LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Tampere

Ota yhteyttä

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Tampereella

Hautaustoimisto Tampere

Lavendlan hautaustoimistossa Tampereella saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 03 422 1199, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Tampere

Teemme vaikeasta helpompaa

Ota yhteyttä

Soita meille 03 422 1199 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Tampere?

Hautajaisten hinta kaupungissa Tampere vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Tampere

Hautajaisissa vainajan läheiset kokoontuvat kunnioittamaan tämän muistoa. Vainajan vakaumuksesta ja toiveista riippuen järjestetään yleensä kristilliset kirkkohautajaiset tai siviilihautajaiset. Hautajaisten järjestämiseen liittyy paljon muistettavaa, mutta henkilökohtainen hautajaisneuvojasi auttaa sinua kaikissa valmisteluissa ja mieltäsi painavissa kysymyksissä. Voit itse osallistua prosessiin juuri sen verran, kuin haluat.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Mikäli vainaja on kirkon jäsen, voidaan hänelle järjestää kristilliset hautajaiset kirkossa. Kirkon vuokraus sekä papin ja urkurin palvelu on kirkkoon kuuluville maksutonta. Suomen evankelis-luterilaisissa hautajaisissa pappi toimittaa vainajan siunauksen, minkä lisäksi hautausseremoniaan kuuluu yleensä papin puhe, Raamatunlukua, rukoilua sekä virsien veisaamista. Henkilökohtaiset toiveet ja erityisesti vainajan omat toiveet otetaan seremonian kulussa ja sisällössä huomioon. Henkilökohtainen hautajaisneuvojasi ja pappi auttavat sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan toiveidesi ja tarpeidesi mukaiset hautajaiset.

Tampereen kirkot

Tampereen seurakunnilla on yhteensä 16 kirkkoa. Tampereen kirkoista tunnetuin ja suurin on Tampereen tuomiokirkko, johon mahtuu jopa 1850 henkilöä. Luonnonkivestä rakennettu tuomiokirkko lukeutuu Suomen kansallisromantiikan tärkeimpiin edustajiin. Sen sisätilojen koristeelliset maalaukset ovat Hugo Simbergin ja Magnus Enckellin käsialaa. Tampereen suurimmista kirkoista toinen on niin ikään yli tuhannen henkilön Kalevan kirkko, joka edustaa uudempaa kirkkoarkkitehtuuria. Jopa 30 metrin korkeuteen nousevalle kirkkosalille ominaista on avaruus, avoimuus ja kotimaiset puupinnat.

Uusgoottilaista tyyliä edustavat Hämeenpuiston kupeessa sijaitseva Aleksanterin kirkko sekä Messukylän kirkko, joista molemmat on vihitty käyttöön vuoden 1880 paikkeilla. Messukylän vanha kirkko sen sijaan on paitsi Tampereen vanhin kirkko, myös Tampereen vanhin rakennus – katolisella keskiajalla rakennettu, Pyhälle Mikaelille omistettu kivikirkko on käytössä ainoastaan kesäaikana, koska siellä ei ole lämmitystä. Tunnettuja, tutustumisen arvoisia kirkkoja ovat myös Tampereen keskustorin läheisyydessä sijaitseva Vanha kirkko, joka on erottamaton osa Tampereen kaupunkikuvaa, Finlaysonin johtajan Wilhelm von Nottbeckin rakennuttama Finlaysonin kirkko sekä tunnelmallinen Teiskon puukirkko.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaiset järjestetään tyypillisesti kappelissa, mutta seremonia voidaan toteuttaa oikeastaan missä tahansa muuallakin – esimerkiksi puutarhassa, mieluisassa luontokohteessa tai haudalla. Myöskään seremonian kulkua tai sisältöä ei ole etukäteen määritelty, joten voit melko vapaasti itse suunnitella, millaisista elementeistä kunnioittava siviilihautajaisseremonia muodostuu. Seremonia voidaan rakentaa esimerkiksi tietyn teeman, kuten vuodenajan tai vainajan arvomaailman ympärille. Vaikka kyseessä ei olekaan uskonnollinen seremonia, voidaan myös siviilihautajaisissa laulaa virsiä ja hengellistä musiikkia, mikäli vainaja tai läheiset ovat niin toivoneet. Seremoniaa voi johtaa esimerkiksi joku vainajan läheisistä tai Lavendlan asiantunteva neuvonantaja. Kokeneet asiantuntijamme auttavat sinua toiveidesi mukaisen saattotilaisuuden suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Tampereen kappelit

Tampereella kappeleita on sekä kirkkojen yhteydessä että omina, erillisinä rakennuksinaan tai muiden rakennusten yhteydessä. Kirkkojen yhteydessä ovat Tuomiokirkon alasali, Kalevan kirkon kappeli, Hervannan kirkon kappeli sekä Teiskon kirkon toimituskappeli, jossa ei ole mahdollista järjestää vainajan siunauksia. Kirkoista erillään sijaitsevat muun muassa Tampereen teknillisen yliopiston Festia-talon kappeli, Tampereen yliopiston Kampus-kappeli, Tampereen kylpylän omistama Lapinniemen kappeli sekä Tampereen seurakuntien talossa sijaitseva Lähde-kappeli. Lisäksi kappeleita on hautausmaiden yhteydessä. Kappeleista suurin lienee Kalevankankaan hautausmaan iso siunauskappeli, johon mahtuu jopa 140 henkilöä. Tampereen seurakunnan kappelit ovat kaikkien seurakuntalaisten käytettävissä, eikä kirkollisten toimitusten järjestämisestä peritä vuokraa. Kappeleita on mahdollista vuokrata myös muuhun käyttöön ja ei-kirkollisiin tilaisuuksiin, ja tällöin asiakkaan tulee maksaa niiden käytöstä tilavuokraa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Tampereen hautausmaat

