LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Vantaa

Ota yhteyttä

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Vantaalla

Hautaustoimisto Vantaa

Lavendlan hautaustoimistossa Vantaalla saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 020 144 1455, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Vantaa

Teemme vaikeasta helpompaa

Ota yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Vantaa?

Hautajaisten hinta kaupungissa Vantaa vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Vantaa

Hautajaiset antavat omaisille mahdollisuuden kokoontua yhteen kunnioittamaan vainajan muistoa ja hyvästelemään tämän. Vainajan omasta tahdosta ja vakaumuksesta riippuen voidaan järjestää esimerkiksi kristilliset kirkkohautajaiset tai siviilihautajaiset. Henkilökohtainen hautausneuvojasi auttaa sinua hautajaisjärjestelyissä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Seurakuntaan kuuluvalle vainajalle voidaan järjestää kristilliset hautajaiset, jotka pidetään yleensä kirkossa. Siunaustilaisuus voidaan järjestää myös kappelissa tai haudalla. Siunaustilaisuutta johtaa pappi, ja musiikista vastaa kanttori. Siunaustilaisuuteen kuuluu papin puhe, Raamatun tekstien lukemista, muistokukkien lasku, rukouksia ja laulua. Omaiset voivat keskustella papin ja kanttorin kanssa puheen sisällöstä ja musiikkivalinnoista, ja seremonian kulkuun voidaan omaisten niin toivoessa tehdä muutoksia.

Vantaan kirkot

Vantaan kirkoista ja samalla koko pääkaupunkiseudun kaikista rakennuksista vanhin on Pyhän Laurin kirkko, joka on peräisin 1450-luvulta. Kauniin harmaakivikirkon tummanpuhuvaan, koristeelliseen kirkkosaliin mahtuu noin 500 ihmistä. Uudempaa rakennuskantaa edustaa vuonna 2021 valmistunut Tikkurilan tiilikirkko, jonka modernit tilat on suunniteltu palvelemaan yhteisön moninaisia tarpeita. Kirkkorakennus on saanut tunnustusta korkeatasoisesta rakentamisesta ja kirkkotaiteestaan.

Luonnonläheisessä miljöössä Vantaan Kivistössä on punatiilinen Kivistön kirkko, joka on peräisin 60-luvun lopulta. Niin ikään 60-luvulla on rakennettu myös Korson keskusta-aukiolla sijaitseva Korson tiilikirkko. Hämeenkylässä on 90-luvulla rakennettu Hämeenkylän valkoinen kivikirkko, jonka on suunnitellut arkkitehti Olli-Pekka Jokela. Lisäksi Vantaalta löytyvät myös Hakunilan, Länsimäen sekä Myyrmäen kirkot.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset muodostuvat saattotilaisuudesta ja muistotilaisuudesta. Vantaan seurakunta sallii seurakunnan kappeleiden käytön myös sellaisten vainajien tilaisuuksissa, jotka eivät kuulu kirkkoon. Saattotilaisuus voidaan järjestää myös haudalla tai kotona vainajan ja omaisten toiveista riippuen. Tilaisuutta voi johtaa esimerkiksi Lavendlan edustaja. Tilaisuus rakentuu usein puheiden, musiikin ja muistokukkien laskun ympärille. Omaiset voivat suunnitella vainajan mieltymyksiä ja persoonallisuutta kuvaavan tilaisuuden melko vapaasti.

Vantaan kappelit

Pyhän Laurin kirkon kupeessa sijaitsee valkoinen Pyhän Laurin kappeli, joka vihittiin käyttöön vuonna 2010. Anu Puustisen ja Ville Haran suunnittelemassa kappelirakennuksessa on kaksi salia, joista isommassa on istumapaikat 100 henkilölle, pienemmässä taas 25 henkilölle. Ruskeasannan hautausmaalta löytyy vuonna 1927 käyttöön otettu Ruskeasannan kappeli, jonka on suunnitellut arkkitehti Armas Lindgren. Punaiseksi maalattuun puukappeliin mahtuu noin 60 henkilöä. Lisäksi Vantaan luoteispuolella idyllisessä maalaismiljöössä sijaitsee vuonna 1925 valmistunut Seutulan kappeli, jossa on tilaa noin 100 hengelle. Punainen hirsirakennus on sievä niin ulkoa kuin sisältäkin.

