Lähin neuvonantajasi

Lavendla hautaustoimisto Turku

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Turku

Lavendla on täyden palvelun hautaustoimisto, joka toimii Turussa ja Turun lähialueilla. Olemme apunasi surun hetkellä, kun tarvitset kaikkein kipeimmin tukea. Tarjoamme korkealuokkaisen hautauspalvelun sekä neuvontaa liittyen paitsi hautajaisten suunnitteluun ja järjestelyyn, myös juridisiin kysymyksiin esimerkiksi perunkirjoitukseen, testamentin laatimiseen ja perintölakiin liittyen. Läheisten ihmisten hyvästeleminen on raskas ja herkkä kokemus, ja sen tekeminen helpommaksi on meille sydämen asia.

Lavendlan hautaustoimisto Turku on saatavillasi, olit sitten missä päin maailmaa tahansa. Meidän kauttamme saat avuksesi henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jonka kanssa voit sopia tapaamisen esimerkiksi omaan kotiisi, Lavendlan tapaamispaikkaan tai muuhun valitsemaasi kohteeseen. Tapaamiset onnistuvat mutkattomasti myös etäyhteyksin esimerkiksi puhelinsoiton tai videoyhteyden kautta. Toimimme aina asiakkaidemme omien toiveiden ja elämäntilanteiden mukaisesti, joten voit vapaasti ehdottaa itsellesi soveltuvaa tapaamispaikkaa ja -aikaa.

Hautaustoimisto Turku

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Turku

Ota yhteyttä

Soita meille 09 3154 5550 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Neuvojamme ovat ympäri maata. Heitä kannustetaan tarjoamaan sinulle ja arkeesi sopivia aikoja, jotka ei läheskään aina ole samoja kuin normaalit toimistoajat. Monet haluavat tavata tai keskustella iltaisin, kun lapset ovat päässeet nukkumaan, tai viikonloppuisin arjen ollessa tauolla. Jos haluat tavata meidät kasvokkain, meidän osoitteemme ei ole keskiössä, vaan sinun.
Meillä on pääsy tiloihin ympäri Suomea. Voit myös varata kotitapaamisen, jolloin tulemme kotiisi ja käymme rauhassa läpi tärkeitä asioita hautajaisjärjestelyitä varten.
Tiedämme, kuinka vaikeaa ja haastavaa omaisen menettäminen on. Siksi teemmekin kaikkemme helpottaaksemme tilannetta sinun tilanteeseesi sopivaksi. Näin teemme vaikeasta edes hieman helpompaa.

Hautajaiset Turku

Hautajaiset ovat tärkeä osa suruaikaa. Hautajaisissa vainajan omaiset ja läheiset kokoontuvat kunnioittamaan vainajan muistoa ja elettyä elämää. Vainajalle järjestetään yleensä joko kirkko- tai siviilihautajaiset riippuen hänen omasta tahdostaan ja vakaumuksestaan. Lavendlan hautaustoimiston kautta saat avuksesi henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, joka auttaa sinua toiveidesi mukaisten hautajaisten suunnittelussa ja järjestämisessä. Voit olla itse mukana prosessissa juuri sen verran, kuin tahdot.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kristilliset hautajaiset järjestetään yleensä kirkossa. Kirkkohautajaiset edellyttävät, että vainaja on kirkon jäsen. Tällöin kirkon vuokraus sekä papin ja urkurin palvelu on maksutonta. Suomen evankelis-luterilaisten hautajaisten hautajaisseremoniaan kuuluu yleensä papin toimittama vainajan siunaus, papin puhe, Raamatun lukua, virsien veisaamista ja yhteistä rukoilua. Hautajaisseremonian kulkuun on mahdollista vaikuttaa, ja vainajan henkilökohtaisia toiveita on aina suotavaa noudattaa mietittäessä mahdollisia muutoksia ja lisäyksiä seremoniaan.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaisten järjestäminen on hieman kirkkohautajaisia vapaamuotoisempi prosessi. Sekä siviilihautajaisten sijainti että itse hautajaisseremonia voidaan järjestää vainajan ja läheisten toiveiden mukaisesti: hautajaiset voidaan järjestää esimerkiksi kappelissa, hautausmaalla tai missä tahansa mieluisessa paikassa, eikä seremonian kulkua ole ennalta määritelty. Siviilihautajaiset rakennetaan usein jonkin vainajan elämään tai hautajaisten ajankohtaan liittyvän teeman ympärille. Seremoniaa johtaa siviilivirkailija, joka voi olla esimerkiksi Lavendlan koulutettu offisiantti tai joku vainajalle läheinen henkilö.

