lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Lohja

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Lohja

Lavendlan hautaustoimistossa Lohjalla saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 020 144 1455, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Lohja

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Lohjalla

Ota yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Lohja?

Hautajaisten hinta kaupungissa Lohja vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Lohja

Vainajalle voidaan hänen omien toiveidensa mukaisesti järjestää joko kristilliset- tai siviilihautajaiset. Kristilliset hautajaiset sijoittuvat usein kirkkoon, ja siviilihautajaiset voidaan järjestää joko kappelissa tai muussa asianosaisille mieluisassa paikassa. Lue lisää kirkko- ja siviilihautajaisista alta.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kristillisten kirkkohautajaisten vaatimuksena on, että vainaja on kirkollisen seurakunnan jäsen. Suomen evankelis-luterilaisissa hautajaisissa vainajan siunauksen suorittaa pappi. Kirkon järjestystä noudattavaan hautausseremoniaan sisältyy siunauksen lisäksi papin puhe ja Raamatunlukua sekä virsien veisuuta ja rukoilua. Seremoniaan voidaan tehdä myös lisäyksiä henkilökohtaisten toiveiden mukaisesti, ja vainajan omia toiveita on suotavaa noudattaa. Lavendlan kautta saat avuksesi henkilökohtaisen hautausneuvojan, joka hoitaa käytännön järjestelyt puolestasi. Hän ottaa yhteyttä paikalliseen pappiin, jonka kanssa saat suunnitella henkilökohtaisesti yksilölliset ja toiveitanne vastaavat hautajaiset.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaisissa sekä seremoniapaikan valinta että seremonian kulku on vapaa muodollisista vaatimuksista, joten voit itse suunnitella, millaisia vaiheita, puheita ja musiikkia seremonia sisältää. Siviilihautajaisseremonia voidaan suunnitella esimerkiksi tietyn teeman ympärille. Siviilihautajausseremoniaa johtaa siviilivirkailija, joka voi olla esimerkiksi kuka tahansa vainajalle tärkeä ja läheinen henkilö. Lavendlan kautta saat avuksesi henkilökohtaisen neuvojan, joka auttaa sinua siviilihautajaisten järjestämisessä, ja halutessasi myös offisiantin, joka toimii seremoniassa siviilivirkailijana.

Lue lisää Näytä vähemmän

Lohjan kirkot

Lohjan seurakunnassa on yhteensä seitsemän kirkkoa. Kaupungin tunnetuin kirkko on keskiaikainen Pyhän Laurin kirkko, joka lukeutuu Suomen merkittävimpiin kulttuurimuistomerkkeihin. Tämä harmaakivikirkko on Suomen keskiaikaisista kirkoista kolmanneksi suurin, ja se on tunnettu erityisesti vaikuttavista kattomaalauksistaan. Lohjan suurin kirkko on jopa 850 henkilöä palveleva Nummen kirkko, joka sijaitsee Nummen kylässä Pitkäjärven läheisyydessä. Tämä uusklassista tyyliä edustava harmaakivikirkko on peräisin 1800-luvulta. Puukirkoista mainittakoon uusgoottilaispiirteinen, C. L. Engelin piirustusten mukaan rakennettu Pusulan kirkko. Lohjan seurakunnasta löytyy lisäksi myös näyttävä Karjalohjan kirkko sekä pienemmät ja intiimimmät Sammatin kirkko, Kärkölän kirkko ja Virkkalan kirkko.

Lue lisää Näytä vähemmän

Lohjan kappelit

Lohjan seurakunnasta löydät kaksi kappelia: Metsolan hautausmaan siunauskappelin sekä lastenkappeli Pikku Laurin. Molemmat kappelit sijaitsevat Lohjan keskustan läheisyydessä, ja niissä on istumapaikat noin sadalle hengelle.

