Lähin neuvonantajasi

Lavendla hautaustoimisto Helsinki

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Helsinki

Läheisen ihmisen hyvästely on vaikea asia, jonka monet meistä joutuvat elämänsä aikana kohtaamaan. Hautajaisten järjestäminen voi surun keskellä olla haasteellista ja työlästä. Lavendlan hautaustoimisto Helsinki on asiantunteva hautaustoimisto, joka huomioi sinun yksilölliset toiveesi ja tarpeesi. Korkeatasoiseen palveluumme kuuluu hautauspalvelu sekä mahdollisuus saada juridista neuvontaa koskien perunkirjoitusta, testamentin laatimista ja perinnön jakoa. Voit itse päättää, paljonko tahdot osallistua hautajaisvalmisteluihin. Me hoidamme kaiken tarpeellisen sinun puolestasi – sinun ehdoillasi.

Lavendlan kautta saat palvelukseesi henkilökohtaisen neuvojan, joka on käytettävissäsi aina, kun tarvitset apua ja tukea. Henkilökohtaiset tapaamiset järjestetään sinun etusi mukaisesti joko kasvotusten tai etäyhteyksin. Olipa kohtaamispaikkana sitten Lavendlan tapaamispaikka, oma kotisi tai videoyhteys, takaamme, että tapaamiset sujuvat kiireettömästi ja sujuvasti sinulle itsellesi sopivana ajankohtana. Ota meihin yhteyttä puhelimitse tai verkossa. Me olemme sinua varten.

Lavendla Hautaustoimisto Helsinki

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Helsinki

Ota yhteyttä

Soita meille 09 3154 5550 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Neuvojamme ovat ympäri maata. Heitä kannustetaan tarjoamaan sinulle ja arkeesi sopivia aikoja, jotka ei läheskään aina ole samoja kuin normaalit toimistoajat. Monet haluavat tavata tai keskustella iltaisin, kun lapset ovat päässeet nukkumaan, tai viikonloppuisin arjen ollessa tauolla. Jos haluat tavata meidät kasvokkain, meidän osoitteemme ei ole keskiössä, vaan sinun.
Meillä on pääsy tiloihin ympäri Suomea. Voit myös varata kotitapaamisen, jolloin tulemme kotiisi ja käymme rauhassa läpi tärkeitä asioita hautajaisjärjestelyitä varten.
Tiedämme, kuinka vaikeaa ja haastavaa omaisen menettäminen on. Siksi teemmekin kaikkemme helpottaaksemme tilannetta sinun tilanteeseesi sopivaksi. Näin teemme vaikeasta edes hieman helpompaa.

Muistomerkkisivut Helsinki

Muistosivuillamme voit jättää tervehdyksen, lahjoittaa lahjan, ostaa kukkia ja paljon muuta. Alta löydät valikoiman muistomerkkisivuja Helsinki

Näytä muistosivu
Näytä muistosivu
Näytä muistosivu

Hautajaiset Helsinki

Hautajaiset ovat arvokas tilaisuus, jossa vainajan läheiset kokoontuvat kunnioittamaan tämän muistoa ja elämää. Tilaisuus voidaan vainajan toiveiden ja vakaumuksen mukaisesti toteuttaa joko kristillisinä kirkkohautajaisina tai siviilihautajaisina. Myös kirkkoon kuulumaton vainaja voidaan siunata, mikäli omaiset ja vainaja itse näin toivovat.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kirkolliseen seurakuntaan kuuluvalle vainajalle voidaan järjestää kristilliset hautajaiset, jotka sijoittuvat yleensä kirkkoon. Kirkkohautajaisia johtaa pappi, joka myös siunaa vainajan. Hautajaisseremoniaan kuuluu papin puhe, Raamatun lukua, virsien tai muiden hengellisten laulujen laulamista sekä kukkalaitteiden lasku. Persoonallisia ja henkilökohtaisia elementtejä voidaan sisällyttää esimerkiksi puheen sisältöön ja musiikkivalintoihin, ja vainajan ja omaisten niin toivoessa myös seremonian kulkuun voidaan tehdä muutoksia. Asiantuntijamme ja seurakunnan pappi auttavat sinua arvokkaiden hautajaisten järjestämisessä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaisiin kuuluu saattotilaisuus ja sitä seuraava muistotilaisuus. Saattotilaisuus järjestetään usein kappelissa, mutta se on mahdollista järjestää myös esimerkiksi haudalla tai puutarhassa. Saattotilaisuuteen kuuluu yleensä kukkatervehdysten lausuminen, saattopuhe ja musiikkiesityksiä, jotka voidaan toteuttaa instrumentaalisesti tai yksin tai yhdessä laulaen. Tilaisuutta johtamaan ja saattopuhetta pitämään voidaan valita joku vainajalle läheinen henkilö tai esimerkiksi Lavendlan neuvonantaja. Saattotilaisuudelle ei ole määritelty vakiintunutta rakennetta, joten tilaisuuden sisältö ja eteneminen voidaan suunnitella melko vapaasti vainajan ja omaisten toiveita noudattaen. Lavendlan asiantuntijat ovat apunasi kunnioittavan saattotilaisuuden järjestämisessä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Helsingin kirkot

