Koti / Lavendlasta / Lavendla Academy

Lavendla Academy

Lavendla Academyn koulutuksessa saat syvällisempää tietoa hautausalasta, sekä sen eri ammattiryhmistä. Opit myös hautajaisten projektijohtamisen, sekä mikä tärkeintä: miten voit auttaa ihmisiä, jotka käyvät läpi surua ja kaipuuta. Kasvamalla ja kehittymällä yhdessä teemme tehtävästämme vielä palkitsevampaa.

Hautausneuvojakoulutuksestamme

Hautausneuvojan työtä on osittain varjostanut se, kuinka arka aihe kuolema on monelle, mutta myös se, että hautaustoimistot on aiemmin usein periytynyt sukupolvelta sukupolvelle. Uudet ihmiset alalla ovat siis olleet poikkeus. Sen haluamme muuttaa!

Katso videomme saadaksesi lisätietoa, kuinka kurssimme on rakennettu.

Voit suorittaa koulutuksen hakeaksesi paikkaa Lavendlasta, mutta myös muista toimistoista.

Lavendlan koulutusportaali

Koulutusportaalissamme ilmoitamme koulutusten ajankohdista. Voit myös lukea lisää meistä ja koulutuksistamme alla, sekä aloittaa urasi hautausneuvojana.

Sinusta tulevaisuuden hautausneuvoja

Koulutus järjestetään pitkälti etänä verkossa ja se on kehitetty yhteistyössä alan kokeneimpien neuvojien kanssa. Osallistut koulutukseen kymmenien muiden kanssa, jotka haluavat samaa kuin sinä — työskennellä asian parissa, jolla todellakin on merkitystä.

Tule arvostetuksi työstäsi

Lavendlan työntekijänä sinusta tulee osa tiivistä ja vahvaa tiimiämme. Muutos on osa arkeamme, ja vahvuutemme on aina pyrkiä parempaan. Ideasi ja ehdotuksesi merkitsevät meille paljon, ja arvostamme sitoutumistasi.

Joustavuus

Lavendlalla sinulla on joustavat työajat. Työskentelet sekä digitaalisesti, että paikallisesti. Samalla, kun tapaat ihmisiä kotikaupungissasi, olet osa kansallista verkostoa, joka koostuu motivoituineista ja ymmärtäväisistä neuvojista.

Yhteisöllisyys

Ei ole Lavendlaa ilman sinua ja muita neuvojia. Yhteisöllisyys on hautaustoimistomme kulmakivi. Olemme ylpeitä erilaisista kokemuksista, siitä että sinä olet sinä, sekä siitä kuinka paljon opimme toisistamme. Ymmärtäväisyyttä, rohkeutta, ja intoa — sitä annamme yhdessä.

Syventäminen

Kun olet valmis ottamaan seuraavan askeleen, löydät meiltä syventäviä kursseja. Lavendlan joustavan alustan kautta pystyt syventämään osaamistasi ja ottamaan vastaan lisää suuria tehtäviä. Näin voit optimoida kannattavuutta entisestään.

Lavendla Academy on koulutuksemme, jonka kautta meille tulee uusia hautausneuvojia. Koulutus tapahtuu sekä netitse että fyysisissä tapaamisissa. Koulutuksen päätyttyä pidämme vähintään kerran viikossa netitse kokouksen, jossa neuvonantajat voivat keskenään ratkoa pulmia ja myös tavata meidät kouluttajat. Neuvonantajilla on myös chatti, jonka kautta pääsevät pikaisesti yhteyteen kouluttajaan, puhelintukeemme, joka myös on chatissa, ja toisiinsa. On tärkeää, että on aina joku, jolta kysyä ja jonka kanssa neuvonantajat voivat pallotella ideoita.

Pia Cronhag, Lavendla Academyn koulutusjohtaja

Yleiset kysymykset koulutuksesta

Miten koulutus on rakennettu?

Koulutuksemme on jaettu kahteen osaan:
1. Perusopetukseen sisältyy syventävät käytännön opinnot, perehdytys ja opetus.
2. Lisättävä perunkirjoituskurssi.

Perusopetus
Ensin käyt kolme viikkoa kestävän perusopetuksemme verkossa toimivan koulutusportaalimme kautta. Koulutus sisältää verkkotapaamisia, joissa sinä osallistujana voit kysyä kysymyksiä ja keskutella eri aiheista.
Koulutus on täysin digitaalinen, eli se ei sisällä fyysisiä tapaamisia.

Syventävät käytännön opinnot
Syventävät käytännön opinnot alkaa viisi päivää kestävällä perehdytyskurssilla, joka sisältää erilaisia luentoja ja käytännön harjoituksia. Opit, miten järjestelmämme toimii ja miten työskentelemme Lavendlassa. Saat myös mahdollisuuden osallistua asiakaskäynnille ja hautajaistilaisuuteen. Seuraavaksi aloitat oman tehtäväsi mentorin avulla, joka tukee sinua, jotta voit tuntea olosi itsevarmaksi työtehtävässäsi.

Perunkirjoituskurssi
Kun olet työskennellyt hautausneuvojana kolme kuukautta käyt lisäkurssin, jossa opit laatimaan perunkirjoituksia.
Kurssi pidetään verkossa Zoomin kautta 3 + 2 päivänä.
Voit myös kouluttautua offisiantiksi ja hautakiven käsittelijäksi.

Kuinka paljon aikaa minun tarvitsee varata suorittaakseni koulutuksen?