Lue lisää Näytä vähemmän

Turun kirkot

Turussa on useita hyvin erilaisia kirkkoja. Kirkoista tunnetuin on Suomen kansallispyhäkkönäkin tunnettu Turun tuomiokirkko, joka on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pääkirkko. Suomen merkittävimpiin rakennushistoriallisiin muistomerkkeihin lukeutuva rakennus vihittiin tuomiokirkoksi vuonna 1300, ja vuoden 1827 Turun palon jälkeen sen sisustus ja torni rakennettiin uudelleen. Maamme vanhimpiin kirkkoihin lukeutuu niin ikään 1300-luvulta peräisin oleva Maarian kivikirkko, joka on tunnettu vaikuttavista kalkkimaalauksistaan ja lyypekkiläisestä alttarikaapistaan. Turun keskustassa sijaitsee kaunis ja suosittu Mikaelinkirkko, jossa on 1250 istumapaikkaa. Joen vastakkaiselta puolelta löytyy funktionalistista tyyliä edustava Martinkirkko, johon mahtuu 800 henkilöä.

Turusta löytyy myös keskiaikaista kirkkorakennusperinnettä kunnioittava, useaan otteeseen uudistettu ja korjattu Pyhän Katariinan kivikirkko, jonka miljöö on keskeisestä sijainnistaan huolimatta vehreä, maalaismainen ja intiimi. Kantakaupungista hieman kauemmas mielivä voi suunnata katseensa kohti Turun eteläpuoleista saaristoa ja Kakskerran saarta, josta löytyy 1700-luvulla rakennettu Kakskerran kirkko. Uudemmasta rakennuskannasta mainittakoon 80-luvulta peräisin olevat Varissuon kirkko sekä Henrikinkirkko, johon kuuluu varsinaisen kirkkosalin lisäksi myös seurakuntasali sekä kokous- ja toimintatiloja keittiöineen ja työhuoneineen. Turun pohjoispuolella Paattisessa on myös Paattisten puukirkko, jonka värimaailma ja koristelut ovat hyvin kauniit ja persoonalliset.

Lue lisää Näytä vähemmän

Turun kappelit

Turun hautausmaalla sijaitseva Ylösnousemuskappeli on arkkitehtuurisesti merkittävä taideteos, jota pidetään yhtenä Suomen tunnetuimmista kirkkorakennuksista. Kappelin rakennustyöt alkoivat 30-luvun lopulla, mutta talvisodan syttyminen keskeytti työn väliaikaisesti ja vaikutti tämän jälkeenkin suunnittelutyössä tehtyihin ratkaisuihin. Kappeli valmistui lopulta keväällä 1941 juuri ennen jatkosodan puhkeamista. Kappelin tyylissä on korostettu luontoa ja luontosuhdetta, ja rakennus sulautuu ympäristöönsä suurine, metsän ja luonnonvalon paljastavine ikkunoineen ja luonnonläheisine väreineen. Turun hautausmaan eteläosassa sijaitsee Pyhän Ristin kappeli, joka on valmistunut 60-luvun puolivälin jälkeen. Kaksikerroksisessa, betonista rakennetussa Pyhän Ristin kappelissa on kolme erikokoista siunauskappelia, joista kaikki ovat avoinna hautajaisia ja niiden siunaustoimituksia varten.

Pyhän Katariinan kirkon vieressä on 20-luvun lopulla valmistunut ja sittemmin laajennettu Katariinan siunauskappeli, jossa on taiteilija Theodor Schalinin maalaama alttaritaulu. Toinen Turun hieman pienemmistä kappeleista on 1800-luvun lopulla käyttöön vihitty Maarian siunauskappeli, jossa on tilaa 30 vieraalle. Tämä kahdeksankulmainen, intiimi kappeli sijaitsee Maarian keskisellä hautausmaalla lähellä Maarian kirkkoa. Lisäksi Kärsämäen hautausmaalta löytyy Kärsämäen siunauskappeli, jossa on istumapaikat noin 100 hengelle.

