lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Valkeakoski

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Valkeakoski

Lavendlan hautaustoimistossa Valkeakoskella saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 03 422 1199, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Valkeakoski

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Valkeakoskella

Ota yhteyttä

Soita meille 03 422 1199 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Valkeakoski?

Hautajaisten hinta kaupungissa Valkeakoski vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Valkeakoski

Jäähyväisten hetkellä läheisesi ansaitsee kauniin ja kunnioittavan saattotilaisuuden. Hautajaisten suunnittelu ja järjestäminen voi surun hetkellä kuitenkin tuntua raskaalta, ja muistettavia asioita on runsaasti. Me olemme täällä auttamassa sinua, ja saat itse osallistua prosessiin juuri haluamasi verran.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Mikäli vainaja on seurakunnan jäsen, hänelle voidaan järjestää kristilliset kirkkohautajaiset. Hautajaisiin kuuluu siunaustilaisuus, joka järjestetään yleensä kirkossa, sekä muistotilaisuus, joka voidaan järjestää esimerkiksi seurakunnan tiloissa. Siunaustilaisuudessa pappi toimittaa vainajan hautaan siunaamisen, pitää puheen sekä johtaa hautajaisseremoniaa. Urkumusiikista vastaa kanttori. Papin ja kanttorin palvelus sekä seurakunnan tilojen käyttö kirkollisia tilaisuuksia varten on seurakunnan jäsenille yleensä maksutonta. Omaiset voivat osallistua puheen sisällön suunnitteluun ja laulettavan musiikin valintaan. Ennen kaikkea on noudetettava vainajan omia, ennen kuolemaa esitettyjä toiveita.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaisiin kuuluu saattotilaisuus ja muistotilaisuus. Saattotilaisuus sijoittuu yleensä siunauskappeliin tai haudalle, mutta se voidaan pitää myös esimerkiksi kotona tai luontokohteessa. Seurakunnilla on erilaisia käytänteitä sen suhteen, vuokrataanko seurakunnan tiloja uskonnottomien tai ei-kristittyjen tilaisuuksiin.

Siviilihautajaisten saattotilaisuuden kulkua ei ole määritelty ennalta. Yleensä se sisältää muistokukkien toimituksen, yhteislaulua tai musiikkiesityksiä sekä saattopuheen. Halutessasi saat Lavendlan edustajan johtamaan saattotilaisuutta. Siviilihautajaisten järjestämisessä otetaan ennen kaikkea huomioon vainajan omat toiveet, ja tilaisuudesta voidaan tehdä hyvinkin persoonallinen ja vainajan omaa elämää ja arvomaailmaa kuvastava.

Lue lisää Näytä vähemmän

Valkeakosken kirkot ja kappelit

Valkeakosken keskustaajaman kupeessa sijaitsee Valkeakosken hautausmaan yhteyteen vuonna 1958 rakennettu Valkeakosken kirkkokappeli, jossa järjestetään siunaus-, kaste- ja vihkitilaisuuksia sekä kirkonmenoja ja konsertteja. Modernin ja kauniin kappelirakennuksen on suunnitellut arkkitehti Pekka Saarema. Istumapaikkoja kappelisalissa on noin 230. Varsinaisen Valkeakosken kirkon toiminta päätettiin vuonna 2018 lopettaa, ja kirkko on suljettu.

Valkeakosken Metsäkansassa sijaitsee Metsäkansan keltaiseksi rapattu tiilikirkko, jonka päädystä kohoaa korkea ja tunnistettava torni. Vuorineuvos Emil Aaltonen rakennutti ja lahjoitti arkkitehti Jaakko Tähtisen suunnitteleman kirkon kylälle vuonna 1938, ja se vihittiin käyttöön seuraavana vuonna. Kirkon tontti sekä valtaosa sen kalustosta aina kirkonkelloja myöten saatiin lahjoituksina. Metsäkansan kirkon kirkkosalissa on 200 istumapaikkaa, ja sen pienessä seurakuntasalissa on 30 istumapaikkaa lisää.

Lue lisää Näytä vähemmän

Valkeakosken hautausmaat

Valkeakosken hautausmaa sijaitsee lähellä Valkeakosken keskustaa. Se on perustettu vuonna 1924. Hautausmaan pohjoisosassa sijaitsee Valkeakosken kirkkokappeli. Valkeakosken hautausmaalta luovutetaan mahdollisuuksien mukaan uurnahautapaikkoja vanhoista arkkuhaudoista ja kolumbaariosta eli uurnalokerosta. Lisäksi hautausmaalla on muistolehto, johon tuhka haudataan ilman uurnaa.

Valkeakosken lounaispuolella Metsäkansassa sijaitsee Metsäkansan hautausmaa, joka valmistui paikallisen kirkon viereen kirkon valmistumisen jälkeen. Ensimmäiset hautausmaalle haudatut vainajat olivat Metsäkansan sankarivainajia, jotka haudattiin alueelle 1940-luvun alussa. Hautausmaalta löytyy vuonna 2014 valmistunut uurnahautaosasto sekä Sankarivainajien, Karjalaan jääneiden sekä Poisnukkuneiden muistomerkit. Metsäkansan hautausmaalta on mahdollista lunastaa sekä arkku- että uurnahautapaikkoja.

Lue lisää Näytä vähemmän