LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Espoo

Ota yhteyttä

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Espoossa

Hautaustoimisto Espoo

Lavendlan hautaustoimistossa Espoossa saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 020 144 1455, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Espoo

Teemme vaikeasta helpompaa

Ota yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Espoo?

Hautajaisten hinta kaupungissa Espoo vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Espoo

Kun läheinen ihminen menehtyy, vainajan omaiset järjestävät tälle hautajaiset. Hautajaiset voidaan järjestää kirkko- tai siviilihautajaisina vainajan omasta tahdosta ja vakaumuksesta riippuen. Henkilökohtainen hautausneuvojasi auttaa sinua arvokkaiden hautajaisten järjestämisessä ja on tukenasi raskaan prosessin aikana.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Mikäli vainaja kuuluu kirkolliseen seurakuntaan, hänelle voidaan järjestää kristilliset kirkkohautajaiset. Espoossa kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien käyttö siunaus- ja muistotilaisuuksia varten sekä papin ja urkurin palvelus on seurakunnan jäsenille maksutonta. Hautajaisseremoniassa pappi pitää puheen ja siunaa vainajan, minkä lisäksi läheiset laskevat kukkalaitteet sekä rukoilevat ja laulavat yhdessä. Seremonian kulkua ja puheiden sisältöä voidaan suunnitella yhdessä seurakunnan papin kanssa, jotta tilaisuudesta tulee yksilöllinen ja persoonallinen. Tilaisuuden järjestämisessä tulee ensisijaisesti kunnioittaa vainajan omia toiveita.

Espoon kirkot

Espoon tuomiokirkko on keskiaikainen harmaakivikirkko, jonka arvellaan olevan peräisin 1400-luvun lopulta. Kirkkorakennus on käynyt läpi monia korjauksia ja uudistuksia, mutta alkuperäisestä kirkosta ovat jäljellä sen itä- ja länsiosat keskiaikaisine maalauksineen. Kirkossa on tilaa noin 550 kirkkovieraalle. Espoonlahdella taas sijaitsee arkkitehtien Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelema Espoonlahden kirkko, joka on arkkitehtuurisesti hyvin merkittävä rakennus. Pääosin betonista ja luonnonpuusta rakennettu kirkkorakennus valmistui vuonna 1980, ja sen kirkkosalissa on istumapaikkoja reilut 400.

Istumapaikkojen määrässä laskettuna Espoon suurin kirkko on 60-luvun puolivälissä valmistunut Tapiolan kirkko, jonka kirkkosaliin mahtuu jopa 600 henkilöä. Espoon Leppävaarassa sijaitsee punatiilinen Leppävaaran kirkko, joka valmistui vuonna 1979, ja Niittykummusta löytyy niin ikään punatiilinen, 80-luvun alussa rakennettu Olarin kirkko. Olarin kirkon kanssa samassa kiinteistössä on kerho- ja virastotiloja sekä Espoon ruotsinkielisen seurakunnan tilat.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset voidaan järjestää esimerkiksi kotona, haudalla tai puutarhassa. Espoossa seurakunnan kirkkoja tai siunauskappeleita ei luovuteta uskonnottomien tai ei-kristillisten tilaisuuksiin. Tilaisuuteen kuuluu yleensä kukkalaitteiden laskeminen, saattopuhe ja muut mahdolliset puheet sekä musiikkiesitys tai yhteislaulua. Saattotilaisuus voidaan kuitenkin toteuttaa melko vapaasti omaisten ja vainajan omien toiveiden mukaisesti – ei ole ennalta määrätty, millaista musiikkia saattotilaisuudessa soitetaan, miten seremonia etenee tai missä tilaisuus pidetään. Seremonia voi rakentua esimerkiksi valitun teeman ympärille, ja tilaisuutta voi tulla johtamaan Lavendlan edustaja tai vainajalle läheinen henkilö.

Espoon kappelit

Espoossa on lähes kolmekymmentä kappelia, joista valtaosa on varattavissa hautaan siunaamisia varten. Espoon tuomiokirkon vieressä Kirkon hautausmaalla on pieni Espoon toimituskappeli, ja siitä vähän matkan päässä Espoonjoen varrella sijaitsee Espoon siunauskappeli. 60-luvulla rakennettu siunauskappeli on peruskorjattu ja laajennettu vuosina 2014–2015, ja kappelissa on 80 istumapaikkaa. Otaniemestä löytyy Otaniemen kampusalueeseen kuuluva Otaniemen kappeli, joka valmistui 50-luvun lopulla ja rakennettiin tuhopolton vuoksi uudelleen 70-luvun lopulla. Kellonummen hautausmaan vieressä sijaitsee Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelema, valkobetoninen Kellonummen kappeli, jossa on kaksi kappelisalia ja kauniit sisätilat.

Espoon kappeleista uusimpiin lukeutuu vuonna 2016 valmistunut Suvelan kappeli, jonka on suunnitellut arkkitehti Anssi Lassila. Kuparista ja puusta rakennettu kappelirakennus on palkittu esteettömyydestään. Espoosta löytyvät myös muun muassa arkkitehtitoimisto Stefan Ahlmanin suunnittelema Kalajärven kappeli, Aurora Karamzinin mukaan nimetty, Lippajärvellä sijaitseva Auroran kappeli, Karakalliossa sijaitseva, 70-luvulla rakennettu Karakappeli sekä moderni Kauklahden kappeli, joka on tiloiltaan kookas ja toiminnallinen. Espoon pienistä ja intiimeistä kappeleista mainittakoon 40 istumapaikkaa sisältävät Kaskikappeli ja Mäntykappeli sekä Nupurin kappeli, johon mahtuu 35 henkilöä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Espoon hautausmaat

Espoon keskiaikaista kivikirkkoa ympäröi niin kutsuttu Kirkon hautausmaa, joka on pinta-alaltaan noin 11 hehtaarin laajuinen. Sen lähellä sijaitsee siunauskappeli, historiallinen hautausmaa sekä Karjalaan jääneiden muistomerkki. Uusia hautapaikkoja Kirkon hautausmaalta saa nykyään ainoastaan muistolehdosta, johon vainajan tuhkat haudataan ilman näkyvää muistomerkkiä joko ilman uurnaa tai biohajoavassa uurnassa. Joen varressa melko lähellä Kirkon hautausmaata sijaitsee Kappelin hautausmaa, joka on otettu käyttöön vuonna 1963. Sen yhteydessä on siunauskappeli ja krematorio. Hautausmaalta löytyy arkku- ja uurnahautaosastoja, muistelupaikka sekä tuhkansirottelualue.

Espoon pohjoispuolella on jopa 20 hehtaarin laajuinen Kellonummen hautausmaa, jolta löytyy arkku- ja uurnahautauspaikkojen lisäksi muun muassa lapsimuistolehto, tunnustukseton hauta-alue sekä metsähautausmaa. Lisäksi Espoosta löytyy kaksi erillistä uurnalehtoa. Tapiolan kirkon pohjoispuolella sijaitsee Tapiolan uurnalehto, joka muodostaa yhdessä kirkon kanssa kauniin ja tasapainoisen kulttuurimaiseman. Olarin kirkon läheisyydessä sijaitsee kaunis ja idyllinen Gräsan uurnalehto, joka on palkittu tasokkaasta ja esteettisestä toteutuksestaan. Puutarhasuunnittelua ja ympäristötaidetta yhdistävästä, melko pienestä uurnalehdosta löytyy muistelu- ja sirottelualueita, muistolehto sekä kolumbaario.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Me Lavendlalla tahdomme sopia sinun elämäsi aikatauluihin. Ehdota siis rohkeasti sinulle sopivaa tapaamisaikaa. Joustavat ja nykyaikaiset etäyhteydet mahdollistavat sen, että voit tavata henkilökohtaisen hautausneuvojasi missä ja milloin tahansa. Etätapaamiset voidaan toteuttaa puhelimen, sähköpostin tai videoyhteyden välityksellä. Jotta varmasti löytäisit itsellesi sopivan hautausneuvojan, voit halutessasi tavata myös useita neuvonantajiamme. Ensimmäinen puhelu on maksuton, emmekä vaadi sitoutumista. Voit siis ottaa meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä esimerkiksi puhelimitse tai verkkosivuillamme.

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Hautaus on mahdollista suorittaa maahautauksena, jolloin vainajan ruumis haudataan arkussa maahan, tai tuhkauksena, jolloin vainajan tuhkat voidaan joko haudata tai sirotella sopivaan paikkaan. Tuhkat voidaan haudata uurnassa esimerkiksi arkku- tai uurnahautaan, kolumbaarioon tai muistolehtoon. Viime vuosina tuhkaus on kasvattanut suosiotaan huomattavasti.

Lavendlan hautaustoimistolta löydät laajan valikoiman kauniita ja ympäristöystävällisiä arkkuja ja uurnia, jotka sopivat laadukkaiden materiaaliensa puolesta hyvin käytettäviksi erilaisissa hautausvaihtoehdoissa. Hautauksen toteutuksessa tulee kunnioittaa ensisijaisesti vainajan omia toiveita. Henkilökohtainen hautausneuvojasi auttaa sinua sopivan hautaustavan sekä oikeanlaisen arkun ja uurnan valinnassa.

Hautajaismusiikki

Kirkkohautajaisissa lauletaan perinteisesti virsiä tai muuta hengellistä musiikkia, ja seremonian alkua ja loppua sekä virsien veisuuta säestää urkuri. Siviilihautajaisissa voidaan soittaa ja laulaa mitä tahansa tilaisuuteen sopivaa musiikkia. Asianosaisten niin toivoessa voi musiikki olla myös hengellistä, vaikkei kyseessä olekaan hengellinen tilaisuus.

Perinteistä huolimatta voidaan myös kristillisissä kirkkohautajaisissa poiketa totutusta kaavasta ja tehdä persoonallisia, vainajan omia mieltymyksiä ja elettyä elämää kuvastavia musiikkivalintoja. Omaiset saavat osallistua esitettävän musiikin valintaan. Henkilökohtainen hautausneuvojasi auttaa sinua sopivan hautajaismusiikin valinnassa.

Kukka-asetelmat

Kukat kuuluvat hautajaisiin ja suruaikaan. Lavendlan laajasta valikoimasta löydät kauniit ja yksilölliset kukka-asetelmat, kimput, arkkukoristeet ja kukkalaitteet, jotka voit tilata helposti ja nopeasti verkossa. Tilaamasi kukat toimitetaan suoraan hautajaispaikalle, ja suurimmat koristeet asetellaan valmiiksi paikoilleen. Voit halutessasi varata henkilökohtaisen tapaamisen paikallisen floristimme kanssa ja osallistua uniikkien kukka-asetelmien suunnitteluun. Kysy lisää henkilökohtaiselta hautausneuvojaltasi.

 

Lue lisää Näytä vähemmän