lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Porvoo

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Porvoo

Lavendlan hautaustoimistossa Porvoossa saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 020 144 1455, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Porvoo

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Porvoossa

Ota yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Porvoo?

Hautajaisten hinta kaupungissa Porvoo vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Porvoo

Hautajaiset ovat kaunis ja arvokas tilaisuus, jonka taustalla on pyrkimys muistella ja kunnioittaa edesmennyttä läheistä ja hänen muistoaan. Hautajaisten valmistelussa on huomioitava paljon asioita, ja prosessi voi erityisesti suruaikana tuntua raskaalta ja haastavalta. Lavendlalta saat henkilökohtaisen hautausneuvojan, joka auttaa sinua hautajaisten suunnittelussa ja järjestämisessä ja tukee sinua prosessissa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kirkolliseen seurakuntaan kuuluvalle vainajalle voidaan järjestää kristilliset hautajaiset. Tällöin hautajaisseremonia sijoittuu yleensä kirkkoon, ja sitä johtaa pappi. Seremoniassa pappi siunaa vainajan, pitää puheen ja johtaa seremoniaa, joka sisältää yleensä myös yhteislaulua ja kukkalaitteiden laskemisen. Hautajaisseremonian kulkuun voidaan tehdä muutoksia, mikäli omaiset ja vainaja niin toivovat.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset järjestetään yleensä kappelissa tai haudalla, mutta ne voidaan myös järjestää muussa vainajalle ja tämän läheisille mieluisassa paikassa. Siviilihautajaisten saattotilaisuus ei ole hengellinen tapahtuma, joten se sopii sellaisille vainajille, jotka ovat uskonnottomia tai eivät jostain muusta syystä koe kristillisiä hautajaisia itselleen sopivaksi ratkaisuksi. Saattotilaisuuden kulkua ei ole määritelty etukäteen, mutta tilaisuus sisältää yleensä saattopuheen, kukkatervehdysten laskun, puheita sekä yhteislaulua tai musiikkiesityksiä. Vainajan omat toiveet ja persoonallisuus tehdään usein tilaisuutta suunniteltaessa näkyväksi. Tilaisuutta voi johtaa esimerkiksi Lavendlan edustaja.

Lue lisää Näytä vähemmän

Porvoon kirkot

Vanhan Porvoon kupeesta löytyvä Porvoon tuomiokirkko on käynyt läpi vaiheikkaan historian. 1400-luvun alussa valmistuneesta kirkosta tuli vuonna 1723 piispankirkko, ja se on joutunut lukuisten tulipalojen, pommituksen ja tuhopolton kohteeksi. Rakennusarkkitehtuurisesti merkittävän kirkkorakennuksen on suunnitellut tuntemattomaksi jäänyt arkkitehti Pernajan mestari, ja tyyliltään se edustaa 1400-luvun myöhäisgotiikkaa. Kirkkorakennuksessa on valkoiseksi rapatut seinät, ja sen päätyjä koristavat omintakeiset koristelut.

Porvoon tuomiokirkon kellotapulin vieressä sijaitsee punaiseksi maalattu Pikkukirkko, joka vihittiin käyttöön vuonna 1740. Rakennus kunnostettiin 1970-luvulla, ja se on ollut ahkerassa käytössä erityisesti tuomiokirkon kunnostusten ja jälleenrakentamisen aikana. Tilaan mahtuu 170 henkilöä. Lisäksi Porvoon seurakunnan alueella on yksityisomistuksessa oleva Kulloon kyläkirkko.

Lue lisää Näytä vähemmän

Porvoon kappelit

Näsinmäen hautausmaalla sijaitsee Näsinmäen siunauskappeli, jossa valtaosa Porvoossa siunattavista vainajista siunataan. Kaunis siunauskappeli on valmistunut ja vihitty käyttöön vuonna 1907, ja hautajaisvieraita sinne mahtuu noin 90. Punatiilisen siunauskappelin on suunnitellut arkkitehti Gustaf Nyström.

