LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Helsinki

Ota yhteyttä

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Helsingissä

Hautaustoimisto Helsinki

Lavendlan hautaustoimistossa Helsingissä saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 020 144 1455, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Helsinki

Teemme vaikeasta helpompaa

Ota yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Helsinki?

Hautajaisten hinta kaupungissa Helsinki vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Helsinki

Hautajaiset ovat arvokas tilaisuus, jossa vainajan läheiset kokoontuvat kunnioittamaan tämän muistoa ja elämää. Tilaisuus voidaan vainajan toiveiden ja vakaumuksen mukaisesti toteuttaa joko kristillisinä kirkkohautajaisina tai siviilihautajaisina. Myös kirkkoon kuulumaton vainaja voidaan siunata, mikäli omaiset ja vainaja itse näin toivovat.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kirkolliseen seurakuntaan kuuluvalle vainajalle voidaan järjestää kristilliset hautajaiset, jotka sijoittuvat yleensä kirkkoon. Kirkkohautajaisia johtaa pappi, joka myös siunaa vainajan. Hautajaisseremoniaan kuuluu papin puhe, Raamatun lukua, virsien tai muiden hengellisten laulujen laulamista sekä kukkalaitteiden lasku. Persoonallisia ja henkilökohtaisia elementtejä voidaan sisällyttää esimerkiksi puheen sisältöön ja musiikkivalintoihin, ja vainajan ja omaisten niin toivoessa myös seremonian kulkuun voidaan tehdä muutoksia. Asiantuntijamme ja seurakunnan pappi auttavat sinua arvokkaiden hautajaisten järjestämisessä.

Helsingin kirkot

Senaatintorin laidalla sijaitsee Helsingin tuomiokirkko, joka on vihitty käyttöön vuonna 1852. Kirkon suunnitteli Carl Ludvig Engel, jonka kuoleman jälkeen työtä jatkoi Ernst Bernhard Lohrmann. Uusklassismia edustava rakennus suunniteltiin osaksi Helsingin empirekeskustaa. Tasavartisen ristin muotoisessa kirkossa on yli 80 metriin kohoava kupoli ja neljä kulmatornia. Päätykolmiota kannattelevat korinttilaiset pylväät, ja kattoa koristavat kahdentoista apostolin patsaat. Carl Ludvig Engel on suunnitellut myös vuonna 1826 käyttöön vihityn Vanhan kirkon, jota ympäröi Vanha kirkkopuisto. Tämä 1200 istumapaikkaa sisältävä puukirkko on suosittu siunaus-, kaste- ja vihkikirkko.

Helsingin tuomiokirkkoseurakuntaan kuuluu myös Helsingin Punavuoressa sijaitseva, funktionalismia edustava punatiilinen Mikael Agricolan kirkko, joka on vihitty käyttöön vuonna 1935, sekä Suomenlinnan kivikirkko. Suomenlinnan kirkko valmistui vuonna 1854, mutta alun perin ortodoksisena kirkkona toimineen kirkon ulkoasua on sittemmin pelkistetty huomattavasti. Helsingin kantakaupungissa sijaitsevista kirkoista mainittakoon myös uusgoottilaistyylinen Johanneksenkirkko, joka on rakennettu 1880-luvun lopulla. Näyttävässä kirkossa on yli 2200 istumapaikkaa, mikä tekee siitä Suomen suurimman kivikirkon.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaisiin kuuluu saattotilaisuus ja sitä seuraava muistotilaisuus. Saattotilaisuus järjestetään usein kappelissa, mutta se on mahdollista järjestää myös esimerkiksi haudalla tai puutarhassa. Saattotilaisuuteen kuuluu yleensä kukkatervehdysten lausuminen, saattopuhe ja musiikkiesityksiä, jotka voidaan toteuttaa instrumentaalisesti tai yksin tai yhdessä laulaen. Tilaisuutta johtamaan ja saattopuhetta pitämään voidaan valita joku vainajalle läheinen henkilö tai esimerkiksi Lavendlan neuvonantaja. Saattotilaisuudelle ei ole määritelty vakiintunutta rakennetta, joten tilaisuuden sisältö ja eteneminen voidaan suunnitella melko vapaasti vainajan ja omaisten toiveita noudattaen. Lavendlan asiantuntijat ovat apunasi kunnioittavan saattotilaisuuden järjestämisessä.

