Koti / Hautajaiset / Kristilliset hautajaiset

Kristilliset hautajaiset sisältävät muun muassa puheen vainajalle, virsiä, Raamatun lukemista ja rukouksia. Hautajaisseremoniaa johtaa pappi ja pidetään useimmiten kirkossa tai kappelissa.

Hautajaisia ​​suunniteltaessa on tehtävä monia valintoja. Suuri määrä valintoja voi joskus johtaa epävarmuuteen ja epäilyksiin. Tämän takia suunnitteluakin voidaan ajoittain pitää rasittavana prosessina, varsinkin heti kuolemantapauksen jälkeen.

5 tärkeää asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä kristillisissä hautajaisissa

  1. Pääsääntöisesti vainajan on oltava kirkon jäsen, jotta hautajaiset voidaan järjestää kirkon ohjeistuksen mukaisesti. Jos henkilö oli jonkin muun kirkkokunnan jäsen, on yleensä mahdollista pitää jumalanpalvelus omassa kirkossa.
  2. Pappi, urkuri (kirkkomuusikko) ja kirkon vuokraaminen ovat maksuttomia ​​edellyttäen, että vainaja oli kirkon jäsen. Jos jumalanpalvelus tapahtuu toisessa kirkkoyhteisössä, tarjoilu voi vaihdella.
  3. Kirkon järjestyksen mukainen hautajaisseremonia sisältää muun muassa virsilauluja, papin puheen, Raamatun lukemista ja rukouksia. Seremoniaan on mahdollista lisätä joitakin henkilökohtaisia ​​toiveita. Esimerkiksi musiikin, laulun tai runon lukemisen muodossa. Muiden seurakuntien hautajaisjumalanpalvelukset noudattavat samaa järjestystä.
  4. Jos vainajalla oli omat toiveensa hautajaisistaan, niitä on noudatettava mahdollisuuksien mukaan. Tämä on laissa määrätty ja koskee sekä kristillisiä, että ei-uskonnollisia hautajaisia.
  5. Jos päätät suunnitella ja järjestää hautajaiset kirkon järjestyksen mukaan yhdessä Lavendlan kanssa, saat  henkilökohtaisen hautausneuvojan, joka auttaa sinua alusta loppuun. Neuvojasi ottaa yhteyttä pappiin. Sinä päätät yhdessä papin kanssa, miten hautajaisjumalanpalvelus muodostetaan, esimerkiksi mitä virsiä lauletaan. Keskustelette myös siitä, mitä pappi sanoo puheessaan vainajalle. Neuvojasi järjestää kaiken muun, eli hallinnolliset ja käytännön asiat.

Voimmeko auttaa sinua?


Voimmeko auttaa sinua? Soita meille numeroon 09 3154 5550, tai täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä.