lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Kangasala

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Kangasala

Lavendlan hautaustoimistossa Kangasalla saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 03 422 1199, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Kangasala

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Kangasalla

Ota yhteyttä

Soita meille 03 422 1199 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Kangasala?

Hautajaisten hinta kaupungissa Kangasala vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Kangasala

Hautajaisissa saat hiljentyä muistelemaan rakasta ihmistä ja hänen kanssaan viettämiäsi hetkiä. Kyseessä on arvokas ja kunnioittava tilaisuus, johon voidaan lisätä myös vainajan persoonallisuutta kuvaavia, yksilöllisiä elementtejä. Hautajaisten järjestämisessä tulee huomioida paljon asioita, mutta kaikkein tärkeintä on kunnioittaa vainajan omaa tahtoa ja vakaumusta. Lavendlan hautaustoimisto Kangasala auttaa sinua hautajaisten järjestämisessä ja on tukenasi läpi koko prosessin.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Jos vainaja on kirkollisen seurakunnan jäsen, hänelle voidaan järjestää kristilliset hautajaiset kirkossa. Kristillisissä hautajaisissa hautajaisseremoniaa johtaa seurakunnan pappi, joka myös toimittaa vainajan siunaamisen hautaan. Seurakunnan tilojen sekä papin ja kanttorin palvelut ovat yleensä maksuttomia seurakunnan jäsenille. Pappi ja henkilökohtainen neuvonantajasi ovat apunasi hautajaisvalmisteluissa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset ovat melko vapaamuotoinen, lähtökohtaisesti ei-uskonnollinen tilaisuus, johon kuuluu yleensä kappelissa tai haudalla järjestettävä saattotilaisuus sekä muistotilaisuus. Saattotilaisuutta johtamaan voidaan pyytää esimerkiksi Lavendlan edustajaa. Siviilihautajaisten saattotilaisuus voidaan rakentaa valitun teeman ympärille, ja vainajan persoonallisuus ja eletyn elämän vaiheet saavat näkyä toimituksessa ja sen luonteessa. Henkilökohtainen neuvonantajasi auttaa sinua arvokkaan siviilihautajaistilaisuuden järjestämisessä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kangasalan kirkot

Kaunis Kangasalan harmaakivikirkko kohoaa ylväänä Kangasalan vanhan hautausmaan pohjoislaidalla. Vuonna 1767 valmistuneen ristikirkon on rakentanut Antti Piimänen, ja sen kirkkosaliin mahtuu 800 vierasta. Kangasalan kirkon lisäksi Kangasalalla on kolme komeaa puukirkkoa, joista suurin on 1820-luvun lopulla rakennettu Sahalahden kirkko. Keltainen, empiretyyliä edustava kupolikirkko on suunniteltu Carl Ludvig Engelin johdolla, ja sen kirkkosalissa on 550 istumapaikkaa. Hieman pienempiä ovat 1840-luvulla valmistuneet Kuhmalahden ja Vehkajärven kirkot, jotka ovat molemmat sieviä, tornittomia pitkäkirkkoja.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kangasalan kappelit

Huutijärven hautausmaalla kaupungin kaakkoispuolella sijaitsee Huutijärven siunauskappeli, jossa järjestetään siunaustilaisuuksia. Vuonna 1940 valmistuneen tiilisen kappelirakennuksen on suunnitellut arkkitehti Arvo Eränen. Kappelisaliin mahtuu noin sata henkeä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kangasalan hautausmaat

Kangasalalta löytyy hautausmaita muun muassa Huutijärveltä, Kuhmalahdelta, Sahalahdelta ja Vehkajärveltä. Kangasalan vanhin hautausmaa on kaupungin keskustan kupeessa sijaitseva Vanha hautausmaa, johon on tiettävästi suoritettu hautauksia jo 1650-luvulla. Vanhalla hautausmaalla järjestetään hautauksia enää vain harvakseltaan. Kangasalan keskustasta löytyy myös 1900-luvun alussa perustettu Läntinen hautausmaa, jolta luovutetaan hautapaikkoja vain paikallisen seurakunnan jäsenille.

Kangasalan hautausmaista suurin on viiden hehtaarin laajuinen Huutijärven hautausmaa, jonka keskellä on Huutijärven siunauskappeli. Lisäksi Finnentien varressa sijaitsee Kangasalan uurnahautausmaa, johon kuuluu uurnahauta-alueita, uurnalehto sekä sirottelualue. Vajaan hehtaarin laajuinen uurnahautausmaa on perustettu vuonna 1996.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlan hautaustoimiston kanssa asioidessasi saat itse päättää, missä ja milloin hautajaisjärjestelyitä koskevat tapaamiset järjestetään. Tapaamme sinut mielellämme esimerkiksi omassa kodissasi tai meidän tapaamispaikassamme, mutta suosimme myös joustavia etäyhteyksiä. Videopuheluiden ja puhelinsoittojen avulla voimme olla sinuun yhteydessä helposti ja nopeasti myös silloin, kun arki on kiireistä tai et syystä tai toisesta pääse tapaamaan meitä paikan päälle. Takaamme kiireettömät tapaamiset myös toimistoaikojen ulkopuolella. Ensimmäinen puhelu on maksuton, eikä edellytä sitoutumista.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Hautausvaihtoehtoja on monia, ja perinteisen arkkuhautauksen lisäksi myös muut hautaustavat ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan. Vainajan ruumis voidaan haudata arkussa tai tuhkata, jolloin tuhkat haudataan maatuvassa uurnassa arkkuhautaan, uurnalehtoon tai uurnahautausmaahan tai sirotellaan tuhkansirottelupaikalle. Vainajan omia toiveita on tärkeää kunnioittaa hautaustapaa valittaessa. Lavendlan hautaustoimistolla on laaja valikoima ekologisia ja laadukkaita arkkuja ja uurnia, jotka voit tilata helposti ja nopeasti meidän kauttamme. Henkilökohtainen neuvonantajasi auttaa sinua sopivan arkun ja uurnan valinnassa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautajaismusiikki

Kristillisessä hautajaisseremoniassa lauletaan yleensä virsiä tai muuta hengellistä musiikkia, jota kanttori säestää uruilla. Omaiset voivat osallistua hautajaismusiikin valintaan, ja vainajan omia toiveita pyritään musiikin valinnassa kunnioittamaan. Myös omintakeisia, perinteistä poikkeavia musiikkiehdotuksia voidaan esittää. Siviilihautajaisissa voidaan laulettava ja soitettava musiikki valita vapaasti, ja se voi osanottajien niin toivoessa olla myös hengellistä. Lavendlan kotisivuilta löydät listauksen suosituimmista hautajaisissa laulettavista virsistä ja hengellisistä kappaleista. Henkilökohtainen neuvonantajasi auttaa sinua sopivan hautajaismusiikin valinnassa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kukka-asetelmat

Kukat ovat näkyvä ja tärkeä osa hautajaisia: ne koristavat harrasta hautajaisseremoniaa ja täydentävät kauniisti jäähyväisiä ja surunvalitteluja. Lavendlan hautaustoimiston kautta voit tilata kauniit kukkalaitteet, asetelmat, kimput, arkkukoristeet ja seppeleet. Paikalliset floristimme ovat luoneet tasapainoiset kokonaisuudet tunteella ja ammattitaidolla. Tutustu valikoimaan verkkosivuillamme ja varaa halutessasi konsultointiaika floristimme kanssa.

Lue lisää Näytä vähemmän