lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Oulu

Ota yhteyttä

Isokatu 56, Oulu (vain varatut ajat, ei drop-in -tapaamisia)

Hautaustoimisto Oulu

Lavendlan hautaustoimistossa Oulussa saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 020 144 1455, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Oulu

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Oulussa

Ota yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Oulu?

Hautajaisten hinta kaupungissa Oulu vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Oulu

Hautajaiset ovat kaunis ja kunnioittava tilaisuus, jossa vainajan läheiset kokoontuvat hyvästelemään rakkaan ihmisen. Hautajaisten järjestämisessä otetaan aina huomioon vainajan omat toiveet ja hänen vakaumuksensa: kirkkoon kuuluvalle vainajalle voidaan järjestää kristilliset kirkkohautajaiset, kirkkoon kuulumattomalle tai muuten näin toivovalle vainajalle taas siviilihautajaiset. Persoonallisuutta ja yksilöllisyyttä voidaan tilaisuudessa lisätä esimerkiksi musiikkivalinnoissa ja puheissa. Lavendlan hautaustoimiston ammattilaiset ja henkilökohtainen neuvonantajasi ovat apunasi hautajaisten järjestämisessä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kirkkohautajaiset ovat kristillinen tilaisuus, johon kuuluu kirkossa tai siunauskappelissa järjestettävä siunaustilaisuus sekä vapaamuotoisempi muistotilaisuus. Siunaustilaisuudessa seurakunnan pappi toimittaa vainajan hautaan siunaamisen, joka on kirkollinen toimitus. Lisäksi tilaisuuteen kuuluu papin puhe ja Raamatun lukua, yhteislaulua sekä muistokukkien laskeminen. Musiikista vastaa kanttori. Papin ja kanttorin palvelus sekä seurakunnan tilojen käyttö on seurakunnan jäsenille tyypillisesti maksutonta. Henkilökohtainen neuvonantajasi ottaa puolestasi yhteyttä seurakuntasi pappiin ja auttaa sinua hautajaisvalmisteluissa.

Oulun kirkot

Oulun kirkoista tunnetuin on kaupungin keskustassa sijaitseva Oulun tuomiokirkko, jonka nykyinen ulkoasu on Carl Ludvig Engelin suunnittelema. Alkuperäinen kivikirkko paloi Oulun palossa 1820-luvulla, ja jäljelle jääneiden kiviseinien huomaan rakennettiin seuraavalla vuosikymmenellä uusi kirkko. Uusklassista tyyliä edustavan kirkon kirkkosalissa on noin 1500 istumapaikkaa, ja kirkko on tärkeä maamerkki ja suosittu turistikohde. Oulun näyttävistä puukirkoista mainittakoon jugend-tyyliä edustava Oulujoen kirkko, joka sijaitsee luonnonhelmassa Oulujoen pohjoisrannalla, sekä 1890-luvulla rakennettu uusgoottilaistyylinen Oulunsalon kirkko.

Oulun Tuirassa sijaitsee kansallisromantiikkaa edustava Tuiran kirkko, joka on rakennettu vuonna 1917 Harald Andersinin suunnitelmien pohjalta. Sievän kivikirkon kirkkosalissa on 240 istumapaikkaa. Uudempaa rakennuskantaa edustavat modernit Karjasillan ja Kastellin kirkot, jotka ovat peräisin 60-luvun alusta. Karjasillan punatiilisen kirkon matalaa julkisivua koristavat kauniit, kaarevat ikkunat, ja sen tiloista löytyy kirkkosalin lisäksi myös tilavia seurakuntasaleja. Kastellin valkoisen kivikirkon ilmeikästä kirkkosalia hallitsee alttaritauluna toimiva, taiteilija Unto Pusan tekemä värikäs lasimaalaus. Oulun alueelta löytyy kirkkoja myös muun muassa Turkansaaresta, Haukiputaalta, Kiimingistä ja Jäälistä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaistilaisuus on hyvä valinta vainajalle, joka ei tahdo kristillisiä hautajaisia. Siviilihautajaisiin kuuluva saattotilaisuus voidaan järjestää esimerkiksi haudalla tai muussa tilaisuuden luonnetta ja osanottajien mieltymyksiä vastaavassa paikassa. Saattotilaisuutta johtamaan voidaan pyytää esimerkiksi Lavendlan edustajaa, joka johtaa tilaisuutta ja pitää saattopuheen. Lisäksi tilaisuuteen voi kuulua yhteislaulua tai musiikkiesityksiä, puheita sekä muistokukkien laskeminen. Saattotilaisuuden kulkua ei kuitenkaan ole tarkasti määritelty, joten omaiset voivat suunnitella yksilöllisen saattotilaisuuden melko vapaasti. Henkilökohtainen neuvonantajasi auttaa sinua kauniin ja persoonallisen siviilihautajaistilaisuuden järjestämisessä.

