lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Rovaniemi

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Rovaniemi

Lavendlan hautaustoimistossa Rovaniemellä saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 020 144 1455, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Rovaniemi

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Rovaniemellä

Ota yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Rovaniemi?

Hautajaisten hinta kaupungissa Rovaniemi vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Rovaniemi

Hautajaisten järjestäminen voi surun keskellä tuntua raskaalta ja vaikealta, mutta sinun ei tarvitse hoitaa kaikkea yksin. Lavendlan hautaustoimisto Rovaniemi on apunasi hautajaisten järjestämisessä. Lue lisää kirkko- ja siviilihautajaisista alta.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kirkkohautajaisiin kuuluu kirkossa tai siunauskappelissa järjestettävä siunaustilaisuus, jota johtaa seurakunnan pappi. Tilaisuudessa pappi toimittaa vainajan hautaan siunaamisen. Lisäksi pappi pitää puheen, lukee otteen Raamatusta ja johtaa yhteislaulua ja omaisten muistokukkien laskua. Pappi tapaa omaiset ennen siunaustilaisuutta keskustellakseen vainajan elämästä ja omaisten toiveista siunaustilaisuuteen liittyen.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset voidaan järjestää myös kirkkoon kuulumattomalle vainajalle. Siviilihautajaisiin kuuluu saattotilaisuus, joka voidaan järjestää esimerkiksi haudalla. Saattotilaisuutta voi johtaa Lavendlan hautaustoimiston edustaja tai vainajan omainen. Saattotilaisuuteen kuuluu yleensä yhteislaulua ja puheita sekä muistokukkien lasku. Tilaisuuden jälkeen tavataan pitää vapaamuotoinen muistotilaisuus, jossa vainajan läheiset kokoontuvat muistelemaan vainajaa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Rovaniemen kirkko

Rovaniemen kirkko sijaitsee kaupungin keskustassa. Rovaniemen aikaisempi kirkkorakennus paloi Lapin sodassa vuonna 1944, ja uusi, vuonna 1950 käyttöön vihitty kirkko toimii jälleenrakennuksen kauden maamerkkinä. Kirkkorakennus on tehty kivestä ja se on muodoltaan päätytornillinen pitkäkirkko. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Bertel Liljequist. 840-paikkaisesta kirkkosalista löytyy muun muassa Lennart Segerstrålen kookas alttarifresko sekä Antti Salmenlinnan persoonalliset kalkkimaalaukset, joissa Raamatun kertomusten lammas on Lapin henkeen sopivasti korvattu porolla. Kirkon tunnistettava erityispiirre on tornin huipulla komeileva risti, joka valaistaan punaisella valolla.

Lue lisää Näytä vähemmän

Rovaniemen kappelit

Rovaniemen seurakunnassa on lukuisia kappeleita, mutta siunauskappeleita on kaksi: Viirinkankaan siunauskappeli ja Tavivaaran siunauskappeli. Viirinkankaan siunauskapppeli sijaitsee Rovaniemen IV-hautausmaalla keskustan lounaispuolella. Siunauskappelin on suunnitellut arkkitehti Yrjö A. Vaskinen. Rakennus on valmistunut vuonna 1948, ja sitä on peruskorjattu ja laajennettu 70-luvulla. Kappelisalissa on 128 istumapaikkaa ja lehterillä vielä 50 lisää.

Tavivaaran hautausmaalla Kemijoen itäpuolella sijaitsee Tavivaaran siunauskappeli, joka on vihitty käyttöön vuonna 2002. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Jorma Teppo. Kappelin rakenteet ovat teräsbetonista, ja rakennuksessa on turvekatto. Kappelisaleja on kaksi: suuremmassa on tilaa noin 100 hengelle, pienemmässä 30 hengelle. Lisäksi kappelin huoltorakennuksesta löytyy pieni kahvio, jossa voidaan järjestää muistotilaisuuksia.

Lue lisää Näytä vähemmän

Rovaniemen hautausmaat

Rovaniemen seurakunnassa on kaiken kaikkiaan 14 hautausmaata. Keskustan läheisyydessä sijaitsevat I-, II-, III- ja IV-hautausmaat, joista vanhin on jo käytöstä poistettu I-hautausmaa. II- ja III-hautausmailla hautauksia toimitetaan nykyisin vain vanhoihin sukuhautoihin. Sen sijaan 6,5 hehtaarin laajuiselta IV-hautausmaalta luovutetaan edelleen uusia arkku- ja uurnahautapaikkoja.

Seurakunnan päähautausmaa on laaja Tavivaaran hautausmaa, jolta on kirkolle matkaa noin 13 kilometrin verran. Hautausmaalta löytyy arkku- ja uurnahauta-alueita sekä omat osastot muun muassa ortodokseille, islaminuskoisille ja lapsille. Hautausmaalta löytyy myös tunnustukseton hauta-alue, uurnalehto, sirottelualue sekä kolumbaario. Kaavamaisista hautariveistä on Tavivaaran hautausmaalla haluttu luopua, ja hautapaikan voi valita nurmi- tai metsäalueelta.

Lue lisää Näytä vähemmän