Lue lisää Näytä vähemmän

Turun hautausmaat

Turun kirkkojen ja kappeleiden lomasta löytyy lukuisia hautausmaita. Hautausmaista suurin on yli 59 hehtaarin laajuinen Turun hautausmaa, josta löytyy muun muassa sankarihauta-alue, kaksi muistolehtoa, tuhkansirottelualue, uurnahaita-alueita sekä erilliset hautuumaa-alueet muiden uskontokuntien edustajille ja runsaasti kulttuurihistoriaa. Pyhän Katariinan kirkon liepeiltä löytyy mielenkiintoista historiaa henkivä Katariinan hautausmaa, josta on asiakirjamainintoja jo 1300-luvulta. Maarian kirkon läheltä löytyy Maarian kirkkomaa, johon on mahdollista tehdä uurnahautauksia uurnahautausmaalle sekä muistolehtoon, ja Maarian keskinen hautausmaa, joka on vanhoja sukuhautoja lukuun ottamatta täynnä. Kakskerran kivikirkon juurella samannimisellä saarella sijaitsee Kakskerran hautausmaa, joka on ollut toiminnassa 1700-luvulta lähtien, ja Paattisten kirkkoa ympäröi 1500-luvun lopulta asti käytössä oleva Paattisten hautausmaa. Kärsämäen siunauskappelin luona on liki 9 hehtaarin kokoinen Kärsämäen hautausmaa, josta löytyy muun muassa muistolehto sekä tunnustukseton hautuumaa-alue.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Saat Lavendlan kautta käyttöösi henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, joka auttaa sinua kaikissa sinua mietityttävissä asioissa. Mikään kysymys ei ole meille liian pieni tai liian suuri. Voit ottaa meihin yhteyttä joko soittamalla neuvontaamme, lähettämällä sähköpostia tai täyttämällä verkkosivuillamme olevan yhteydenottolomakkeen. Voimme järjestää kahdenkeskisen tapaamisen toiveidesi mukaan joko kasvokkain, videopuhelun merkeissä tai puhelimitse. Vaivattomien etätapaamisten ansiosta voit olla meihin yhteydessä helposti ja nopeasti myös kiireisen arjen keskellä ja silloinkin, kun olet poissa kotipaikkakunnaltasi. Toimimme aina asiakkaan etu edellä, ja olemme tavoitettavissasi joustavasti myös toimistoaikojen ulkopuolella.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Lavendlan hautaustoimisto tarjoaa monipuolista ja erilaiset toiveet huomioonottavaa hautauspalvelua ja -neuvontaa. Hautauksen suhteen vaihtoehtoina on maahautaus, jossa vainaja haudataan arkussa, tai niin sanottu tuhkahautaus, joka on viime vuosina kasvattanut suosiotaan. Vainajan tuhkat voidaan haudata uurnassa uurna- tai arkkuhautaan tai vaihtoehtoisesti sirotella muistolehtoon tai maanomistajan luvalla johonkin muuhun kohteeseen. Ympäristöystävälliset ja korkealaatuiset arkut ja uurnat löydät helposti Lavendlan hautaustoimiston valikoimasta. Arkun ja uurnan valinnassa tulee noudattaa sekä vainajan omia toiveita että valitun hautaustavan ja -paikan vaatimuksia. Saat henkilökohtaiselta hautajaisneuvojaltasi apua asianmukaisen hautauskaluston valinnassa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautajaismusiikki

Musiikki kuuluu läheisesti hautajaisiin ja muistotilaisuuksiin. Hautajaisseremonioissa soitetaan perinteisesti hengellistä musiikkia, virsiä ja muita hautajaismusiikin klassikoita, mutta myös muunlaiset musiikkivalinnat ovat sallittuja ja tervetulleita. Hautajaisissa ja muistotilaisuuksissa voidaan soittaa esimerkiksi vainajalle mieluista tai hänen persoonaansa kuvaavaa musiikkia, ja vainajan henkilökohtaisia toiveita olisi aina syytä noudattaa. Virsiä tai hengellisiä kappaleita hautajaisissa lauletaan tyypillisesti 2–3, minkä lisäksi siunaustilaisuus alkaa ja loppuu uruilla soitettuun musiikkiin. Lavendlan kotisivuilta löytyy kattava listaus suosituimmista hautajaisissa laulettavista virsistä ja hengellisistä lauluista. Henkilökohtainen hautajaisneuvojasi ja seurakunnan pappi auttavat sinua mielellään valitsemaan läheisesi hautajaisiin sopivan musiikin.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kukka-asetelmat

Kukat ovat tyypillisesti olennainen osa hautajaisia ja hautajaisseremoniaa. Lavendlan hautaustoimisto Turku tarjoaa käyttöösi asiantuntevat, paikalliset floristit, jotka suunnittelevat ja kokoavat toiveidesi mukaiset arkkukoristeet, hautakimput, asetelmat ja seppeleet. Voit halutessasi tilata kukat valmiina paketteina tai pyytää floristejamme luomaan tarpeitasi vastaavan, yksilöllisen kokonaisuuden. Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai erityistoiveita, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä, niin sovimme sinulle henkilökohtaisen konsultointiajan asiantuntevan floristimme kanssa. Tilatut kukat toimitetaan suoraan hautajaispaikalle, ja arkkukoristeet asetellaan paikoilleen ennen seremonian alkua.

Lue lisää Näytä vähemmän