lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Parainen

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Parainen

Lavendlan hautaustoimistossa Paraisilla saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 020 144 1455, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Parainen

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Paraisilla

Ota yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Parainen?

Hautajaisten hinta kaupungissa Parainen vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Parainen

Hautajaisia järjestettäessä tulee huomioida vainajan omat, henkilökohtaiset toiveet. Vainajan vakaumuksesta riippuen hänelle voidaan järjestää kristilliset kirkkohautajaiset tai siviilihautajaiset. Vaikka kirkko- ja siviilihautajaiset eroavatkin toisistaan joiltain osin, on tilaisuuden merkitys pohjimmiltaan samankaltainen: tarkoituksena on hyvästellä vainaja ja kunnioittaa tämän muistoa. Lavendlan hautaustoimisto Parainen auttaa sinua hautajaisjärjestelyissä ja toteuttaa kaiken sinun toiveidesi mukaisesti.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kirkossa järjestettävät kirkkohautajaiset yleensä edellyttävät, että vainaja kuuluu kirkolliseen seurakuntaan. Siunaustilaisuudessa seurakunnan pappi siunaa vainajan hautaan ja johtaa hautajaisseremoniaa. Seremoniassa veisataan virsiä, ja vainajan läheiset toimittavat arkulle muistokukkia. Lisäksi pappi pitää saattopuheen. Vainajan omaiset voivat osallistua seremonian suunnitteluun ja sopivan musiikin valintaan. Henkilökohtainen hautausneuvojasi sekä seurakunnan pappi ovat apunasi hautajaisia suunniteltaessa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset voidaan järjestää esimerkiksi uskonnottomalle tai ei-kristitylle vainajalle. Saattotilaisuus voidaan järjestää kappelissa tai haudalla. Seurakuntien käytännöissä on eroja sen suhteen, luovutetaanko seurakunnan tiloja ei-kristittyjen tilaisuuksiin.

Siviilihautajaisten saattotilaisuus voidaan räätälöidä vainajan ja tämän omaisten toiveiden mukaiseksi, ja kyseessä voi olla hyvin persoonallinen ja henkilökohtainen tilaisuus. Saattotilaisuuteen kuuluu yleensä musiikkia, puheita, muistokukkien lasku sekä siviilivirkailijan pitämä saattopuhe, Siviilivirkailijana voi toimia esimerkiksi Lavendlan edustaja.

Lue lisää Näytä vähemmän

Paraisten kirkot

Paraisten keskiaikainen kivikirkko sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Kirkkorakennus lienee valmistunut 1400-luvun lopulla, ja se on käynyt läpi lukuisia korjaus- ja muutostöitä. Kirkon sisätila on holvikaarineen ja keskiaikaisine kalkkimaalauksineen hyvin vaikuttava ja yksityiskohtainen. Esineistö on peräisin 1400–1600-luvuilta. Kirkkoa ympäröivältä kirkkomaalta löytyy myös Suomen ensimmäisen arkkipiispan Jacob Tengströmin 1800-luvun alussa rakennuttama hautakappeli, kaksi siunauskappelia sekä erillinen kellotorni.

Kantakaupungin lisäksi myös Paraisten saaristosta löytyy useita mielenkiintoisia kirkkoja. Ison-Nauvon saarella on Nauvon keskiaikainen harmaakivikirkko, joka ympäristöineen muodostaa merkittävän kulttuuriympäristön. Korppoon pääsaarelta löytyy keskiaikainen Korppoon yksilaivainen harmaakivikirkko, jonka Nauvon kirkon tavoin arvellaan olevan peräisin 1400-luvun alkupuoliskolta. Paraisten kantakaupungista hieman kauempana sijaitsee Iniön uusgoottilaistyylinen kivikirkko, joka on valmistunut vuonna 1800. Lisäksi Houtskarista löytyy Houtskarin punainen puukirkko, joka on valmistunut 1700-luvun alussa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Paraisten kappelit

Paraisten kirkon päädyssä sijaitsee harmaakivinen Agricola-kappeli, joka on tehty 1600-luvun puolivälissä kirkon alkuperäisestä sakaristosta. Kappelirakennus on aikaisemmin palvellut kirkkona ja kirkkomuseona, ja nykyisin se toimii kappelina. Pienessä ja tunnelmallisessa kappelissa on tilaa noin 50 henkilölle.

Paraisten kirkon kirkkomaan itälaidalla sijaitsee Paraisten siunauskappeli, joka on valmistunut vuonna 1930. Pelkistetyn, valkoiseksi rapatun kappelirakennuksen on suunnitellut arkkitehti Erik Bryggman, ja se edustaa tyyliltään funktionalismia.

Lue lisää Näytä vähemmän

Paraisten hautausmaat

Paraisten Kirkkomalmilla keskiaikaisen harmaakivikirkon ympärillä sijaitsee Paraisten hautausmaa. Saaristosta hautausmaita löytyy paikallisten kirkkojen läheisyydestä myös muiden muassa Nauvosta, Korppoosta, Iniöstä sekä Houtskarista.

Lue lisää Näytä vähemmän