lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Hämeenlinna

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Hämeenlinna

Lavendlan hautaustoimistossa Hämeenlinnassa saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 03 422 1199, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Hämeenlinna

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Hämeenlinnassa

Ota yhteyttä

Soita meille 03 422 1199 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Hämeenlinna?

Hautajaisten hinta kaupungissa Hämeenlinna vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Hämeenlinna

Hautajaisissa vainajan läheiset ja omaiset kokoontuvat kunnioittamaan vainajaa ja tämän muistoa. Hautajaisiin osallistuminen on monille ihmisille olennainen osa surutyötä. Vainajalle voidaan järjestää kirkko- tai siviilihautajaiset riippuen vainajan omista toiveista ja siitä, onko hän kirkon jäsen. Lavendlan hautaustoimisto  Hämeenlinna ja henkilökohtainen hautajaisneuvojasi huolehtivat hautajaisvalmisteluista sinun puolestasi. Voit osallistua prosessiin juuri sen verran, kuin haluat.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kristilliset hautajaiset pidetään kirkossa. Edellytyksenä on, että vainaja on kirkon jäsen. Kirkon jäsenten ei tarvitse maksaa kirkon vuokraamisesta tai papin palveluksesta. Kristillisten hautajaisten hautajaisseremoniaa johtaa pappi, joka pitää puheen, lukee Raamatusta tilaisuuteen ja puheeseen sopivan kohdan ja toimittaa vainajan siunaamisen. Tämän lisäksi seremoniassa lauletaan perinteisesti virsiä ja rukoillaan. Hautajaisten suunnitteluun osallistuvat omaiset voivat myös vaikuttaa seremonian kulkuun, mikäli heillä tai vainajalla on sitä koskevia erityistoiveita. Yksilölliset, vainajan elämää ja persoonaa korostavat ratkaisut voivat koskea esimerkiksi kappalevalintoja ja puheiden sisältöjä. Vainajan toiveita on aina suotavaa kunnioittaa hautajaisia ja hautajaisseremoniaa suunniteltaessa.

Hämeenlinnan kirkot

1790-luvun lopussa valmistunut Hämeenlinnan kirkko edustaa kustavilaista klassismia, ja sen on suunnitellut taidemaalari Louis Jean Desprez. Alun perin ympyränmallinen, muodoltaan amfiteatteria muistuttava kirkko laajennettiin 1800-luvun lopulla Josef Stenbäckin suunnitelmien mukaan ristikirkoksi, ja se on 1900-luvun kuluessa käynyt läpi lukuisia uudistuksia ja muutoksia. Valkoisessa, sisustukseltaan melko pelkistetyssä kirkossa on Ladegast-tyyppiset urut, joissa on 36 äänikertaa. Istumapaikkoja kirkossa on nykyisellään liki 750.

Hämeenlinnan seurakunnassa on myös keskiaikaisia kivikirkkoja. Vanajan hautausmaalla lähellä kaupungin keskustaa on 1400-luvulta peräisin oleva Vanajan kirkko. Pienen kivikirkon tiilestä muurattu julkisivu on hyvin persoonallinen, eikä sen sisäpuolikaan tuota erikoisuuksia etsivälle vierailijalle pettymystä – kirkossa on erikoinen, ulkoinen saarnastuoli, ja alttarikaappina on moniosainen, antwerpeniläinen puuveistossarja. Hämeenlinnan Rengossa sijaitsee kaunis Rengon kirkko, jota kutsutaan Apostoli Jaakob vanhemman mukaan myös Pyhän Jaakon kirkoksi. Tämän 1400-luvun lopulla rakennetun kirkon pohjamuoto on poikkeuksellisesti kahdeksankulmainen. Kirkon sisustus ja sieltä löytyvät esineet ja tekstiilit ovat pääosin peräisin 1700- ja 1800-luvuilta.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset järjestetään usein kappelissa. Evankelis-luterilaisten seurakuntien toimintatavoissa on kuitenkin eroja sen suhteen, sallitaanko uskonnottomien saattotilaisuuksien järjestämistä seurakuntien siunauskappeleissa. Asia tulee tarkistaa tapauskohtaisesti alueen seurakunnalta.

Siviilihautajaisten paikkana voi kappelin lisäksi toimia mikä tahansa muukin vainajan ja omaisten valitsema paikka, kuten esimerkiksi puutarha, koti, hautausmaa tai jokin luontokohde. Siviilihautajaisten seremonian kulkua ei muutenkaan ole määritelty yhtä tarkasti kuin kirkkohautajaisissa, ja vainajan omat mieltymykset ja persoona ovatkin siviilihautajaisissa usein esillä. Seremonia voi rakentua tietyn teeman ympärille, joka voi liittyä esimerkiksi vuodenaikaan, vainajan elämään tai tiettyyn tunnetilaan. Lavendlan kautta voit tilata siviilihautajaisiin puheenpitäjän, jonka kanssa omaiset saavat yhdessä suunnitella sopivan puheen seremoniaa varten. Henkilökohtainen hautajaisneuvojasi auttaa sinua arvokkaiden siviilihautajaisten suunnittelussa ja järjestämisessä, ja vastaa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Hämeenlinnan kappelit

