lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Lahti

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Lahti

Lavendlan hautaustoimistossa Lahdessa saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 03 422 1199, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Lahti

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Lahdessa

Ota yhteyttä

Soita meille 03 422 1199 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Lahti?

Hautajaisten hinta kaupungissa Lahti vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Lahti

Hautajaisissa vainajan omaiset kokoontuvat muistelemaan edesmennyttä läheistään ja kunnioittamaan tämän elämää. Hautajaisten järjestämisessä otetaan aina huomioon vainajan oma vakaumus ja ennen kuolemaa esitetyt toiveet. Tulee muistaa, että perinteiseen hautajaisseremoniaan voidaan tarvittaessa tehdä muutoksia, ja persoonalliset toivomukset ja valinnat ovat hautajaissuunnittelussa myös mahdollisia. Lavendlan hautaustoimiston osaavat asiantuntijat ja henkilökohtainen hautausneuvojasi ovat apunasi.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Kristillisten kirkkohautajaisten edellytyksenä on, että vainaja kuuluu kirkolliseen seurakuntaan. Kirkkohautajaisissa vainajan siunauksen ja siunaustilaisuuden johtamisen toimittaa seurakunnan pappi, ja tilaisuudessa soitettavasta urkumusiikista vastaa kanttori. Tilojen käyttö sekä papin ja urkurin palvelus on paikallisille seurakunnan jäsenille yleensä maksutonta. Siunaustilaisuudessa pappi pitää puheen ja lukee otteen Raamatusta, minkä lisäksi vainajan läheiset laskevat muistokukat ja laulavat yhdessä. Henkilökohtainen hautausneuvojasi ja seurakuntasi pappi auttavat sinua hautajaisten suunnittelussa ja toteuttavat käytännön järjestelyt sinun puolestasi.

Lahden kirkot

Lahden kirkoista vanhin on vuonna 1804 valmistunut Nastolan puukirkko, jonka juurella sijaitsee Nastolan sankarihautausmaa. Keltaisen ristikirkon on rakentanut Mats Åkergren, ja sen 700-paikkaisessa kirkkosalissa on tasapainoinen ja hillitty värimaailma. Lahden kaupungin pääkirkko on vuonna 1978 valmistunut Ristinkirkko, jonka pelkistettyyn kirkkosaliin mahtuu jopa 1150 henkilöä. Massiivisen, tyyliltään modernismia edustavan tiilikirkon on suunnitellut arkkitehti Alvar Aalto. Lahden uusin kirkko taas on vuonna 1993 rakennettu Mukkulan tiilikirkko, jolla on epäsymmetrinen ja kiinnostava muoto.

Lahden Launeessa sijaitsee sievä Launeen kirkko, jonka kirkkosalissa on paikat 190 hengelle. Kirkkorakennus valmistui vuonna 1953 ja toimi aluksi seurakuntakotina, mutta vuosikymmenen lopussa rakennusta laajennettiin ja se vihittiin kirkoksi. Salpausselän harjulla vehreässä ympäristössä sijaitsee matala, keltatiilinen Salpausselän kirkko, joka on peräisin 70-luvulta. 300-paikkaisen kirkkosalin lisäksi kirkkorakennuksessa on myös pienempi seurakuntasali. Kauniin Joutjärven läheltä löytyy lisäksi tilava Joutjärven kirkko, jonka jyrkkäkattoisessa kirkkorakennuksessa ja korkeassa kellotornissa toistuu kolmion muoto. Modernin kokonaisuuden on suunnitellut arkkitehti Unto Ojonen.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaisten kulkua ei ole tarkasti määritelty, joten tilaisuus voidaan suunnitella vastaamaan vainajan ja omaisten toiveita. Saattotilaisuuteen kuuluu yleensä muistokukkien laskeminen, saattopuhe sekä yhdessä laulettua tai esitettyä musiikkia. Saattotilaisuus voi sijoittua esimerkiksi kappeliin tai haudalle, ja sitä seuraa yleensä vapaamuotoinen muistotilaisuus. Saattotilaisuutta johtamaan voidaan pyytää Lavendlan edustajaa.

Myös ei-kristitty vainaja on mahdollista siunata papin toimesta hautaan, mikäli omaiset tätä toivovat, eikä vainaja itse ole kieltänyt siunaamista. Vainajan toiveita on aina noudatettava. Eri seurakunnilla on myös erilaisia käytänteitä sen suhteen, luovutetaanko seurakunnan tiloja ei-kristittyjen tilaisuuksiin. Henkilökohtainen hautausneuvojasi auttaa sinua arvokkaiden siviilihautajaisten järjestämisessä ja vastaa kysymyksiisi.

Lahden kappelit

Kaunis Nastolan siunauskappeli sijaitsee keskellä Nastolan hautausmaata. 50-luvun alussa valmistuneen kappelirakennuksen on suunnitellut arkkitehti Tauno Niemioja. Punatiilisen, osittain valkoiseksi rapatun kappelirakennuksen saliin mahtuu noin sata henkeä. Nastolan siunauskappelin kanssa lähes identtinen on Lahden Läntisellä hautausmaalla sijaitseva Läntinen kappeli, joka valmistui joitain vuosia edellä mainittua myöhemmin.