Oulun kappelit

Kaupungin keskustan lähellä sijaitsevalla Oulun hautausmaalla on kaksi siunauskappelia, Intiön kappeli ja Vanha kappeli. Molemmissa siunauskappeleissa toimitetaan vain kristillisiä hautaan siunaamisia. Jäähyväishuoneen voi kuitenkin vuokrata jäähyväishetkeä varten myös kirkkoon kuulumaton henkilö.

Intiön kappeli löytyy hautausmaan koillisosasta. Se sisältää kaksi kappelisalia, joista suurempaan mahtuu 200 henkeä ja pienempään 50 henkeä. Hautausmaan vanhan alueen ja sankarihautausmaan kupeessa sijaitsevan Vanhan kappelin kappelisalissa on noin 100 istumapaikkaa. Molemmissa kappeleissa toimitetaan hautaan siunaamisia.

Lue lisää Näytä vähemmän

Oulun hautausmaat

Oulun hautausmaista suurin on Intiön kaupunginosassa sijaitseva Oulun hautausmaa. Hautausmaa on vihitty käyttöön vuonna 1781, ja sen tämänhetkinen pinta-ala on noin 26 hehtaaria. Oulun hautausmaalta löytyy arkkuhauta-alueiden lisäksi uurnahautausmaa-alue, muualle haudattujen muistopaikka, islaminuskoisten hautakortteli sekä kaksi siunauskappelia.

Oulujoen kirkon vieressä Kirkkokankaalla sijaitsee Oulujoen hautausmaa, josta hautauskäytössä on noin 3,5 hehtaarin laajuinen alue. Hautausmaa on Oulujoen kirkon tavoin vihitty käyttöön 1900-luvun alussa. Oulunsalon kirkon kupeessa on noin 2,7 hehtaarin laajuinen Oulunsalon hautausmaa, jonka alueelta löytyy muun muassa uurnahautausmaa ja tuhkansirottelualue. Oulun seudulta löytyy hautausmaita myös muun muassa Haukiputaalta, Kiimingistä, Jäälistä sekä Yli-Iistä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlan hautaustoimisto Oulu on siellä, missä sinäkin. Henkilökohtaiset tapaamiset voidaan järjestää kasvotusten esimerkiksi omassa kodissasi tai Lavendlan tapaamispaikassa Oulussa. Lisäksi suosimme joustavia ja nykyaikaisia etäyhteyksiä, joiden avulla kiireettömät tapaamiset onnistuvat vaivattomasti ja turvallisesti ilman ylimääräisiä siirtymiä.

Halutessasi voit tavata useitakin neuvonantajiamme, jotta varmasti löydät itsellesi sopivan kontaktihenkilön. Huomaathan, että ensimmäinen puhelu kanssamme on maksuton. Voit siis ottaa meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä. Olipa asiasi kuinka pieni tai suuri tahansa, me olemme täällä sinua varten.

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Hautajaisten jälkeen vainaja haudataan. Perinteisen arkkuhautauksen ohella myös tuhkaus on kasvattanut suosiotaan viimeisten vuosikymmenten aikana. Oulun alueella tuhkat haudataan pääsääntöisesti joko arkkuhautaan tai uurnahautaan, mutta ne voidaan haudata myös anonyymiin uurnalehtoon tai sirotella tuhkansirottelualueelle. Hautaustapaa valittaessa tulee ottaa huomioon vainajan omat toiveet.

Lavendlan hautaustoimiston kautta voit tilata kauniit arkut ja uurnat helposti ja nopeasti. Kaikki tuotteemme ovat korkealaatuisista materiaaleista valmistettuja ja vastuullisesti tuotettuja. Sopiva arkku ja uurna valikoituvat hautaustavan ja hautapaikan mukaan: mikäli vainaja haudataan arkussa maahautaan, ei uurnaa tarvita, mutta arkku vaaditaan myös tuhkauksessa. Uurnia on saatavilla sekä biohajoavista että hajoamattomista materiaaleista. Henkilökohtainen neuvonantajasi auttaa sinua sopivan arkun ja uurnan valinnassa.

Hautajaismusiikki

Kirkkohautajaisissa lauletaan usein virsiä ja muuta hengellistä musiikkia. Myös ei-hengelliset, vainajan persoonallisuutta ja mieltymyksiä kuvaavat kappalevalinnat ovat mahdollisia. Musiikin valinnassa auttaa henkilökohtaisen neuvonantajasi lisäksi myös kanttori, jonka rooli on kirkkohautajaisissa säestää laulantaa uruilla. Siviilihautajaisissa musiikin valinta on hyvin vapaata. Laulu- ja soittoesityksiä voidaan järjestää erityisesti muistotilaisuudessa, joka on siunaus- ja saattotilaisuutta vapaamuotoisempi tilaisuus.

 

Lue lisää Näytä vähemmän