Lähin neuvonantajasi

Lavendla hautaustoimisto Vantaa

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Vantaa

Jokainen suruaika on erilainen, mutta läheisensä menettäneitä ihmisiä yhdistää varmasti ainakin yksi asia – jäähyväisten jättäminen. Me Lavendlalla tiedämme, että jokaisen surevan omaisen tilanne on erilainen, minkä vuoksi panostamme yksilölliseen palveluun ja ihmisten aitoon kohtaamiseen. Lavendlan hautaustoimisto Vantaa on sopiva hautaustoimisto sinulle, joka arvostat lämminhenkistä palvelua ja yksilöllistä neuvontaa. Yhdessä voimme tehdä vaikeasta helpompaa.

 

Hautaustoimisto Vantaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Vantaa

Ota yhteyttä

Soita meille 09 3154 5550 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Neuvojamme ovat ympäri maata. Heitä kannustetaan tarjoamaan sinulle ja arkeesi sopivia aikoja, jotka ei läheskään aina ole samoja kuin normaalit toimistoajat. Monet haluavat tavata tai keskustella iltaisin, kun lapset ovat päässeet nukkumaan, tai viikonloppuisin arjen ollessa tauolla. Jos haluat tavata meidät kasvokkain, meidän osoitteemme ei ole keskiössä, vaan sinun.
Meillä on pääsy tiloihin ympäri Suomea. Voit myös varata kotitapaamisen, jolloin tulemme kotiisi ja käymme rauhassa läpi tärkeitä asioita hautajaisjärjestelyitä varten.
Tiedämme, kuinka vaikeaa ja haastavaa omaisen menettäminen on. Siksi teemmekin kaikkemme helpottaaksemme tilannetta sinun tilanteeseesi sopivaksi. Näin teemme vaikeasta edes hieman helpompaa.

Hautajaiset Vantaa

Hautajaiset antavat omaisille mahdollisuuden kokoontua yhteen kunnioittamaan vainajan muistoa ja hyvästelemään tämän. Vainajan omasta tahdosta ja vakaumuksesta riippuen voidaan järjestää esimerkiksi kristilliset kirkkohautajaiset tai siviilihautajaiset. Henkilökohtainen hautausneuvojasi auttaa sinua hautajaisjärjestelyissä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Seurakuntaan kuuluvalle vainajalle voidaan järjestää kristilliset hautajaiset, jotka pidetään yleensä kirkossa. Siunaustilaisuus voidaan järjestää myös kappelissa tai haudalla. Siunaustilaisuutta johtaa pappi, ja musiikista vastaa kanttori. Siunaustilaisuuteen kuuluu papin puhe, Raamatun tekstien lukemista, muistokukkien lasku, rukouksia ja laulua. Omaiset voivat keskustella papin ja kanttorin kanssa puheen sisällöstä ja musiikkivalinnoista, ja seremonian kulkuun voidaan omaisten niin toivoessa tehdä muutoksia.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset muodostuvat saattotilaisuudesta ja muistotilaisuudesta. Vantaan seurakunta sallii seurakunnan kappeleiden käytön myös sellaisten vainajien tilaisuuksissa, jotka eivät kuulu kirkkoon. Saattotilaisuus voidaan järjestää myös haudalla tai kotona vainajan ja omaisten toiveista riippuen. Tilaisuutta voi johtaa esimerkiksi Lavendlan edustaja. Tilaisuus rakentuu usein puheiden, musiikin ja muistokukkien laskun ympärille. Omaiset voivat suunnitella vainajan mieltymyksiä ja persoonallisuutta kuvaavan tilaisuuden melko vapaasti.

Lue lisää Näytä vähemmän

Vantaan kirkot

Vantaan kirkoista ja samalla koko pääkaupunkiseudun kaikista rakennuksista vanhin on Pyhän Laurin kirkko, joka on peräisin 1450-luvulta. Kauniin harmaakivikirkon tummanpuhuvaan, koristeelliseen kirkkosaliin mahtuu noin 500 ihmistä. Uudempaa rakennuskantaa edustaa vuonna 2021 valmistunut Tikkurilan tiilikirkko, jonka modernit tilat on suunniteltu palvelemaan yhteisön moninaisia tarpeita. Kirkkorakennus on saanut tunnustusta korkeatasoisesta rakentamisesta ja kirkkotaiteestaan.

Luonnonläheisessä miljöössä Vantaan Kivistössä on punatiilinen Kivistön kirkko, joka on peräisin 60-luvun lopulta. Niin ikään 60-luvulla on rakennettu myös Korson keskusta-aukiolla sijaitseva Korson tiilikirkko. Hämeenkylässä on 90-luvulla rakennettu Hämeenkylän valkoinen kivikirkko, jonka on suunnitellut arkkitehti Olli-Pekka Jokela. Lisäksi Vantaalta löytyvät myös Hakunilan, Länsimäen sekä Myyrmäen kirkot.