Porvoon Gammelbackassa sijaitsee Gammelbackan seurakuntakeskus, jonka kappeli ja kirkkosali ovat myös varattavissa siunaus- ja muistotilaisuuksia varten. Kirkkosaliin mahtuu noin 170 henkilöä, kappeliin noin 30. Porvoon seurakunnan alueelta löytyvät myös yksityisomistuksessa olevat Emäsalon ja Mikaelin kappelit.

Lue lisää Näytä vähemmän

Porvoon hautausmaa

Porvoosta löytyvä Näsinmäen hautausmaa lukeutuu Suomen vanhimpiin, kirkkorakennuksesta erilleen rakennettuihin hautausmaihin. Se on perustettu vuonna 1789. Porvoonjoen länsipuolella sijaitsevan hautausmaan pinta-ala on yli 30 hehtaaria, ja sen alueelta löytyy muun muassa siunauskappeli, aateliskappeleita sekä sankarihautausmaa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlan hautaustoimisto Porvoo on saatavillasi, missä ikinä oletkaan. Meidän kanssamme voit asioida kätevästi puhelimitse, sähköpostitse ja joustavien videopuheluiden välityksellä. Etäyhteydet toimivat silloinkin, kun arki on kiireistä, eivätkä kasvotusten järjestetyt tapaamiset syystä tai toisesta ole tilanteessasi sopivia. Pyrimme tapaamisissamme aina kiireettömyyteen ja asiakkaan aitoon kohtaamiseen, ja suunnitelmamme rakentuvat aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Ensimmäinen puhelu kanssamme on ilmainen eikä vaadi sitoutumista.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Perinteisen maahautauksen lisäksi myös tuhkaus on viime vuosina kasvattanut suosiotaan huomattavasti. Kumpikin hautausvaihtoehto on yhtä hyvä ja sallittu. Hautauksen suunnittelussa on ensisijaisesti noudatettava vainajan omia toiveita. Henkilökohtainen hautausneuvojasi vastaa mielellään kysymyksiisi ja auttaa sinua sopivan hautaustavan valinnassa.

Lavendlalta löydät laajan valikoiman laadukkaita ja ympäristöystävällisiä arkkuja ja uurnia. Tarpeitasi vastaava materiaali valikoituu henkilökohtaisten toiveiden lisäksi myös sen mukaan, mihin arkku tai uurna haudataan. Uurnaholviin haudataan vain hajoamattomia uurnia, mutta maahan haudattavan uurnan täytyy olla biohajoava. Hautajaisneuvojasi auttaa sinua mielellään sopivan arkun ja uurnan valinnassa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautajaismusiikki

Musiikki on olennainen osa hautajaisia, rakkaan ihmisen hyvästelyä ja suruaikaa. Kirkollisessa hautajaisseremoniassa lauletaan usein virsiä, mutta myös omaperäiset, perinteistä poikkeavat musiikkivalinnat ovat mahdollisia. Siviilihautajaisissakin musiikki voi asianosaisten niin toivoessa olla hengellistä, vaikkei kyseessä olekaan hengellinen tilaisuus. Järjestettiinpä hautajaiset sitten kirkossa tai muualla, saavat omaiset aina vaikuttaa lauletun ja soitetun musiikin valintaan. Asiantuntijamme auttavat sinua tilaisuuteen sopivan musiikin valinnassa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kukka-asetelmat

Lavendlan kautta voit tilata kaikki tarvitsemasi kukat kätevästi suoraan hautajaispaikalle. Valikoimastamme löydät kimput, seppeleet, asetelmat, hautakoristeet ja kukkalaitteet sekä valmiit kukkapaketit. Kaikki kukka-asetelmat ovat paikallisten floristiemme suunnittelemia ja kokoamia. Halutessasi voit sopia henkilökohtaisen tapaamisajan floristiemme kanssa, ja voitte yhdessä suunnitella ainutlaatuisen kukkakokonaisuuden läheisesi hautajaisiin.

Lue lisää Näytä vähemmän