Koti / Hautajaiset / Suunnittele hautajaiset

Surun keskellä on vaikeaa ottaa kantaa erilaisiin käytännön asioihin. Me opastamme sinua ja yhdessä luomme kauniit ja ikimuistoiset hautajaiset.

Olemme täällä sinua varten

Tiedämme kuinka vaikeaa ja haastavaa läheisen menettäminen voi olla, siksi teemmekin kaikkemme sopiaksemme elämäsi palapeliin. Monia päätöksiä on tehtävä, mutta sinun ei tarvitse tehdä niitä yksin. Hoidamme kaiken parhaalla mahdollisella tavalla, jotta sinä voit tuntea olosi turvalliseksi.

Me olemme täällä kysymyksiäsi varten ja tukenasi puhelimitse 020 144 1455. Neuvonantajasi auttaa sinua pääsemään alkuun järjestelyiden kanssa ja selvittää, mitä sinä tarvitset vähentääkseen sinun taakkaasi.

Hintaesimerkit

Peruspaketti

Peruspaketti sisältää hautajaiset ja siihen kuuluvat varaukset ja tilaukset. Autamme sinua tekemään siunaustilaisuudesta sellaisen kuin haluat.

Hautajaiset alkaen 1,047 €

Eko-paketti

Eko-paketti on ympäristöystävällisin vaihtoehto. Tähän kuuluu esimerkiksi Eko Honka-arkku, jonka saa monessa eri värissä.

Hautajaiset alkaen 1,996 €

Kaiken kattava

Kaiken kattava paketti sisältää kaiken mitä hautajaisiin kuuluu, kuljetuksista muistotilaisuuteen ja perukirjan tekoon saakka.

Hautajaiset alkaen 2,642 €

Suoratuhkaus ilman siunausta – Alkaen 797 €

Hautajaisten järjestäminen askeleittain

1. Ota meihin yhteyttä

Soita meille tai valitse alta paikallinen neuvoja. Ensimmäinen puhelu on aina maksuton. Neuvonnassa tutustutaan ensin toisiimme, jonka jälkeen voimme jutella toiveistasi hautajaisten järjestämisen suhteen sekä mietitään yhdessä tarvitsetko lakineuvontaa.

2. Hautajaiset ja seremonia

Autamme sinua järjestämään kristilliset hautajaiset, siviilihautajaiset, tai muun uskonnon mukaisen seremonian.

3. Hautajaisten jälkeen

Voit järjestää muistotilaisuuden meidän avullamme. Voimme ehdottaa sinulla tiloja ja ruokatarjoiluja, mikäli haluat. Asianajajamme auttavat sinua oikeudellisissa asioissa, kuten perunkirjoituksen, perinnön ja perinnönjaon kanssa.

Tutustu neuvojiimme

Hautajaisten järjestäminen tai avun saaminen juridisissa asioissa on luottamustehtävä. Valitse itsellesi ja tilanteeseesi sopiva neuvoja.


Ennen kuin tapaat neuvojasi

Viereen olemme listanneet asioita, joita voi olla hyvä miettiä ennen tapaamistamme.

Oliko vainajalla toiveita hautajaisiinsa? Ne voivat olla joko kirjallisia tai suullisia. Järjestetäänkö kristilliset hautajaiset, siviilihautajaiset tai jonkin muun uskonnon mukaiset hautajaiset? Haluavatko läheiset muistotilaisuuden hautausseremonian jälkeen? Järjestetäänkö seremonia vain lähiomaisille vai suuremmalle ryhmälle? Mieti myös hautapaikkaa tai tuhkan levittämistä esimerkiksi muistolehtoon tai muualle.


Haluatko apua hautajaisten järjestämisessä?

Ota yhteyttä tukeemme, niin vastaamme kysymyksiisi ja autamme sinua löytämään sopivan neuvojan.


TUTUSTU KUVASTOOMME

Tutustu kuvastoomme

Lue lisää tuotteistamme ja palveluistamme tuotekuvastostamme.

Tutustu tuotekuvastoonHAUTAUS ILMAN AIHEETONTA VIIVÄSTYSTÄ

Hautaustoimilain mukaan vainajan ruumis on haudattava tai tuhkattava ilman aiheetonta viivästystä. Yleensä hautaaminen tapahtuu kahden tai kolmen viikon kuluttua kuolemasta.

Tuhka on haudattava vuoden kuluttua tuhkaamisesta

Säädösten mukaan vainajan tuhka on haudattava tai muulla tavoin sijoitettava pysyvästi yhteen paikkaan viimeistään vuoden kuluessa tuhkaamisesta. Tuhka voidaan säilyttää joko krematoriossa tai paikallisen seurakunnan tiloissa. Ennen tuhkan luovuttamista krematoriosta on ilmoitettava kirjallisesti krematorion ylläpitäjälle, minne tuhka tullaan sijoittamaan.

Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä täytyy tehdä kuolemantapauksen sattuessa?

Ilmoita kuolemasta kaikille kuolemanpesän omistajille sekä vainajan ystäville ja työtovereille.

Tämän jäkeen sinun tulee:
1. Perua vainajan sopimukset, tilaukset ja jäsenyydet
2. Perua vainajan automaattiveloitukset ja odottavat maksut
3. Ottaa yhteyttä hautaustoimistoon
4. Ilmoita postiin, jotta posti voidaan ohjata oikeaan osoitteeseen
5. Tarkista ja peru vainajan vakuutukset
6. Järjestä käytännön asiat, kuten henkilöllisyystodistuksen peruminen, lemmikkieläinten uusi koti jne.

Lue tarkistuslistamme täältä

Mitä tehdä yllättävän kuoleman sattuessa?

Äkillisen, odottamattoman tai oletetun kuolemantapauksessa kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä hätänumeroon 112. Ohjauksen ja kuolinsyyn selvittämisen jälkeen voit ottaa meihin yhteyttä rauhassa.

Tuleeko minun ilmoittaa kuolemasta viranomaisille?

Sinun ei tarvitse ilmoittaa kuolemasta valtion tai kunnan viranomaisille sillä viranomaiset huolehtivat, että tieto kulkee eteenpäin muille viranomaisille.

Milloin vainaja pitää haudata tai tuhkata kuoleman jälkeen?

Hautaustoimilain mukaan vainajan ruumis on haudattava tai tuhkattava ilman aiheetonta viivästystä. Hautajaiset saa kuitenkin järjestää rauhassa ilman kiirettä. Yleensä hautaaminen tapahtuu kahden tai kolmen viikon kuluttua kuolemasta.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa?

Hautajaisten järjestäminen maksaa Suomessa keskimäärin 3500 euroa. Hautajaisten kustannukset riippuvat siitä, minkälaiset hautajaiset järjestetään ja minkälainen seremonia tulee olemaan. Hautaamisen kustannukset vaihtelevat sen mukaan, mitkä ovat omaisten toivomukset, mihin uskonto- tai kirkkokuntaan vainaja kuului ja minkälaisia toiveita vainajalla oli hautajaisten suhteen. Myös seuraavat asiat vaikuttavat hautajaisten kustannuksiin:

– Vainajan kuljetus
Arkun tai uurnan valinta
– Valitaanko tuhkaus vai arkkuhautaus
– Hautakiven valinta
Kukkalaitteet ja muut koristelut
– Muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt sekä pitopalvelu
– Kuolinilmoitus
Perunkirjoitus

Lue lisää hautajaisten kustannuksista täällä

Kuka maksaa hautajaiset?

Ensisijaisesti hautauskulut maksetaan aina vainajan varoista. Jos vainajan varat eivät kuitenkaan kata hautajaiskuluja eivätkä omaiset halua tai pysty hautajaisia maksamaan, laskut maksaa vainajan kotikunta.

Kuka maksaa hautajaiset, jos varoja ei ole?

Jos vainajan varat eivät kata hautajaiskuluja eivätkä omaiset halua tai pysty hautajaisia maksamaan, laskut maksaa vainajan kotikunta.

Kenen vastuulla on ilmoittaa hautajaisten ajankohdasta?

Hautajaisten järjestelyistä huolehtineen henkilön tulee ilmoittaa muille lähiomaisille hautajaisten ajankohdasta sekä muista yksityiskohdista. Yleinen luulo on, että hautaustoimiston tulisi ilmoittaa kaikille omaisille nämä asiat, mutta näin ei kuitenkaan ole. Lavendlan muistosivuilla voit jakaa tällaiset tärkeät tiedot ja yksityiskohdat, sekä vastaanottaa ilmoittautumiset muistotilaisuuteen.

Hautajaisten järjestämisen tarkistuslista

Kuolemantapaus aiheuttaa usein tunteen shokista, riippumatta siitä oliko kuolema odotettavissa tai ei. Neuvoaksemme ja helpottaaksemme tilannettasi, olemme koonneet listan asioista, mitä sinun tulisi tehdä kuolemantapauksen sattuessa.

Onko sinulla lisää kysymyksiä kuolemaan tai hautajaisiin liittyen? Muista, että olemme aina vain yhden sähköpostiviestin tai puhelinsoiton päässä.

Hautajaisten järjestämisen tarkistuslista


Me voimme auttaa sinua

Soita meille numeroon 020 144 1455 tai täytä lomake niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman nopeasti.

Rinna Suomalainen on yksi monesta taitavasta neuvojastamme, jonka kanssa voit olla yhteydessä.