Lue lisää Näytä vähemmän

Vantaan kappelit

Pyhän Laurin kirkon kupeessa sijaitsee valkoinen Pyhän Laurin kappeli, joka vihittiin käyttöön vuonna 2010. Anu Puustisen ja Ville Haran suunnittelemassa kappelirakennuksessa on kaksi salia, joista isommassa on istumapaikat 100 henkilölle, pienemmässä taas 25 henkilölle. Ruskeasannan hautausmaalta löytyy vuonna 1927 käyttöön otettu Ruskeasannan kappeli, jonka on suunnitellut arkkitehti Armas Lindgren. Punaiseksi maalattuun puukappeliin mahtuu noin 60 henkilöä. Lisäksi Vantaan luoteispuolella idyllisessä maalaismiljöössä sijaitsee vuonna 1925 valmistunut Seutulan kappeli, jossa on tilaa noin 100 hengelle. Punainen hirsirakennus on sievä niin ulkoa kuin sisältäkin.

Lue lisää Näytä vähemmän

Vantaan hautausmaat

Pyhän Laurin kirkkoa ympäröi Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa. Keskiaikaista kirkkomaata on aikojen saatossa laajennettu, ja nykyään 13 hehtaarin laajuiselta hautausmaa-alueelta löytyy arkku- ja uurnahautapaikkojen lisäksi kaksi muistolehtoa ja muualle haudattujen muistelupaikka. Vantaalla on myös vuonna 1887 käyttöön vihitty Ruskeasannan hautausmaa, jolla on arkku- ja uurnahautapaikkojen ohella myös arkkulehto, muistolehto, sirottelualue, sankarihautausmaa sekä pieni siunauskappeli. Arkkuhautapaikkoja luovutetaan kummaltakin hautausmaalta ainoastaan vantaalaisille.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlan kautta saat henkilökohtaisen hautausneuvojan, joka tarjoaa sinulle tarpeidesi mukaista neuvontaa ja hoitaa hautajaisvalmistelut sinun puolestasi. Henkilökohtaiset tapaamiset järjestetään aina sinun aikataulujesi mukaisesti. Olemme käytettävissäsi myös toimistoaikojen ulkopuolella. Myös tapaamispaikka valikoituu sinun etusi ja elämäntilanteesi mukaan – voit halutessasi tavata hautausneuvojasi kasvotusten, mutta suosimme myös nykyaikaisia etäyhteyksiä joustavuuden ja saavutettavuuden mahdollistamiseksi. Ota meihin yhteyttä puhelimitse tai verkkosivuillamme, ja kerro, miten tapaisit meidät mieluiten.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Arkussa tapahtuvan maahautauksen ohella myös tuhkaus on viime vuosina kasvattanut huomattavasti suosiotaan. Tuhkauksen jälkeen vainajan tuhkat voidaan joko haudata uurnassa tai ilman uurnaa, tai vaihtoehtoisesti sirotella tuhkansirotteluun soveltuvaan paikkaan. Hautaus tulee toteuttaa vainajan omien toiveiden mukaisesti.

Lavendlan hautaustoimisto Vantaa tarjoaa laajan valikoiman ekologisia ja esteettisiä arkkuja ja uurnia, jotka on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista. Sopivat tuotteet valikoituvat hautaustavan mukaisesti, sillä esimerkiksi kolumbaarioon voidaan haudata erilaisia uurnia kuin maahautaan. Henkilökohtainen hautausneuvojasi neuvoo sinua tarpeidesi mukaisten tuotteiden valinnassa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautajaismusiikki

Kirkkohautajaisten hautajaisseremoniassa lauletaan yleensä 2–3 virttä, minkä lisäksi urkuri soittaa urkumusiikkia tilaisuuden alussa ja lopussa. Vaikka laulettava ja soitettava musiikki yleensä onkin hengellistä, voidaan hautajaisissa soittaa ja laulaa myös muunlaista musiikkia, mikäli vainaja ja omaiset näin toivovat. Siviilihautajaisissa voidaan myös soittaa ja laulaa mitä tahansa tilaisuuden luonteeseen sopivaa musiikkia. Lavendlan asiantuntijat ja seurakunnan pappi auttavat sinua sopivan hautajaismusiikin valinnassa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kukka-asetelmat

Lavendlalta löytyy laaja valikoima toinen toistaan kauniimpia kukka-asetelmia, kimppuja ja seppeleitä. Toimitamme meidän kauttamme tilatut kukat suoraan hautajaispaikalle, ja asettelemme suurimmat arkkukoristeet ja kukkalaitteet valmiiksi paikoilleen. Kaikki kukka-asetelmamme ovat paikallisten, ammattitaitoisten floristiemme käsialaa. Varaa henkilökohtainen keskusteluaika floristimme kanssa tai tilaa kukat valmiina pakettina verkkosivujemme kautta.

Lue lisää Näytä vähemmän