkun vainajan lempivärin perusteella. Tämän takia Lavendan valikoimasta löytyy erivärisiä arkkuja aina harmaasta siniseen, vihreästä vaaleanpunaiseen. Etkö löydä mieluisaa arkkua? Ota meihin yhteyttä, niin autamme.

Arkun koko

Kaikkien arkkujemme vakiokoko on 200 cm pitkä, 65 cm leveä ja 50 cm korkea. Kuten edellä mainittiin, tarvitaan XL-kokoinen arkku, jos vainaja on yli 195 cm pitkä. XL-kokoista arkkua voidaan tarvita myös, mikäli vainaja on rakeenteeltaan isokokoinen.

Xl-arkut
Honka Eko valkokuulto leveys + 10 cm ja Solmulaskos leveys + 10cm. Ylikokoisia on puuarkuista lisäksi tilauksesta tarjolla Punahongasta ja Tammi T82-mallista. Verhoilluista arkuista saatavilla ovat Ranta, Runo, Kansisäde, sekä 7 V Valonsäde. Puuarkuissa 10 cm ylileveyden lisähinta
nettohinnassa on 190€ ja verhoilluissa arkuissa 95€ (alv 0%)

Oletko epävarma, minkä kokoisen arkun tarvitset? Ei hätää, soita meille, niin autamme sinut eteenpäin.

Lainaa arkulle alba

Suurin osa seurakunnista tarjoaa arkulle alban. Alba on kaunis kangas, joka asetetaan arkun päälle siunauksen aikana. Usein omaiset päättävät käyttää albaa, jos arkku on ulkonäöltään paljas. Alban lainaaminen seurakunnalta on useimmiten maksutonta.

Arkkukoristetta ei yleensä saa asettaa arkun päälle albaa käytettäessä. Tämä johtuu siitä, että kangas voi vaurioitua kukkien piikeistä, väreistä ja kosteudesta. Useimmissa tapauksissa on kuitenkin sallittua laittaa käsikimppuja arkun päälle, vaikka käyttäysikin albaa.


Arkut kuljetettaessa vainajaa ulkomaille

Lain mukaan vainajan kuljettamiseen ulkomaille vaaditaan kaksi arkkua: Sinkkinen sisäarkku ja puinen ulkoarkku. Sinkkiarkku tiivistetään täysin ja estää näin mahdollisten tartuntojen leviämisen maiden rajojen yli.Tutustu neuvojiimme

Hautajaisten järjestäminen tai avun saaminen juridisissa asioissa on luottamustehtävä. Valitse itsellesi ja tilanteeseesi sopiva neuvoja.

Tuotteet