lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Orimattila

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Orimattila

Lavendlan hautaustoimistossa Orimattilassa saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 03 422 1199, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Orimattila

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Orimattilassa

Ota yhteyttä

Soita meille 03 422 1199 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Orimattila?

Hautajaisten hinta kaupungissa Orimattila vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Orimattila

Hautajaisjärjestelyissä tulee huomioida ensisijaisesti vainajan omat, ennen kuolemaa esitetyt toiveet. Myös vainajan vakaumus vaikuttaa merkittävästi hautajaistilaisuuden luonteeseen. Lavendlan hautauspalvelu ja henkilökohtainen neuvojasi auttavat sinua kaikissa hautajaisjärvestelyissä ja vastaavat mielellään kysymyksiisi.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kristilliset hautajaiset koostuvat yleensä kirkossa järjestettävästä siunaustilaisuudesta sekä vapaamuotoisesta muistotilaisuudesta. Hautajaisseremoniaa johtaa seurakunnan pappi, joka toimittaa myös vainajan siunaamisen. Seremoniaan kuuluu perinteisesti papin puhe ja raamatunlukua, yhteistä virsien veisuuta sekä muistokukkien lasku. Tilaisuutta säestää kanttori. Tilavuokra sekä papin ja kanttorin palvelus on seurakunnan jäsenille yleensä maksutonta.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset muodostuvat yleensä haudalla tai kappelissa järjestettävästä saattotilaisuudesta sekä muistotilaisuudesta. Saattotilaisuutta voi johtaa esimerkiksi Lavendlan edustaja. Saattotilaisuus voidaan suunnitella melko vapaasti asianosaisten toiveiden mukaisesti. Tilaisuuteen kuuluu yleensä muistokukkien lasku, saattopuhe sekä yhdessä laulettua tai yksin esitettyä musiikkia. Ei-kristittykin vainaja on joissain tapauksissa mahdollista siunata hautaan, mikäli asianosaiset ja vainaja itse näin toivovat.

Lue lisää Näytä vähemmän

Orimattilan kirkot ja kappelit

Orimattilan kivikirkko sijaitsee kaupungin keskustassa keskellä suurta Orimattilan hautausmaata. Empire-tyyliä edustava tornillinen ristikirkko on valmistunut vuonna 1866, ja sen on suunnitellut Jean Wik. Kirkon alttaritaulun on maalannut Erik Johan Löfgren, ja kirkkosalissa on istumapaikat 1200 hengelle. Kirkon itäpäädyssä toisessa kerroksessa on myös pieni kappeli, jossa on tilaa noin 30 hengelle. Erillisiä kappelirakennuksia Orimattilan seurakunnasta ei löydy.

Orimattilan Artjärveltä löytyy näyttävä Artjärven puukirkko, joka on peräisin 1840-luvulta. Empire-tyylisen, päätytornillisen ristikirkon on suunnitellut Anders Fredrik Granstedt, ja sen kikkosaliin mahtuu noin 600 vierasta. Kirkon vieressä on hautausmaa ja seurakuntakoti. Kuivannon kylässä on vuonna 1931 valmistunut Kuivannon kirkko, jonka vieressä sijaitsee Kuivannon hautausmaa. 160-paikkaisen kirkkosalin lisäksi kirkkorakennuksessa on pieni seurakuntasali, joka on vuokrattavissa esimerkiksi muistotilaisuuksia varten.

Lue lisää Näytä vähemmän

Orimattilan hautausmaat

Orimattilan hautausmaista suurin on keskeisellä paikalla sijaitseva Orimattilan hautausmaa, joka on ollut käytössä 1600-luvulta lähtien. Kahdeksan hehtaarin laajuiselta hautuumaalta löytyy uurna- ja muistolehtoja, sirottelualue, muistelupaikka sekä yli 10 000 arkkuhautapaikkaa. Artjärvellä, reilun kahdenkymmenen kilometrin päässä Orimattilan keskustasta, sijaitsee 1800-luvulta peräisin oleva Artjärven hautausmaa. Vanhaan ja uuteen hautausmaa-alueeseen jakautuvalta alueelta löytyy arkkuhautapaikkojen lisäksi myös uurna- ja muistolehto sekä sankarihautoja. Orimattilan kolmas hautausmaa on 1930-luvulla käyttöön otettu Kuivannon hautausmaa, jolla on pinta-alaa noin hehtaarin verran. Varsinaista uurnahauta-aluetta ei ole, mutta uurnahautauksia on mahdollista tehdä arkkuhautoihin.

Lue lisää Näytä vähemmän