Senaatintorin laidalla sijaitsee Helsingin tuomiokirkko, joka on vihitty käyttöön vuonna 1852. Kirkon suunnitteli Carl Ludvig Engel, jonka kuoleman jälkeen työtä jatkoi Ernst Bernhard Lohrmann. Uusklassismia edustava rakennus suunniteltiin osaksi Helsingin empirekeskustaa. Tasavartisen ristin muotoisessa kirkossa on yli 80 metriin kohoava kupoli ja neljä kulmatornia. Päätykolmiota kannattelevat korinttilaiset pylväät, ja kattoa koristavat kahdentoista apostolin patsaat. Carl Ludvig Engel on suunnitellut myös vuonna 1826 käyttöön vihityn Vanhan kirkon, jota ympäröi Vanha kirkkopuisto. Tämä 1200 istumapaikkaa sisältävä puukirkko on suosittu siunaus-, kaste- ja vihkikirkko.

Helsingin tuomiokirkkoseurakuntaan kuuluu myös Helsingin Punavuoressa sijaitseva, funktionalismia edustava punatiilinen Mikael Agricolan kirkko, joka on vihitty käyttöön vuonna 1935, sekä Suomenlinnan kivikirkko. Suomenlinnan kirkko valmistui vuonna 1854, mutta alun perin ortodoksisena kirkkona toimineen kirkon ulkoasua on sittemmin pelkistetty huomattavasti. Helsingin kantakaupungissa sijaitsevista kirkoista mainittakoon myös uusgoottilaistyylinen Johanneksenkirkko, joka on rakennettu 1880-luvun lopulla. Näyttävässä kirkossa on yli 2200 istumapaikkaa, mikä tekee siitä Suomen suurimman kivikirkon.

Lue lisää Näytä vähemmän

Helsingin kappelit

Malmin hautausmaalla sijaitsee arkkitehti Selim A. Lindqvistin suunnittelema Malmin siunauskappeli, joka on jaettu kolmeen erilliseen kappelitilaan. Näistä suurin on 90 istumapaikan Iso kappeli. Isoa kappelia pienempiin ja pelkistetympiin Itäiseen ja Läntiseen kappeliin mahtuu kumpaankin 45 henkilöä. Lisäksi kappelirakennuksessa on uurnanluovutustila, krematorio sekä Pohjoinen kappeli, jossa omaisilla on mahdollisuus nähdä vainaja. Kulosaaren hautausmaalla on Leposaaren siunauskappeli, joka on vihitty käyttöön vuonna 1927. Kahdeksankulmaisen, hirsirunkoisen kappelirakennuksen on suunnitellut Armas Lindgren, ja kappelin kattoa koristaa Antti Salmenlinnan maalaama ylösnousemusaiheinen kattomaalaus.

Hietaniemen hautausmaalta löytyy Hietaniemen kappeli, joka on vihitty käyttöön vuonna 1933. Rakennuksessa on kappelisalin lisäksi uurnille tarkoitettu holvihautahuone sekä saattohuone. Kappeliin mahtuu 240 henkeä. Hietaniemen hautausmaan vanhalla puolella on Vanha kappeli, joka on valmistunut vuonna 1872. Vanhan kappelin sievään kappelisaliin mahtuu noin 90 henkeä. Lisäksi Honkanummen hautausmaalla on kappelirakennus, joka käsittää kaksi siunauskappelia sekä muun muassa krematorion ja uurnanluovutushuoneen. Isossa siunauskappelissa on tilaa 120 henkilölle, pienessä kappelissa 60:lle. Siunauskappeleiden kauniissa sisätiloissa korostuvat kivi- ja puupintojen tasapainoinen yhdistely sekä avaruus ja runsas luonnonvalo.

Lue lisää Näytä vähemmän

Helsingin hautausmaat

Helsingin seurakuntayhtymällä on kuusi hautausmaata. Keskeisellä paikalla kaupungin länsilaidalla sijaitsee vuonna 1829 perustettu Hietaniemen hautausmaa. Hautausmaa jakautuu vanhaan ja uuteen alueeseen, ansioituneille taiteilijoille varattuun Taiteilijainmäkeen, sankarihauta-alueeseen sekä Hietaniemen alueeseen ja uurnalehtoon. Hautausmaan läheltä löytyy myös ortodoksinen, islamilainen ja juutalainen hautausmaa sekä krematorio ja kolumbaario. Östersundomissa sijaitsee Östersundomin hautausmaa, joka Östersundomin kirkon kanssa kuuluu arvokkaaseen kulttuuriympäristöalueeseen. Helsingin Kulosaaressa on Leposaareksikin kutsuttu Kulosaaren hautausmaa, johon haudataan alueen rajallisen koon vuoksi vain Herttoniemen seurakunnan sekä Matteus församlingin jäseniä.

