lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Herttoniemi

Ota yhteyttä

Hiihtomäentie 18, Helsinki (vain varatut ajat, ei drop-in -tapaamisia)

Hautaustoimisto Herttoniemi

Lavendlan hautaustoimistossa Herttoniemessä saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 09 3154 5550, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Herttoniemi

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Herttoniemessä

Ota yhteyttä

Soita meille 09 3154 5550 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Herttoniemi?

Hautajaisten hinta kaupungissa Herttoniemi vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Herttoniemi

Kun läheinen ihminen nukkuu pois, omaisten tulee järjestää hänelle hautajaiset. Hautajaisten järjestäminen voi erityisesti suruaikana tuntua raskaalta prosessilta, ja muistettavia asioita on paljon. Lavendlan hautaustoimiston osaavat ammattilaiset auttavat sinua järjestämään kauniit hautajaiset, jotka kunnioittavat rakkaan läheisesi muistoa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kirkollisen seurakunnan jäsenelle voidaan järjestää kristilliset kirkkohautajaiset. Kristillinen hautajaisseremonia koostuu yleensä kukkatervehdysten laskemisesta, papin puheesta, papin toimittamasta vainajan siunaamisesta sekä hengellisen musiikin laulamisesta. Seremonian suunnittelussa huomioidaan vainajan omat toiveet.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Helsingin seurakuntayhtymän alueella myös kirkkoon kuulumattomat vainajat voidaan siunata kirkossa tai siunauskappelissa, mikäli se on vainajan tahdon ja vakaumuksen mukaista. Siviilihautajaiset voidaan järjestää myös esimerkiksi haudalla tai puutarhassa. Saattotilaisuutta johtaa siviilivirkailija, jonka tointa voi hoitaa esimerkiksi Lavendlan edustaja tai vainajan läheinen. Tilaisuuteen kuuluu yleensä kukkatervehdysten laskeminen, instrumentaalisesti tai laulaen toteutetut musiikkiesitykset sekä saattopuhe ja muut mahdolliset puheet.

Lue lisää Näytä vähemmän

Herttoniemen kirkot

Herttoniemen seurakunnassa on kolme kirkkoa. Länsi-Herttoniemessä sijaitsee Herttoniemen kirkko, joka on valmistunut 50-luvun lopulla. Punatiilisen kirkkorakennuksen on suunnitellut Osmo Lappo, ja se pitää sisällään kirkkosalin lisäksi myös virastotiloja, toimituskappelin sekä seurakunta- ja monitoimisaleja. Kirkkorakennuksen vieressä on kolme itävaltalaista kirkonkelloa sisältävä kellotorni. Vartiokylän kaupunginosassa on 90-luvulta peräisin oleva Myllypuron kirkko, joka niin ikään kattaa kirkkosalin lisäksi myös lukuisia monikäyttöisiä toimitiloja.

Helsingin Kulosaaressa sijaitsee Kulosaaren kirkko, joka on valmistunut vuonna 1935. Arkkitehti Bertel Jung on suunnitellut funktionalismia edustavan kirkkorakennuksen alkujaan osaksi entisen Kulosaaren kunnan huvilakaupunkia, joka on edelleen valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö. Myös Taiteilijoiden kirkoksi kutsutun kirkon sisustus ja esineistö ovat alueen taiteilijoiden ja heidän läheistensä suunnittelemia, ja ne ovat tulleet kirkkoon lahjoituksina.

Lue lisää Näytä vähemmän

Herttoniemen kappelit

Herttoniemen lähellä olevalta Kulosaaren hautausmaalta löytyy arkkitehti Armas Lindgrenin suunnittelema Kulosaaren kappeli, joka on vihitty käyttöön vuonna 1927. Kahdeksankulmaisessa, intiimissä kappelissa on Antti Salmenlinnan tekemä kattomaalaus sekä Essi Renvallin veistämä krusifiksi. Kulosaaren hautausmaan kappelin lisäksi hautaan siunaamisia järjestetään muun muassa Malmin hautausmaan ja Hietaniemen hautausmaan siunauskappeleissa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Herttoniemen hautausmaat

Herttoniemen lähin hautausmaa on Kulosaaren hautausmaa, joka sijaitsee Kulosaaren pohjoisosassa olevalla Leposaarella. Kyseessä on pieni, noin kahden hehtaarin laajuinen hautausmaa, joka on vihitty käyttöön vuonna 1925. Idylliselle hautausmaalle haudataan sen pienen pinta-alan vuoksi vain Herttoniemen seurakunnan ja Matteus församlingin jäseniä.

Herttoniemen pohjoispuolella sijaitsee suuri Malmin hautausmaa, ja kantakaupungin länsilaidalla on hyvin tunnettu Hietaniemen hautausmaa. Hieman kauempana idässä Östersundomissa sijaitsee lisäksi Östersundomin hautausmaa.

Lue lisää Näytä vähemmän