lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Itäkeskus

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Itäkeskus

Lavendlan hautaustoimistossa Itäkeskuksessa saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 09 3154 5550, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Itäkeskus

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Itäkeskuksessa

Ota yhteyttä

Soita meille 09 3154 5550 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Itäkeskus?

Hautajaisten hinta kaupungissa Itäkeskus vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Itäkeskus

Läheisen kuoleman jälkeen tulee vainajalle järjestää hautajaiset. Kaiken suunnittelun lähtökohtana toimivat vainajan omat toiveet. Hautajaisten järjestäminen voi olla työläs ja raskas prosessi, mutta Lavendlan ammattilaiset ja henkilökohtainen hautausneuvojasi auttavat sinua kaikissa hautajaisiin liittyvissä asioissa ja tukevat sinua matkan aikana.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Mikäli vainaja on kirkollisen seurakunnan jäsen, hänelle voidaan järjestää kristilliset kirkkohautajaiset. Hautajaisseremoniaa johtaa pappi, joka pitää seremoniassa puheen ja siunaa vainajan. Hautajaisissa lauletaan yleensä virsiä tai muuta hengellistä musiikkia, ja laulua säestää urkuri. Kirkkotilan vuokraaminen sekä papin ja urkurin palvelus on kirkon jäsenille lähtökohtaisesti maksutonta. Saat itse osallistua seremonian suunnitteluun juuri sen verran, kuin haluat.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset voidaan järjestää esimerkiksi siunauskappelissa tai haudalla. Helsingin seurakuntayhtymän alueella myös kirkkoon kuulumaton vainaja voidaan siunata kirkossa. Saattotilaisuutta johtamaan voidaan valita esimerkiksi vainajalle läheinen henkilö tai Lavendlan hautaustoimiston edustaja. Tilaisuuteen sisältyy tyypillisesti saattopuhe, kukkatervehdysten laskeminen sekä musiikki, jota voidaan joko laulaa yhdessä tai esittää halutulla tavalla. Henkilökohtainen hautausneuvojasi on apunasi arvokkaan saattotilaisuuden suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Itäkeskuksen kirkot

Itäkeskuksen kirkkona tunnetaan 80-luvulta peräisin oleva Matteuksenkirkko. Punatiilisen kirkkorakennuksen kirkkosaliin mahtuu 200 henkilöä ja seurakuntasaliin 150. Kontulassa sijaitsee hieman suurempi, tyyliltään modernistinen Mikaelinkirkko, joka on saanut nimensä sen kattoa koristavan, arkkienkeli Mikaelia esittävän patsaan mukaan. Vartiokylän kaupunginosassa on Vartiokylän valkoinen tiilikirkko, joka on valmistunut vuonna 1958. Tämä monitoimikirkko käsittää kirkkosalin ja seurakuntasalin lisäksi useita kerho- ja kokoustiloja. Lisäksi Vuosaaresta löytyy Vuosaaren kirkko.

Roihuvuoren seurakunnassa itäisessä Helsingissä on kolme kirkkoa: Roihuvuoren kirkko, Laajasalon kirkko ja Tammisalon kirkko. Näistä vanhin on 60-luvun lopulla valmistunut Tammisalon kirkko, ja uusin vuonna 2003 käyttöön vihitty Laajasalon kirkko. Korkeatasoisesta puurakentamisesta palkitun, ulkomuodoltaan varsin näyttävän Laajasalon kirkon julkisivua koristavat patinoidut kuparilevyt. Roihuvuoren seurakunnan kirkoista suurin on muodoltaan kuusikulmainen Roihuvuoren kirkko, jonka kirkkosaliin mahtuu jopa 600 henkilöä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Itäkeskuksen kappelit

Itäkeskusta lähinnä oleva siunauskappeli on Kulosaaren hautausmaalta löytyvä Kulosaaren siunauskappeli, joka on ollut käytössä vuodesta 1927. Pienen ja sievän, kahdeksankulmaisen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Armas Lindgren. Helsingin seurakuntayhtymän alueelta löytyy siunauskappeleita myös Hietaniemen, Malmin ja Honkanummen hautausmailta.

Lue lisää Näytä vähemmän

Itäkeskuksen hautausmaat

Helsingin hautausmaista on Itäkeskusta lähinnä Kulosaaren hautausmaa. Koska hautausmaa on pinta-alaltaan vain noin kahden hehtaarin laajuinen, sinne haudataan ainoastaan Herttoniemen seurakuntaan ja Matteus församlingiin kuuluvia vainajia. Itäkeskuksen luoteispuolella sijaitsee Malmin hautausmaa, joka tunnetaan Suomen suurimpana hautausmaana, ja koillisessa Östersundomissa on arvokkaaseen kulttuuriympäristöön kuuluva Östersundomin hautausmaa. Helsingin seurakuntayhtymän alueella on myös kantakaupungin länsilaidalla oleva Hietaniemen hautausmaa sekä Vantaan puolella sijaitseva Honkanummen hautausmaa.

Lue lisää Näytä vähemmän