lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Pori

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Pori

Lavendlan hautaustoimistossa Porissa saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 02 723 8151, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Pori

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Porissa

Ota yhteyttä

Soita meille 02 723 8151 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Pori?

Hautajaisten hinta kaupungissa Pori vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Pori

Hautajaisten järjestäminen voi erityisesti suruajan keskellä tuntua vaikealta ja henkisesti raskaalta. Lavendlan hautaustoimiston ammattitaitoinen henkilökunta on kuitenkin auttamassa sinua. Vaikka hoidammekin hautajaisvalmistelut puolestasi, varmistamme, että kaikki sujuu sinun toiveidesi mukaisesti.

Hautajaisia järjestettäessä on kaikkein tärkeintä ottaa huomioon vainajan omat toiveet ja hänen vakaumuksensa. Lue alta lisää kirkkohautajaisista ja siviilihautajaisista.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kirkkohautajaiset voidaan järjestää, mikäli vainaja on kirkollisen seurakunnan jäsen. Kirkkohautajaisiin kuuluu papin johtama siunaustilaisuus, jossa vainaja siunataan hautaan yleensä kirkossa tai siunauskappelissa. Siunaustilaisuuden jälkeen järjestetään vapaamuotoisempi muistotilaisuus. Siunaustilaisuuden kulku suunnitellaan yhdessä seurakunnan papin sekä Lavendlan neuvonantajan kanssa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaisiin kuuluu saattotilaisuus sekä saattotilaisuuden jälkeen pidettävä muistotilaisuus. Saattotilaisuutta voi johtaa esimerkiksi Lavendlan edustaja tai vainajan omainen. Saattotilaisuus voidaan järjestää haudalla tai muussa sopivassa paikassa. Joissain kaupungeissa saattotilaisuus voidaan järjestää myös kappelissa, mutta kaikki seurakunnat eivät luovuta kappeleita tai muita tilojaan ei-kristillisiin tilaisuuksiin.

Lue lisää Näytä vähemmän

Porin kirkot

Porin suurin kirkko on kaupungin keskustassa sijaitseva Keski-Porin kirkko, jonka kirkkosalissa on 1700 istumapaikkaa. Carl Johan von Heidekenin suunnittelema, uusgoottilaistyylinen punatiilikirkko on vihitty käyttöön vuonna 1864. Vähärauman kaupunginosassa sijaitsee 60-luvulla valmistunut Länsi-Porin kirkko, ja Uudenkoiviston kaupunginosassa on 70-lukulainen Teljän monitoimikirkko. Kummankin kirkon kirkkosalissa on noin 200 istumapaikkaa.

Myös hieman kauempaa Porin kantakaupungista löytyy mielenkiintoisia ja persoonallisia kirkkoja. Noormarkussa kantakaupungin pohjoispuolella sijaitsee Noormarkun harmaakivikirkko, joka on valmistunut vuonna 1933 Armas Lindgrenin suunnitelmien pohjalta. Reposaaressa kaupungin lounaispuolella taas on kaunis Reposaaren puukirkko, joka on peräisin 1870-luvulta. Porin seurakunnasta löytyy kirkkoja myös muun muassa Ruosniemestä, Lattomereltä ja Ahlaisista.

Lue lisää Näytä vähemmän

Porin kappelit

Käppärän hautausmaalla on kaksi siunauskappelia, Iso kappeli ja Pieni kappeli. Arkkitehti Keijo Vallin suunnittelema Iso kappeli on peräisin 60-luvulta, ja sen kappelisalissa on istumapaikat 130 hengelle. Kappelirakennuksessa on myös krematorio ja uurnanluovutushuone. Uusgoottilaista tyyliä edustava Pieni kappeli on valmistunut vuonna 1892, ja se lukeutuu maamme vanhimpiin siunauskappeleihin. Kauniin kappelirakennuksen salissa on 40 istumapaikkaa.

Noin 10 kilometriä kantakaupungista luoteeseen sijaitsevalla metsähautausmaalla on lisäksi 80-luvun lopulla käyttöön vihitty metsäkappeli, jonka on suunnitellut arkkitehti Kaj Nordman. Valoisassa kappelisalissa on Heikki Orvolan tekemät lasitaideteokset sekä noin 100 istumapaikkaa. Rakennuksessa on myös kappelikahvio ja seurakuntasali.