Malmin kaupunginosassa sijaitseva Malmin hautausmaa on hautausten määrän mukaan laskettuna Suomen suurin hautausmaa. 76 hehtaarin kokoinen Honkanummen hautausmaa taas on pinta-alaltaan kaikkein suurin. Honkanummen hautausmaalta löytyy muun muassa metsähautakortteli, lasten muistolehto, tunnustukseton alue, saksalainen sotilashautausmaa sekä useita sirottelualueita. Helsingin seurakuntayhtymän alueella on myös uurnahautauksia toimittava Maunulan uurnalehto.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlalta löydät henkilökohtaisen neuvonantajan, joka auttaa sinua hautajaisjärjestelyissä ja hautajaisia koskevissa kysymyksissä. Halutessasi voit keskustella myös useiden neuvonantajiemme kanssa, jotta varmasti löydät itsellesi sopivan yhteyshenkilön. Saat itse päättää, miten henkilökohtaiset tapaamiset toteutetaan: voit halutessasi tavata neuvonantajasi kasvokkain, mutta myös etäyhteyksin toteutetut tapaamiset ovat mahdollisia ja hyvin suosittuja. Joustavat etäyhteydet mahdollistavat kiireettömät tapaamiset silloinkin, kun arjen vaihtelevat aikataulut ja kiire pääsevät yllättämään sinut. Kerro meille, missä ja milloin tapaisit meidät kaikkein mieluiten. Teemme kaikkemme, jotta sopisimme sinun elämäsi aikatauluihin.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Vainajan ruumis voidaan haudata arkussa maahautaan tai tuhkata. Tuhkat voidaan sirotella esimerkiksi muistolehtoon tai haudata maahautaan, uurnalehtoon tai kolumbaarioon eli uurnaholviin. Hautaustavan valinnassa tulee noudattaa ensisijaisesti vainajan omia toiveita.

Lavendlan hautaustoimisto Helsinki tarjoaa kattavan valikoiman korkealaatuisia arkkuja ja persoonallisia uurnia. Tuotteemme ovat ympäristöystävällisesti valmistettuja ja tulevat läheltä.

Uurnan valinnassa tulee huomioida uurnan loppusijoituspaikka: maahan haudattavan uurnan tulee olla biohajoava, mutta kolumbaarioon voidaan haudata vain hajoamattomia uurnia. Mikäli tuhkat haudataan muistolehtoon tai sirotellaan sirottelualueelle, ei uurnaa tarvita. Lavendlan asiantuntijat auttavat sinua sopivan hautaustavan ja tuotteiden valinnassa ja vastaavat hautausta koskeviin kysymyksiisi.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautajaismusiikki

Kristillisissä hautajaisissa soitetaan perinteisesti urkumusiikkia sekä lauletaan virsiä tai muita hengellisiä kappaleita. Vainajan ja omaisten toiveesta voidaan kuitenkin tehdä myös perinteistä poikkeavia musiikkivalintoja ja korostaa vainajan persoonaa ja mieltymyksiä. Myös siviilihautajaisissa soitettava ja laulettava musiikki valitaan vapaasti vainajan ja omaisten toiveita noudattaen. Saatto- ja muistotilaisuudessa voidaan laulaa myös hengellistä musiikkia, vaikkei tilaisuus olisikaan kirkollinen. Voit kysyä henkilökohtaiselta neuvojaltasi sekä seurakunnan papilta apua sopivan hautajaismusiikin valinnassa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kukka-asetelmat

Lavendlan hautaustoimiston monipuolisesta valikoimasta löydät kauniit hautakimput, arkkukoristeet, seppeleet ja asetelmat. Kaikki asetelmat ovat paikallisten floristien käsialaa. Voit halutessasi varata henkilökohtaisen keskusteluajan asiantuntevien floristiemme kanssa, ja kertoa, millaiset asetelmat vastaisivat toiveitasi ja tarpeitasi. Hautajaiskukat on mahdollista tilata meidän kauttamme myös valmiina, huolellisesti koottuina paketteina. Tilaamasi kukat toimitetaan hautajaispaikalle, ja kookkaat arkkukoristeet asetellaan valmiiksi paikoilleen.

Lue lisää Näytä vähemmän