Helsingin kappelit

Malmin hautausmaalla sijaitsee arkkitehti Selim A. Lindqvistin suunnittelema Malmin siunauskappeli, joka on jaettu kolmeen erilliseen kappelitilaan. Näistä suurin on 90 istumapaikan Iso kappeli. Isoa kappelia pienempiin ja pelkistetympiin Itäiseen ja Läntiseen kappeliin mahtuu kumpaankin 45 henkilöä. Lisäksi kappelirakennuksessa on uurnanluovutustila, krematorio sekä Pohjoinen kappeli, jossa omaisilla on mahdollisuus nähdä vainaja. Kulosaaren hautausmaalla on Leposaaren siunauskappeli, joka on vihitty käyttöön vuonna 1927. Kahdeksankulmaisen, hirsirunkoisen kappelirakennuksen on suunnitellut Armas Lindgren, ja kappelin kattoa koristaa Antti Salmenlinnan maalaama ylösnousemusaiheinen kattomaalaus.

Hietaniemen hautausmaalta löytyy Hietaniemen kappeli, joka on vihitty käyttöön vuonna 1933. Rakennuksessa on kappelisalin lisäksi uurnille tarkoitettu holvihautahuone sekä saattohuone. Kappeliin mahtuu 240 henkeä. Hietaniemen hautausmaan vanhalla puolella on Vanha kappeli, joka on valmistunut vuonna 1872. Vanhan kappelin sievään kappelisaliin mahtuu noin 90 henkeä. Lisäksi Honkanummen hautausmaalla on kappelirakennus, joka käsittää kaksi siunauskappelia sekä muun muassa krematorion ja uurnanluovutushuoneen. Isossa siunauskappelissa on tilaa 120 henkilölle, pienessä kappelissa 60:lle. Siunauskappeleiden kauniissa sisätiloissa korostuvat kivi- ja puupintojen tasapainoinen yhdistely sekä avaruus ja runsas luonnonvalo.

Lue lisää Näytä vähemmän

Helsingin hautausmaat

Helsingin seurakuntayhtymällä on kuusi hautausmaata. Keskeisellä paikalla kaupungin länsilaidalla sijaitsee vuonna 1829 perustettu Hietaniemen hautausmaa. Hautausmaa jakautuu vanhaan ja uuteen alueeseen, ansioituneille taiteilijoille varattuun Taiteilijainmäkeen, sankarihauta-alueeseen sekä Hietaniemen alueeseen ja uurnalehtoon. Hautausmaan läheltä löytyy myös ortodoksinen, islamilainen ja juutalainen hautausmaa sekä krematorio ja kolumbaario. Östersundomissa sijaitsee Östersundomin hautausmaa, joka Östersundomin kirkon kanssa kuuluu arvokkaaseen kulttuuriympäristöalueeseen. Helsingin Kulosaaressa on Leposaareksikin kutsuttu Kulosaaren hautausmaa, johon haudataan alueen rajallisen koon vuoksi vain Herttoniemen seurakunnan sekä Matteus församlingin jäseniä.

