lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Kotka

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Kotka

Lavendlan hautaustoimistossa Kotkassa saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 020 144 1455, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Kotka

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Kotkassa

Ota yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Kotka?

Hautajaisten hinta kaupungissa Kotka vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Kotka

Edesmenneelle läheiselle järjestetään hautajaiset, johon osallistuvat yleensä vainajan omaiset ja muut tilaisuuteen kutsutut läheiset. Vainajan omasta toiveesta riippuen hänelle järjestetään joko kirkko- tai siviilihautajaiset.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvalle vainajalle on mahdollista järjestää kristilliset kirkkohautajaiset. Tällöin vainajan siunauksen toimittaa pappi, eikä papin tai urkurin palvelusta saati kirkkotilan vuokrauksesta peritä maksua. Hautajaisseremonia rakentuu papin puheen, Raamatun lukemisen, virsien laulamisen ja rukousten lausumisen ympärille. Henkilökohtaiset toiveet otetaan seremoniaa suunniteltaessa huomioon, ja erityisesti vainajan omia toiveita tulee mahdollisuuksien mukaan kunnioittaa. Me Lavendlalla tarjoamme käyttöösi hautajaisneuvojan, joka vastaa sinua askarruttaviin kysymyksiin, ottaa puolestasi yhteyttä pappiin ja auttaa toiveidesi mukaisen hautajaisseremonian suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaisseremonia tapahtuu usein kappelissa, mutta se on mahdollista toteuttaa myös jossain muussa vainajaa ja tämän läheisiä miellyttävässä paikassa. Seremoniaa johtaa siviilivirkailija, jonka toimea voi hoitaa esimerkiksi Lavendlan kautta saatava offisiantti tai joku vainajan läheisistä. Seremonian kulku on suunniteltavissa melko vapaasti asianosaisten toiveiden mukaan. Tilaisuus voi rakentua esimerkiksi jonkin vainajan mieltymyksiin tai tilaisuuden ajankohtaan liittyvän teeman ympärille. Siviilihautajaisseremoniassa soitettava musiikki voi olla valittuun teemaan sopivaa ja järjestäjien niin halutessa myös hengellistä. Lavendlan ammattitaitoiset hautajaisneuvojat auttavat sinua arvokkaan ja kauniin hautajaistilaisuuden luomisessa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kotkan kirkot

Kotkan alueella on neljä kirkkoa. Kaupungin keskustassa sijaitseva Kotkan kirkko on uusgoottilaistyylinen punatiilinen kirkko, jonka tunnistettava torni nousee 54 metrin korkeuteen. Josef Stenbäckin suunnittelema kirkko valmistui 1800-luvun lopussa, ja se on peruskorjattu 90-luvun loppupuolella. Koristeellisen kirkon sisustuksesta löytyy runsaasti puisia yksityiskohtia. Kotkasta löytyy myös uusklassista tyylisuuntausta noudatteleva Kymin kirkko, jota ympäröi kaunis kirkkopuisto. Tämä lähes 800 istumapaikan omaava, kivestä ja puusta rakennettu kirkko on vihitty käyttöön 1850-luvulla, ja rakennukseen on panostettu 1900-luvun kuluessa lukuisin taidehankinnoin. Kotkan Metsolassa on lisäksi Langinkosken kirkko, ja Kotkan ulkosaaristossa Haapasaaressa on Haapasaaren pieni saaristolaiskirkko.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kotkan kappelit

Kotka-Kymin seurakunnalla on kolme siunauskappelia. Parikan hautausmaalta löytyy Parikan siunauskappeli, joka on valmistunut vuonna 1908 ja sisältää reilut sata istumapaikkaa. Metsäkulman hautausmaan yhteydessä on Elli Toikan suunnittelema Metsäkulman siunauskappeli, joka on niin ikään reilua sataa henkeä palveleva sievä puurakennus. Kotkan kappeleista uusin on Laajakosken kylässä Kotkan pohjoispuolella sijaitseva Laajakosken kappeli, joka on ollut monipuolisessa käytössä vasta muutamia vuosia. Myös muun muassa Kotkan ja Karhulan seurakuntakeskusten tilat, Hovinsaaren toimitila sekä Langinkosken kirkon kanssa samassa pihapiirissä sijaitseva Toivonsali ovat vuokrattavissa muistotilaisuuksia varten.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kotkan hautausmaat

Kotka-Kymin seurakunnan hautausmaista suurin on 1910-luvulla perustettu Parikan hautausmaa, josta löytyy muun muassa Kymen krematorio, uurnalehto sekä noin kymmenen hehtaarin hautuumaa-alue. Kymin kirkon itäpuolella on Helilän hautausmaa, jossa ei enää ole vapaita arkkuhautapaikkoja. Samalta alueelta löytyy myös uurnalehtona toimiva kappelihautausmaa. Kymin kirkon länsipuolella on seurakunnan suojelema Kymin Vanha hautausmaa sekä Kymin sankarihautausmaa. Kotkasta löytyy myös Kotkan Vanha hautausmaa, Kotkan kirkkopuiston sankarihautausmaa, Kirkonmaan saaressa sijaitseva Kirkonmaan hautausmaa sekä Mussalon, Hurukselan, Laajakosken ja Metsäkulman hautausmaat. Lisäksi Kotkan Katariinanpuiston eteläkärjessä sijaitsevalla ankkuriluodolla on tuhkansirottelupaikka.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Lavendlan kanssa henkilökohtaiset tapaamiset sujuvat helposti ja vaivattomasti sekä kasvotusten että etänä. Voit keskustella yhden tai useamman neuvonantajan kanssa, jotta löydät varmasti itsellesi sopivan hautajaisneuvojan. Tapaamiset järjestetään aina asiakkaan edun ja toiveiden mukaisesti, joten ehdotathan rohkeasti sinulle soveltuvaa tapaamispaikkaa ja -aikaa. Etäyhteyksin tapaamiset voidaan toteuttaa puhelimitse, sähköpostitse tai videopuhelimitse, ja kasvokkain voimme tavata esimerkiksi Lavendlan Kotkan hautaustoimiston tapaamispaikassa tai omassa kodissasi. Voit ottaa meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä. Ensimmäinen puhelu kanssamme on aina ilmainen.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Itse hautajaisseremonian ohella hautajaisiin liittyy myös valintoja vainajan hautaamisen suhteen. Vainajan ruumis voidaan haudata maahan arkussa tai tuhkata, jolloin se on mahdollista haudata uurnassa tai sirotella muistolehtoon tai tuhkansirottelupaikkaan. Hautaustavan ja -paikan valinnassa on kunnioitettava ensisijaisesti vainajan omia toiveita. Me Lavendlalla tarjoamme laajan valikoiman ekologisia ja laadukkaita arkkuja ja uurnia, jotka sopivat vaihtelevien materiaaliensa ansiosta käytettäviksi monenlaisissa hautausvaihtoehdoissa. Juuri sinun tarpeisiisi sopivat tuotteet valikoituvat hautaustavan mukaan. Me Lavendlalla autamme sinua mielellämme sopivien tuotteiden valinnassa ja muissa hautaukseen liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Hautajaismusiikki

Musiikki on monille ihmisille tärkeä osa hautajaisseremoniaa ja suruaikaa. Hautajaisseremoniassa soitetaan ja lauletaan usein virsiä ja muuta hengellistä musiikkia, mutta perinteiden kunnioittamisen lisäksi myös yksilöllisyys ja persoonallisuus ovat nousevia trendejä hautajaismusiikin valinnassa. Tilaisuudessa voidaan soittaa esimerkiksi vainajalle tärkeitä kappaleita tai sellaista musiikkia, joka jollain tapaa muistuttaa vainajasta ja hänen persoonastaan. Hautajaisissa soitetaan tyypillisesti muutama virsi, ja tilaisuus alkaa ja päättyy urkurin soittamaan kirkkomusiikkiin. Henkilökohtainen hautajaisneuvojasi auttaa sinua tilaisuuteen sopivan musiikin valinnassa ja arvokkaan muistotilaisuuden rakentamisessa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kukka-asetelmat

Lavendlan valikoimasta löydät kauniit ja yksilölliset kukka-asetelmat, kimput ja arkkukoristeet, jotka ovat paikallisten floristien suunnittelemia ja kokoamia. Hautajaispalvelussamme olemme korostaneet sekä yksilöllisyyttä että helppoutta – voit halutessasi suunnitella floristiemme kanssa yksilöllisen kokonaisuuden, mutta hautajaisseremoniassa käytettävät kukat on mahdollista myös tilata valmiina pakettina. Toimitamme tilaamasi kukat hautajaispaikalle.

Lue lisää Näytä vähemmän