Koti / Hautajaiset

Henkilökohtainen hautajaisneuvojasi tapaa sinut toivomassasi paikassa joko kasvokkain, puhelimitse tai videopuhelun kautta.

Tee vaikeasta helpompaa

Tällä sivustolla opastamme sinua ajattelemaan hautajaisten suunnittelua. Jos sinulla on vielä kysyttävää, voit ottaa yhteyttä hautausneuvojiimme. Anna meidän auttaa sinua tekemään vaikeasta helpompaa tarpeidesi ja toiveidesi mukaisesti ennen jäähyväisiä.

Anna suunnittelulle aikaa, anna päätöksien kypsyä.

Pia Säde Cronhag, hautausneuvoja

Me voimme auttaa sinua päin

Soita meille numeroon 020 144 1455, tai täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä.


Tämä tapahtuu kuoleman sattuessa – 5 asiaa

  1. Kuoleman julistaminen: Lääkärin on julistettava kuollut kuolleeksi. Jos kuolema on odottamaton ja äkillinen, vainaja viedään yleensä sairaalaan kuoleman toteamiseksi. Jos kuolema on odotettavissa ja tapahtuu esimerkiksi kotona, lääkäri kutsutaan paikan päälle toteamaan henkilö kuolleeksi.
  2. Kuolintodistus: Kuoleman toteamisen jälkeen lääkäri kirjoittaa vainajasta kuolintodistuksen, josta selviää kuolinsyy. Hän myös toimittaa tiedon kuolemasta väestötietojärjestelmään. Lääkärillä on vastuu lähettää todistukset asianomaisille viranomaisille.
  3. Vainajan käsittely: Jos kuolema tapahtuu sairaalassa, sairaalalla on vastuu viedä vainaja ruumishuoneeseen. Jos vainaja on kuollut kotona tai hoitokodissa, ota meihin yhteyttä, niin järjestämme paarikuljetuksen. Onnettomuuden aiheuttaman kuoleman sattuessa poliisi on vastuussa paarikuljetuksen järjestämisestä. Vainaja pidetään ruumishuoneessa hautajaisiin asti.
  4. Hautaus- ja tuhkaustodistus: Oikeuslääkäri myöntää hautaus- ja tuhkaustodistuksen heti, kun vainajan henkilöllisyys on varmistettu ja vainajaan liittyvät tutkimukset on tehty. Hautaustodistus on välttämätön hautajaisten järjestämiseksi, mutta hautajaisten suunnittelun voi aloittaa ennen tämän todistuksen saamista. Jos kuoleman seurauksena epäillään rikosta, voi kulua jonkin aikaa ennen kuin todistus myönnetään.
  5. Suunnittele ja varaa hautajaiset: Hautajaiset järjestetään yleensä 2-3 viikon kuluttua kuolemasta, mutta mitään ajallista pakkoa ei Suomen lain mukaan ole. On kuitenkin hyvä idea aloittaa hautajaisten suunnittelu mahdollisimman nopeasti. Ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta, tai suunnittele hautajaiset suoraan suunnittelutyökalumme avulla.

Hintaesimerkit

Peruspaketti

Peruspaketti sisältää hautajaiset ja siihen kuuluvat varaukset ja tilaukset. Autamme sinua tekemään siunaustilaisuudesta sellaisen kuin haluat.

Hautajaiset alkaen 1,047 €

Eko-paketti

Eko-paketti on ympäristöystävällisin vaihtoehto. Tähän kuuluu esimerkiksi Eko Honka-arkku, jonka saa monessa eri värissä.

Hautajaiset alkaen 1,996 €

Kaiken kattava

Kaiken kattava paketti sisältää kaiken mitä hautajaisiin kuuluu, kuljetuksista muistotilaisuuteen ja perukirjan tekoon saakka.

Hautajaiset alkaen 2,642 €

Suoratuhkaus ilman siunausta – Alkaen 797 €

Hautajaisten järjestäminen askeleittain

1. Ota meihin yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai valitse haluamasi neuvoja. Ensimmäinen puhelu on aina maksuton. Neuvonnassa tutustutaan ensin toisiimme, jonka jälkeen voimme jutella toiveistasi hautajaisten järjestämisen suhteen, sekä mietitään yhdessä tarvitsetko lakineuvontaa.

2. Hautajaiset ja seremonia

Jos haluat, Lavendlan edustaja tulee tueksesi seremoniatilaisuuteen. Autamme sinua järjestämään kristilliset hautajaiset, siviilihautajaiset, tai muun uskonnon mukaisen seremonian.

3. Hautajaisten jälkeen

Voit järjestää muistotilaisuuden meidän avullamme. Voimme ehdottaa sinulla tiloja ja ruokatarjoiluja, mikäli haluat. Asianajajamme auttavat sinua oikeudellisissa asioissa, kuten perunkirjoituksen, perinnön, ja perinnönjaon kanssa.

Tutustu neuvojiimme

Hautajaisten järjestäminen tai avun saaminen juridisissa asioissa on luottamustehtävä. Valitse itsellesi ja tilanteeseesi sopiva neuvoja.

Me voimme auttaa sinua

Soita meille numeroon 020 144 1455 tai täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman nopeasti.

Pia Cronhag on yksi monesta taitavasta neuvojastamme, kenen kanssa voit olla yhteydessä.

Täällä olemme

Kaikki neuvonta samasta paikasta – Lähellä sinua.