Noin 1 – 1½ tuntia päivittäin, sekä aikaa verkkotapaamisiimme, joita järjestetään yhteensä seitsemän kahden tunnin sessiota.

Saako teiltä töitä hautausneuvoja koulutuksen jälkeen?

Jos haluat työskennellä meillä Lavendlassa, sinun tulee hakea perusopetuksen jälkeen kursseille 2 ja 3 – syventävät käytännön opinnot, sekä lisättävä perunkirjoituskurssi.

Kuinka monta osallistujaa otatte Syventävät käytännön opinnot –kurssille?

Enintään 10 osallistujaa.

Pitääkö minun käydä myös perunkirjoituskurssi?

Kyllä, uusien hautausneuvojimme on käytävä perunkirjoituskurssi.
Asiakkaamme arvostavat kovasti, että sama henkilö hoitaa useamman asian hautajaisjärjestelyissä.
Tämä on myös loistava tapa sinulle neuvojana ansaita parempaa palkkaa työstäsi.

Mitä koulutus maksaa?

Hautausneuvojan perusopetus sisältäen syventävät käytännön opinnot, perehdytyksen, sekä opetuksen maksaa 19.950:- ilman alv.
Lisättävä perunkirjoituskurssi maksaa 9.950:- ilman alv.

Palkataanko minut Lavendlalle vai toiminko yrittäjänä?

Lavendlassa työskentelet omatoimisena neuvojana, joka tarkoittaa että laskutat meitä hoidetuista hautaustehtävistä. Voit joko laskuttaa yrittäjä, tai esimerkiksi kevytyrittäjänä.

Miten löydän hautajaisasiakkaat?

Lavendla hoitaa kaiken markkinoinnin ja saat asiakkaasi meidän kauttamme.
Useimmat asiakkaat ottavat meihin yhteyttä nettisivujemme kautta tai asiakaspalvelumme avulla, joka jakaa hautajaisiin liittyvät työtehtävät neuvojillemme. Asiakkaat voivat myös vieraille sivuillamme ja varata ajan suoraan yhden neuvojan kanssa, jos neuvoja on laittanut vapaat ajat näkyville. Neuvojana sinulla on myös pääsy järjestelmäämme, josta myös pystyt varaamaan itsellesi tehtäviä.

Voiko teillä työskennellä kokopäiväisesti?

Tarjoamme osa-aikatöitä ja toivomme, että kaikilla neuvojillamme on neuvojatyön lisäksi toinen työ tai muu tulonlähde.
Palkkasi nousee, kun olet koulutettu laatimaan perunkirjoituksia. Voit myös kouluttautua offisiantiksi tai hautakiven käsittelijäksi, joka myös parantaa palkkaasi.

Kuinka nopeasti syventävien käytännön opintojen jälkeen alan tienaamaan työlläni?

Tämä on hyvin yksilöllistä.
Yleensä kestää noin 2 kuukautta, että saat omia työtehtäviä ja pystyt työskentelemään itsenäisesti.

Miten rekrytointi tapahtuu?

Lähetät työhakemuksesi henkilökohtaisella kirjeellä ja ansioluettelolla (+videotervehdys – esittely) nettisivuillamme olevan linkin kautta. Pyydämme mielestämme kiinnostavimmat hakijat haastatteluun. Haastattelun jälkeen saat päätöksen kahden viikon sisällä.

Pitääkö olla jotain tietynlaista kokemusta, jotta voi työskennellä hautausneuvojana?

Ei tarvitse olla mitään erityistä taustaa tai kokemusta. Neuvojillamme on paljon erilaista kokemusta ja tulevat eri aloilta.

Minkälaisia ominaisuuksia arvostatte uusissa hautausneuvojissa?

Neuvojillamme tulisi olla aito kiinnostus ihmisiin.
On tärkeää, että shokissa olevien, surullisten ihmisten auttaminen tuntuu turvalliselta ja mukavalta.
Tulee olla tarkkakuuloinen, jotta voi kohdata erilaisia ihmisiä, jotka kokevat surua eri tavoin.
On oltava kyky olla yhteyksissä vainajan lähiomaisiin opastaakseen heidät kaikkien hautajaisiin liittyvien päätösten läpi.
Hyvät tietokonetaidot ovat tärkeitä, sillä työ sisältää paljon hallinnollisia tehtäviä ja verkkotapaamisia.

Voiko koulutuksen maksaa erissä?

Kyllä, koulutusmaksun jakaminen useaan osaan on mahdollista.

Saako koulutuksesta opintotukea?

Ei.

Minkälainen peruuttamisoikeus koulutuksella on, kuinka myöhään voin perua osallistumiseni ja saada rahat takaisin?

Sinun täytyy perua koulutus vähintään 1 kuukausi ennen koulutuksen alkamista saadaksesi koko kurssimaksun 1500:- takaisin.
Jos perut osallistumisesi myöhemmin kuin kuukausi ennen koulutuksen alkamista, joudut maksamaan puolet kurssimaksusta.

Yhteisöllisyys on iso osa konseptiamme. Kokeneemmat auttavat heitä, jotka ovat aloittaneet kuluneen vuoden aikana. Tuemme myös toisiamme ja annetaan vinkkejä, jos jollain on menossa vaikeampi tehtävä. Aina on joku, jolle voi

Nina Klose, Hautausneuvoja

Tervetuloa Lavendla Academyyn

Hae mukaan koulutukseen ja lue lisää koulutuksestamme.