Lue lisää Näytä vähemmän

Vantaan hautausmaat

Pyhän Laurin kirkkoa ympäröi Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa. Keskiaikaista kirkkomaata on aikojen saatossa laajennettu, ja nykyään 13 hehtaarin laajuiselta hautausmaa-alueelta löytyy arkku- ja uurnahautapaikkojen lisäksi kaksi muistolehtoa ja muualle haudattujen muistelupaikka. Vantaalla on myös vuonna 1887 käyttöön vihitty Ruskeasannan hautausmaa, jolla on arkku- ja uurnahautapaikkojen ohella myös arkkulehto, muistolehto, sirottelualue, sankarihautausmaa sekä pieni siunauskappeli. Arkkuhautapaikkoja luovutetaan kummaltakin hautausmaalta ainoastaan vantaalaisille.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlan kautta saat henkilökohtaisen hautausneuvojan, joka tarjoaa sinulle tarpeidesi mukaista neuvontaa ja hoitaa hautajaisvalmistelut sinun puolestasi. Henkilökohtaiset tapaamiset järjestetään aina sinun aikataulujesi mukaisesti. Olemme käytettävissäsi myös toimistoaikojen ulkopuolella. Myös tapaamispaikka valikoituu sinun etusi ja elämäntilanteesi mukaan – voit halutessasi tavata hautausneuvojasi kasvotusten, mutta suosimme myös nykyaikaisia etäyhteyksiä joustavuuden ja saavutettavuuden mahdollistamiseksi. Ota meihin yhteyttä puhelimitse tai verkkosivuillamme, ja kerro, miten tapaisit meidät mieluiten.

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Arkussa tapahtuvan maahautauksen ohella myös tuhkaus on viime vuosina kasvattanut huomattavasti suosiotaan. Tuhkauksen jälkeen vainajan tuhkat voidaan joko haudata uurnassa tai ilman uurnaa, tai vaihtoehtoisesti sirotella tuhkansirotteluun soveltuvaan paikkaan. Hautaus tulee toteuttaa vainajan omien toiveiden mukaisesti.

Lavendlan hautaustoimisto Vantaa tarjoaa laajan valikoiman ekologisia ja esteettisiä arkkuja ja uurnia, jotka on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista. Sopivat tuotteet valikoituvat hautaustavan mukaisesti, sillä esimerkiksi kolumbaarioon voidaan haudata erilaisia uurnia kuin maahautaan. Henkilökohtainen hautausneuvojasi neuvoo sinua tarpeidesi mukaisten tuotteiden valinnassa.

Hautajaismusiikki

Kirkkohautajaisten hautajaisseremoniassa lauletaan yleensä 2–3 virttä, minkä lisäksi urkuri soittaa urkumusiikkia tilaisuuden alussa ja lopussa. Vaikka laulettava ja soitettava musiikki yleensä onkin hengellistä, voidaan hautajaisissa soittaa ja laulaa myös muunlaista musiikkia, mikäli vainaja ja omaiset näin toivovat. Siviilihautajaisissa voidaan myös soittaa ja laulaa mitä tahansa tilaisuuden luonteeseen sopivaa musiikkia. Lavendlan asiantuntijat ja seurakunnan pappi auttavat sinua sopivan hautajaismusiikin valinnassa.

Kukka-asetelmat

Lavendlalta löytyy laaja valikoima toinen toistaan kauniimpia kukka-asetelmia, kimppuja ja seppeleitä. Toimitamme meidän kauttamme tilatut kukat suoraan hautajaispaikalle, ja asettelemme suurimmat arkkukoristeet ja kukkalaitteet valmiiksi paikoilleen. Kaikki kukka-asetelmamme ovat paikallisten, ammattitaitoisten floristiemme käsialaa. Varaa henkilökohtainen keskusteluaika floristimme kanssa tai tilaa kukat valmiina pakettina verkkosivujemme kautta.

Lue lisää Näytä vähemmän