lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Kokkola

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Kokkola

Lavendlan hautaustoimistossa Kokkolassa saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 020 144 1455, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Kokkola

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Kokkolassa

Ota yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Kokkola?

Hautajaisten hinta kaupungissa Kokkola vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Kokkola

Hautajaiset ovat kaunis tilaisuus, jossa vainajan läheiset saavat mahdollisuuden hyvästellä hänet haudan lepoon. Lue lisää kirkko- ja siviilihautajaisista alta.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kirkkohautajaisiin kuuluu siunaustilaisuus, joka on kirkollinen toimitus. Siunaustilaisuudessa pappi toimittaa hautaan siunaamisen, minkä lisäksi hän lukee Raamattua, pitää papin puheen ja johtaa yhteislaulua. Tilaisuudessa musiikista ja säestyksestä vastaa kanttori. Omaiset voivat olla ennen siunaustilaisuutta yhteydessä sekä pappiin että kanttoriin ja suunnitella tilaisuuden kulkua ja yksityiskohtia yhdessä. Siunaustilaisuuden jälkeen pidetään vapaamuotoisempi muistotilaisuus.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset voidaan järjestää myös kirkkoon kuulumattomalle vainajalle. Siviilihautajaisiin kuuluvaa saattotilaisuutta voi johtaa vainajan omainen tai Lavendlan hautaustoimiston edustaja. Tilaisuudessa luetaan saattopuhe, lauletaan yhdessä ja lasketaan muistokukat. Saattotilaisuuden jälkeen järjestetään muistotilaisuus, jossa vainajaa muistellaan yhdessä esimerkiksi puheiden ja musiikin kautta. Siviilihautajaistilaisuus voidaan suunnitella melko vapaasti vastaamaan vainajan ja omaisten toiveita.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kokkolan kirkot

Kokkolan keskustassa sijaitsee Aarne Nuortilan suunnittelema Kokkolan kirkko, joka on valmistunut vuonna 1960. Modernin tiilirakenteisen kirkon kirkkosalissa on 1200 istumapaikkaa. Samanlaista tyyliä edustaa niin ikään Aarne Nuortilan suunnittelema Ykspihlajan kirkko, joka sijaitsee Ykspihlajan kaupunginosassa keskustan länsipuolella. Vuonna 1968 käyttöön vihityn punatiilikirkon kirkkosalissa on 350 istumapaikkaa. Kirkkosalin lisäksi rakennuksessa on seurakuntasali ja kerhotiloja. Kokkolan vanhin kirkko on Kaarlelan keskiaikainen harmaakivikirkko, jonka vanhimmat osat ovat todennäköisesti peräisin 1460-luvulta. Kirkko sijaitsee melko lähellä kaupungin keskustaa sen eteläpuolella. Kaikki Kokkolan kirkot ovat varattavissa hautaan siunaamista varten.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kokkolan kappelit

Marian hautausmaalta löytyy Marian siunauskappeli. Punatiilisen siunauskappelin on suunnitellut arkkitehti Krister Korpela, ja rakennus on vihitty käyttöön 1970-luvun alussa. Kappelisalissa soivat kauniit, alun perin Kaarlelan kirkossa olleet Normann-urut, ja istumapaikkoja on noin 140 hengelle.

Marian siunauskappelissa järjestetään hautaan siunaamisia. Myös seurakuntaan kuulumaton vainaja voidaan siunata papin toimesta hautaan, mikäli vainaja ei ole elämänsä aikana ilmaissut olevansa siunaamista vastaan. Asiasta tulee keskustella seurakunnan papin kanssa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kokkolan hautausmaat

Kokkolassa on kolme hautausmaata. Näistä vanhin on Marian hautausmaa, joka on otettu käyttöön vuonna 1810. Hautausmaalla sijaitsee Marian siunauskappeli sekä jo käytöstä poistettu Vanha kappeli. Marian hautausmaan vieressä Laajalahdentien eteläpuolella sijaitsee Annan hautausmaa, joka on vihitty käyttöön vuonna 2001. Hautausmaalta löytyy arkkuhauta-alueiden lisäksi myös uurnahauta-alue, tuhkansirottelualue, muistolehto sekä muihin uskontokuntiin kuuluvien hautaosasto. Lyhyen matkan päässä Vaasantien varrella sijaitsee 1840-luvulla käyttöön otettu Elisabethin hautausmaa, jolta löytyy myös uurnahauta-alue, sirottelualue sekä muistolehto. Kaarlelan kirkolle on Elisabethin hautausmaalta matkaa noin kilometrin verran.

Lue lisää Näytä vähemmän