Tampereen seurakunta ylläpitää seitsemää hautausmaata, joista useat käsittävät sekä vanhemman että uudemman hautausmaan. Esimerkiksi Messukylän hautausmaat koostuvat kolmesta hautuumaasta, joista kaksi on käytössä; Messukylän kirkon hautausmaalta luovutetaan edelleen arkku- ja uurnapaikkoja, mutta Messukylän keskiseltä hautausmaalta on mahdollista saada vain uurnahautoja. Tampereen vanhin hautausmaa on Teiskon hautausmaa, joka on otettu käyttöön vuonna 1787. Suurelta, jopa 27,5 hehtaarin Lamminpään hautausmaalta luovutetaan sekä arkku- että uurnahautoja. Historiaa henkivällä Kalevankankaan hautausmaalla on neljä muistolehtoa sekä huomattavien merkkihenkilöiden ja historiallisten tapahtumien muistomerkkejä. Tamperen seurakunnat ylläpitää myös Kangasalalla sijaitsevaa Vatialan hautausmaata, jossa on hautausmaan vanhoilla ja uusilla alueilla sijaitsevien arkku- ja uurnahautojen lisäksi metsähautausmaa ja muistolehto. Monilla hautausmailla on yksi tai useampi siunauskappeli.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlan hautaustoimiston kautta saat henkilökohtaisen hautausneuvojan, joka auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan toiveitasi vastaavat hautajaiset. Ole meihin yhteydessä helposti ja nopeasti joko soittamalla neuvontaamme, lähettämällä meille sähköpostia tai täyttämällä yhteydenottolomake, jonka löydät kotisivuiltamme. Henkilökohtaiset tapaamiset voidaan järjestää sinua parhaiten palvelevalla tavalla joko kasvokkain, puhelimitse tai videopuhelun välityksellä. Etäyhteyksiä hyödyntämällä mahdollistamme sen, että voit olla meihin yhteydessä silloinkin, kun olet itse kotipaikkakuntasi ulkopuolella. Asiakaslähtöisyytemme näkyy muun muassa joustavissa aikatauluissamme, ja olemme käytettävissäsi myös toimistoaikojen ulkopuolella. Ehdota huoletta itsellesi sopivaa ajankohtaa tapaamiselle.

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Hautaus on mahdollista toteuttaa eri tavoin. Vainajan ruumis voidaan haudata maahan arkussa, tai se voidaan tuhkata. Tuhkaus on viime vuosikymmeninä lisääntynyt huomattavasti. Tuhkat voidaan haudata uurnassa joko uurnahautaan tai arkkuhautaan, tai ilman uurnaa tuhkahautausmaalle, tuhkahautalehtoon tai muistolehtoon. Valikoimastamme löydät laadukkaat ja ekologiset arkut sekä eri materiaaleista valmistetut, kauniit uurnat. Se, valitsetko biohajoavan vai hajoamattoman uurnan, riippuu hautaustavasta ja -paikasta. Hautaustavan sekä arkun ja uurnan valinnassa tulee noudattaa ensisijaisesti vainajan omia toiveita. Henkilökohtainen hautajaisneuvojasi auttaa sinua valitsemaan asianmukaisen arkun ja uurnan sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan hautaustilaisuuden.

Hautajaismusiikki

Musiikki on tyypillisesti tärkeä osa hautajaisseremoniaa. Hautajaisissa soitetaan ja lauletaan usein virsiä, hengellistä musiikkia tai muita perinteisiä hautajaismusiikin klassikoita, mutta myös yksilöllisempiä, perinteistä poikkeavia musiikkivalintoja voidaan käyttää korostamaan vainajan mieltymyksiä ja persoonaa. Muistotilaisuudessa musiikillista vapautta on vielä varsinaista hautausseremoniaa enemmän. Siunaustilaisuus aloitetaan ja lopetetaan yleensä urkurin soittamalla musiikilla, minkä lisäksi siunaustilaisuudessa lauletaan 2–3 hengellistä kappaletta tai virttä. Kotisivuiltamme löydät kattavan listan suosituimmista hautajaisissa lauletuista virsistä sekä suosituksia muista hengellisistä lauluista ja uruilla soitettavasta musiikista. Lavendlan asiantuntijat sekä pappi auttavat sinua muiden hautajaissuunnitteluiden ohella myös sopivan hautajaismusiikin valitsemisessa.

Kukka-asetelmat

Lavendlan hautaustoimisto Tampereen asiantuntevat floristit suunnittelevat ja kokoavat toiveidesi mukaiset, yksilölliset arkkukoristeet, seppeleet, asetelmat ja hautakimput. Kukka-asetelmat tulevat paikallisilta yrittäjiltä Tampereen lähialueilta. Voit halutessasi tilata kaikki hautajaisia varten tarvitsemasi kukat myös valmiina pakettina. Mikäli sinulla on erityistoiveita tai kysymyksiä liittyen hautajaiskukkiin, ota meihin yhteyttä, ja varaamme sinulle henkilökohtaisen konsultointiajan paikallisen floristimme kanssa. Toimitamme tilaamasi kukat suoraan hautajaispaikalle, ja asettelemme suuret hautaseppeleet ja arkkukoristeet paikoilleen ennen seremoniaa.

Lue lisää Näytä vähemmän