Lue lisää Näytä vähemmän

Porin hautausmaat

Porin keskustan kupeessa sijaitsee 1880-luvun lopulla käyttöön vihitty Käppärän hautausmaa, jonka alueelta löytyy tunnettu Sigrid Juséliuksen mausoleumi, muistolehto sekä arkku- ja uurnahautaosastoja. Kantakaupungin luoteispuolella sijaitsee Porin metsähautausmaa, joka on Suomen ensimmäinen metsähautausmaa. 80-luvun lopulla käyttöön vihityllä, pääosin luonnontilassa pidettävällä hautausmaalla toimitetaan edelleen sekä arkku- että uurnahautauksia, ja sen alueelta löytyy muistolehto sekä tunnustukseton hauta-alue. Kaupungin vanhin hautausmaa on keskustassa sijaitseva Vanha hautausmaa, jossa toimitetaan nykyisellään ainoastaan uurnahautauksia.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlan hautaustoimisto on tunnettu joustavasta ja monipuolisesta palvelustaan. Tapaamme sinut mielellämme Lavendlan tapaamispaikassa Porissa tai omassa kodissasi, mutta suosimme myös nykyaikaisia etäyhteyksiä. Etäyhteyksien ansiosta arjen kiireet, matkustaminen tai edes yllättävä sairastuminen ei ole este tapaamiselle ja hautajaisten suunnittelulle, sillä voit videopuhelun välityksellä tavata meidät turvallisesti oman kotisi lämmöstä. Voit itse päättää, missä ja miten tapaat meidät kaikkein mieluiten – meidän tehtävämme on sopeutua sinun elämäsi aikatauluihin.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Vainaja voidaan hänen omista toiveistaan riippuen haudata joko arkussa maahautaan tai tuhkata, jolloin tuhkat voidaan sirotella tai haudata. Valittiinpa mikä hautaustapa tahansa, on hauta-arkku pakollinen hankinta. Tuhkauksessa tarvitaan myös tuhkauurna, jonka ominaisuudet riippuvat siitä, mihin uurna haudataan.

Voit tilata arkun ja uurnan Lavendlan hautaustoimiston kautta. Valikoimassamme on lukuisia kauniita ja kestäviä arkkuja ja uurnia, jotka on tuotettu ympäristöystävällisesti kaikkein parhaista materiaaleista. Henkilökohtainen neuvonantajasi auttaa sinua valinnassa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautajaismusiikki

Siviilihautajaisissa musiikin valinta on melko vapaata: musiikki voi olla valittuun teemaan sopivaa ja järjestäjien niin halutessa myös hengellistä. Kirkkohautajaisissa lauletaan usein virsiä, ja hengellisyys näkyy perinteisesti musiikkivalinnoissa. Musiikkiin liittyvät toiveet ja kysymykset voidaan osoittaa seurakunnan kanttorille, joka säestää kirkollisia siunaustilaisuuksia.

Perinteiden kunnioittamisen ohella myös yksilölliset musiikkivalinnat ovat hautajaismusiikin saralla yleistyneet. Omaiset voivat valita soitettavaksi ja laulettavaksi sellaista musiikkia, joka vastaa vainajan musiikkimakua ja kuvastaa hänen persoonaansa. Henkilökohtainen neuvonantajasi on apunasi hautajaismusiikin valinnassa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kukka-asetelmat

Kukat ovat olennainen osa hautajaisseremoniaa. Siunaus- ja saattotilaisuudessa omaiset laskevat kukkalaitteet, kimput ja seppeleet hauta-arkun tai uurnan ympärille tai haudalle. Myös surunvalittelut toimitetaan usein kauniiden kukkien kera, ja hautajais- ja muistotilaisuuspaikka voidaan koristella kukkakimpuin ja -asetelmin.

Kaikki hautajaiskukat ovat tilattavissa Lavendlan hautaustoimiston kautta. Kimput ja asetelmat ovat paikallisten floristien käsialaa, ja voit halutessasi osallistua niiden suunnitteluun saadaksesi yksilöllisen lopputuloksen. Toimitamme kukat aikataulujesi mukaisesti suoraan hautajaispaikalle.

Lue lisää Näytä vähemmän