Malmin kaupunginosassa sijaitseva Malmin hautausmaa on hautausten määrän mukaan laskettuna Suomen suurin hautausmaa. 76 hehtaarin kokoinen Honkanummen hautausmaa taas on pinta-alaltaan kaikkein suurin. Honkanummen hautausmaalta löytyy muun muassa metsähautakortteli, lasten muistolehto, tunnustukseton alue, saksalainen sotilashautausmaa sekä useita sirottelualueita. Helsingin seurakuntayhtymän alueella on myös uurnahautauksia toimittava Maunulan uurnalehto.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlalta löydät henkilökohtaisen neuvonantajan, joka auttaa sinua hautajaisjärjestelyissä ja hautajaisia koskevissa kysymyksissä. Halutessasi voit keskustella myös useiden neuvonantajiemme kanssa, jotta varmasti löydät itsellesi sopivan yhteyshenkilön. Saat itse päättää, miten henkilökohtaiset tapaamiset toteutetaan: voit halutessasi tavata neuvonantajasi kasvokkain, mutta myös etäyhteyksin toteutetut tapaamiset ovat mahdollisia ja hyvin suosittuja. Joustavat etäyhteydet mahdollistavat kiireettömät tapaamiset silloinkin, kun arjen vaihtelevat aikataulut ja kiire pääsevät yllättämään sinut. Kerro meille, missä ja milloin tapaisit meidät kaikkein mieluiten. Teemme kaikkemme, jotta sopisimme sinun elämäsi aikatauluihin.

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Vainajan ruumis voidaan haudata arkussa maahautaan tai tuhkata. Tuhkat voidaan sirotella esimerkiksi muistolehtoon tai haudata maahautaan, uurnalehtoon tai kolumbaarioon eli uurnaholviin. Hautaustavan valinnassa tulee noudattaa ensisijaisesti vainajan omia toiveita.

Lavendlan hautaustoimisto Helsinki tarjoaa kattavan valikoiman korkealaatuisia arkkuja ja persoonallisia uurnia. Tuotteemme ovat ympäristöystävällisesti valmistettuja ja tulevat läheltä.

Uurnan valinnassa tulee huomioida uurnan loppusijoituspaikka: maahan haudattavan uurnan tulee olla biohajoava, mutta kolumbaarioon voidaan haudata vain hajoamattomia uurnia. Mikäli tuhkat haudataan muistolehtoon tai sirotellaan sirottelualueelle, ei uurnaa tarvita. Lavendlan asiantuntijat auttavat sinua sopivan hautaustavan ja tuotteiden valinnassa ja vastaavat hautausta koskeviin kysymyksiisi.

Hautajaismusiikki

Kristillisissä hautajaisissa soitetaan perinteisesti urkumusiikkia sekä lauletaan virsiä tai muita hengellisiä kappaleita. Vainajan ja omaisten toiveesta voidaan kuitenkin tehdä myös perinteistä poikkeavia musiikkivalintoja ja korostaa vainajan persoonaa ja mieltymyksiä. Myös siviilihautajaisissa soitettava ja laulettava musiikki valitaan vapaasti vainajan ja omaisten toiveita noudattaen. Saatto- ja muistotilaisuudessa voidaan laulaa myös hengellistä musiikkia, vaikkei tilaisuus olisikaan kirkollinen. Voit kysyä henkilökohtaiselta neuvojaltasi sekä seurakunnan papilta apua sopivan hautajaismusiikin valinnassa.

Kukka-asetelmat

Lavendlan hautaustoimiston monipuolisesta valikoimasta löydät kauniit hautakimput, arkkukoristeet, seppeleet ja asetelmat. Kaikki asetelmat ovat paikallisten floristien käsialaa. Voit halutessasi varata henkilökohtaisen keskusteluajan asiantuntevien floristiemme kanssa, ja kertoa, millaiset asetelmat vastaisivat toiveitasi ja tarpeitasi. Hautajaiskukat on mahdollista tilata meidän kauttamme myös valmiina, huolellisesti koottuina paketteina. Tilaamasi kukat toimitetaan hautajaispaikalle, ja kookkaat arkkukoristeet asetellaan valmiiksi paikoilleen.

Lue lisää Näytä vähemmän