Hämeenlinnassa Ahveniston hautausmaalla sijaitsee Ahveniston kappeli, joka on rakennettu vuonna 1925. Arkkitehti Ilmari Launis on sekä suunnitellut kappelin että maalannut kappelista löytyvän, ristillä olevaa Kristusta esittävän lasimaalauksen. Rengossa uuden hautausmaan alueella sijaitsee Rengon kappeli, jossa on istumapaikat noin 80 hengelle. Lisäksi Hämeenlinnasta löytyy vuonna 1971 valmistunut Vuorentaan kappeli, joka koostuu isommasta ja pienemmästä kappelista sekä krematoriosta. Isossa kappelissa istumapaikkoja on 160, pienemmässä kappelissa taas 60. Vuorentaan kappeli on edellä mainituista kappeleista ainoa, josta löytyy induktiosilmukka.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hämeenlinnan hautausmaat

Hämeenlinnan vanhin hautausmaa on 1200-luvulla perustettu Vanajan hautausmaa, jonka kokonaispinta-ala on vajaat 5 hehtaaria. Se levittyy Vanajan keskiaikaisen kirkon ympärille. Vanajan hautausmaa jaetaan kolmeen eri aikoina käyttöön otettuun alueeseen, joista löytyy muun muassa kansalaissodan muistomerkki, sankarihauta-alue, Karjalaan jääneiden muistomerkki sekä uurna- ja muistolehto. Hämeenlinnan Rengosta löytyy kaksikin hautausmaata: 1500-luvulta peräisin oleva Rengon vanha hautausmaa ympäröi Rengon keskiaikaista kirkkoa, ja hieman suurempi Rengon uusi hautausmaa sijaitsee noin 300 metrin päässä kirkosta. Vanhalla hautausmaalla on vain arkkuhautaosastoja; uudella hautausmaalla on arkkuhautojen lisäksi myös uurnalehto ja muistolehto.

Hämeenlinnan suurin hautausmaa on 12 hehtaarin kokoinen Vuorentaan hautausmaa, joka on perustettu 70-luvulla. Arkkuhautojen lisäksi Vuorentaan hautuumaalta löytyy uurna- ja muistolehtoja, uurnahauta-alue, tunnukseton hauta-alue, hauta-alueet islaminuskoisille ja ortodokseille sekä kappeli ja koko Hämeen aluetta palveleva krematorio. Hämeenlinnassa on myös Ahveniston 1870-luvulla perustettu hautausmaa, jossa on arkkuhautaosastoja, uurnalehto, muistolehto, sankarihauta-alue sekä useita muistomerkkejä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlan hautaustoimiston osaavien neuvonantajien kanssa voit keskustella paitsi kasvotusten, myös etäyhteyksiä hyödyntämällä. Vaikka arkesi yllättävät käänteet ja muuttuvat tilanteet veisivät sinut kauas kotipaikkakunnaltasi, voivat kiireettömät video- ja puhelintapaamiset häivyttää välillämme vallitsevan välimatkan ja painostavan stressin. Voit halutessasi keskustella useammankin neuvonantajamme kanssa, jotta varmasti löydät itsellesi sopivan, henkilökohtaisen hautajaisneuvojan. Onnistunut asiakaskokemus on meidän prioriteettimme. Ota meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä joko puhelimitse, sähköpostitse tai verkosta löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla.

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Lavendlan hautaustoimiston hautauspalvelu on apunasi sopivan hautaustavan valinnassa ja hautauksen järjestämisessä. Vaihtoehtoina ovat maahautaus, jossa vainajan ruumis haudataan arkussa maahan, tai tuhkaus, jossa vainajan tuhkat säilötään uurnaan. Uurna voidaan haudata uurnahautaan tai arkkuhautaan, tai tuhkat voidaan haudata muistolehtoon ilman uurnaa. Hautaustavan valinnassa kunnioitetaan vainajan omia toiveita. Monipuolisesta valikoimastamme löydät moneen eri tarkoitukseen soveltuvat arkut ja uurnat. Olemme tuotevalikoimassamme panostaneet ekologisuuteen ja laatuun. Henkilökohtainen hautajaisneuvojasi auttaa sinua asianmukaisen kaluston valinnassa ja hautaukseen liittyvissä kysymyksissä.

Hautajaismusiikki

Hautajaisissa soitetaan tyypillisesti virsiä ja hengellistä musiikkia, ja kirkkohautajaisten seremonian aikana säestyksestä huolehtii urkuri. Me Lavendlalla tahdomme kuitenkin korostaa, että hautajaismusiikin klassikoiden lisäksi myös yksilölliset musiikkivalinnat ovat mahdollisia. Henkilökohtainen hautajaisneuvojasi ja seurakunnan pappi auttavat sinua valitsemaan sopivan, vainajan persoonaa ja mieltymyksiä kuvaavan hautajaismusiikin, ja he vastaavat mielellään aihetta koskeviin kysymyksiin. Lavendlan kotisivuilta löydät myös listan suosituimmista hautajaisissa lauletuista virsistä ja hengellisistä kappaleista.

Kukka-asetelmat

Lavendlan hautaustoimiston kautta voit tilata yksilölliset ja kauniit hautakimput, asetelmat ja kukkalaitteet. Asetelmat ovat paikallisten floristiemme suunnittelemia ja rakentamia, ja ne kaikki toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Voit suunnitella toiveidesi mukaisen kokonaisuuden varaamalla henkilökohtaisen keskusteluajan floristiemme kanssa. Mikäli haluat säästää aikaa ja vaivaa, on hautajaiskukat mahdollista tilata myös asiantuntijoidemme laatimana valmiina pakettina. Lavendlan hautaustoimiston kautta tilatut kukat toimitetaan hautajaispaikalle ennen seremonian alkua, ja arkkukoristeet ja kukkalaitteet asetellaan valmiiksi paikoilleen.

 

Lue lisää Näytä vähemmän