Lue lisää Näytä vähemmän

Lohjan hautausmaat

Lohjan kauniit hautausmaat löytyvät Lohjalla sijaitsevien kirkkojen sekä Metsolan siunauskappelin välittömästä läheisyydestä. Pyhän Ristin hautausmaalta ei luovuteta enää hautoja, ja Pyhän Laurin kirkkomaan hautausmaalta luovutetaan paikkoja vain uurnahautaukseen. Karjalohjan vanha hautausmaa sekä Virkkalan, Metsolan, Nummen, Kärkölän, Sammatin ja Pusulan hautausmaat luovuttavat vaihtelevasti arkkuhautoja, uurnahautoja ja muistolehtopaikkoja. Tilanpuutteen vuoksi jotkin Lohjan hautausmaat eivät luovuta arkkuhautapaikkoja ulkopaikkakuntalaisille.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlan hautaustoimisto Lohjan kautta voit hankkia henkilökohtaisen, paikallisen yhteyshenkilösi, joka auttaa sinua kaikissa hautajaisiin liittyvissä kysymyksissä ja käytännön järjestelyissä. Saat meihin yhteyden joko soittamalla henkilökohtaiseen neuvontaamme, lähettämällä meille sähköpostia tai täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän yhteydenottolomakkeen. Tapaamisen voimme järjestää juuri sillä tavalla, kuin se sinulle on kaikkein helpointa, olit sitten tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostitse tai videopuhelun välityksellä. Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset mahdollistavat sen, että voimme olla sinuun yhteydessä silloinkin, kun olet matkalla, tai et jostain syystä pääse tapaamaan meitä henkilökohtaisesti. Sovimme tapaamisen aina asiakkaan etu edellä ­– olemme siis käytettävissäsi myös tavallisten toimistoaikojen ulkopuolella.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Hautaus voidaan toteuttaa monella eri tavalla riippuen vainajan ja läheisten toiveista. Vainajan ruumis voidaan laskea arkussa maahan, tai se voidaan tuhkata. Tuhkat voidaan haudata uurnassa joko uurna- tai arkkuhautaan, tai vaihtoehtoisesti tuhkahautalehtoon, muistolehtoon tai tuhkahautausmaalle, jolloin uurnaa ei tarvita. Lavendlalta löydät monipuolisen valikoiman ympäristöystävällisiä ja laadukkaita arkkuja sekä eri materiaaleista valmistettuja, kauniita ja persoonallisia uurnia. Ihanteelliset tuotteet ja niiden materiaalit valikoituvat sen mukaan, millä tavoin ja mihin vainaja haudataan. Henkilökohtainen hautajaisneuvojasi opastaa sinua sopivan arkun ja uurnan valinnassa sekä hautauksen suunnittelussa ja järjestämisessä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautajaismusiikki

Hautajaisseremoniassa soitettava musiikki voi koostua hautajaismusiikin klassikoista, mutta myös persoonallisista, vainajan mieltymyksiä ja olemusta kuvaavista musiikkivalinnoista. Siunaustilaisuus tyypillisesti alkaa ja loppuu urkurin soittamaan musiikkiin, ja virsien laulaminen kuuluu perinteiseen hautajaiskaavaan. Erityisesti muistotilaisuudessa on tilaa myös perinteistä poikkeaville musiikkivalinnoille sekä musiikkiesityksille. Lavendlan kotisivuilta löydät kokoamamme listauksen suosituimmista hautajaisissa lauletuista virsistä sekä ehdotuksia hautajaisseremonian alussa ja lopussa soitettavasta musiikista ja muista hengellisistä lauluista. Henkilökohtainen hautajaisneuvojasi sekä pappi auttaa sinua mielellään kunnioittavan ja persoonallisen hautajausmusiikin valinnassa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kukka-asetelmat

Lavendlalta löydät monipuolisen valikoiman yksilöllisiä arkkukoristeita, seppeleitä sekä kukka- ja hautakimppuja ja asetelmia. Kukka-asetelmamme ja -kimppumme ovat Lohjan lähialueen paikallisten floristien suunnittelemia ja kokoamia. Voit tilata tilaisuudessa käytettävät kukat valmiina pakettina, tai varata kauttamme henkilökohtaisen konsultoinnin asiantuntevan floristimme kanssa. Kun tilaat kukat Lavendlan Lohjan hautaustoimiston kautta, toimitamme ne valmiiksi suoraan seremoniapaikalle.

Lue lisää Näytä vähemmän