Levon hautausmaalta löytyy 50-luvun lopulla valmistunut Levon kappelirakennus, joka käsittää 200-paikkaisen Metsäkappelin, hieman pienemmän Valon kappelin sekä intiimin Rauhan kappelin. Rauhan kappelia ei käytetä siunaustilaisuuksiin, mutta omaiset voivat kokoontua sinne uurnan hautaamista varten. Mustankallion hautausmaan kupeessa on vuonna 1925 valmistunut Mustankallion siunauskappeli, jonka on suunnitellut A. Koivisto. Korjauksia ja laajennuksia läpikäyneen kappelirakennuksen saliin mahtuu noin 60 henkilöä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Lahden hautausmaat

Nastolan hautausmaa sijaitsee noin viidentoista kilometrin päässä Lahden keskustasta itään. Hautausmaa on otettu käyttöön 1800-luvun puolivälissä, ja hautauksia tehdään edelleen sekä arkku- että uurnahautapaikkoihin ja anonyymeihin muistolehtoon ja sirottelupaikkaan. Uusia arkku- ja uurnahautapaikkoja luovutetaan edelleen myös yli 40 hehtaarin laajuiselta Levon hautausmaalta, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Vuonna 1958 käyttöön otetulta hautausmaalta löytyy useita muistolehtoja ja luonnontilassa pidettäviä uurnametsiä, tunnustukseton hauta-alue, tuhkansirottelualue, krematorio sekä kappelirakennus.

Lahden radiomastojen kanssa samalla mäellä sijaitsee pienikokoinen, 1800-luvun lopussa käyttöön otettu Vanha hautausmaa, jolta luovutetaan nykyisin enää uurnahautapaikkoja. Noin kolmen kilometrin päässä Lahden keskustasta löytyy Läntinen hautausmaa, joka otettiin käyttöön vuonna 1921. Reilun 10 hehtaarin laajuisella hautausmaalla on nurmipintaisia arkkuhautaosastoja, erilaisin pinnoin varusteltuja uurnahautaosastoja, luonnontilassa oleva uurnametsä sekä metsäinen muistolehto. Lisäksi Kiveriönmäellä on Mustankallion hautausmaa, joka vihittiin käyttöön vuonna 1917. Pinta-alaa kauniilla hautausmaalla on vajaat viisi hehtaaria.

Lue lisää Näytä vähemmän

Etäyhteyksin järjestettävät tapaamiset

Suosimme kasvokkain järjestettävien tapaamisten ohella myös etäyhteyksin järjestettäviä tapaamisia. Joustavat ja helpot etäyhteydet takaavat sinulle kiireettömän keskusteluhetken henkilökohtaisen neuvojasi kanssa silloinkin, kun olet liikkeessä ja kiireinen. Me aikataulutamme toimintamme sinun elämäsi ja aikataulujesi mukaan, joten voit rohkeasti ehdottaa itsellesi sopivia tapaamisaikoja. Halutessasi voit keskustella useamman hautausneuvojan kanssa, jotta löydät varmasti itsellesi sopivan yhteyshenkilön. Ensimmäinen puhelu on ilmainen, eikä edellytä sitoutumista. Otathan meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai kotisivujemme kautta.

Hautaus: arkut, uurnat ja tuhkaus

Hautaustapa valikoituu ensisijaisesti vainajan omien toiveiden mukaisesti. Valittavana on maahautaus, jossa vainajan ruumis haudataan maahan arkussa, sekä tuhkaus. Vainajan tuhkat voidaan haudata uurnassa joko maahautaan, kolumbaarioon tai uurna- tai muistolehtoon. Ne voidaan myös sirotella tuhkansirottelualueelle.

Lavendlan valikoimasta löydät korkealaatuiset ja persoonalliset arkut ja uurnat, jotka on valmistettu ympäristöystävällisesti lähellä sinua. Sopivan arkun ja uurnan valinta riippuu hautaustavasta, sillä esimerkiksi kolumbaarioon ja maahautaan tulee haudata vain tietynlaisia uurnia. Lavendlan monipuolinen hautauspalvelu ja henkilökohtainen hautausneuvojasi auttavat sinua valitsemaan hautaustapaan soveltuvan arkun ja uurnan, ja vastaavat mielellään hautaukseen liittyviin kysymyksiisi.

Hautajaismusiikki

Hautajaisissa soitetaan ja lauletaan usein virsiä ja muuta hengellistä musiikkia. Omaiset voivat osallistua hautajaismusiikin valintaan, ja vainajan mahdolliset toiveet tulee musiikin valinnassa ottaa huomioon. Myös perinteistä poikkeavia musiikkivalintoja voidaan tehdä, mikäli halutaan korostaa esimerkiksi vainajan luonnetta ja mieltymyksiä. Muistotilaisuudessa musiikin valinta on vielä siunaustilaisuuttakin vapaamuotoisempaa. Henkilökohtainen hautausneuvojasi ja seurakunnan pappi auttavat sinua sopivan hautajaismusiikin valitsemisessa.

Kukka-asetelmat

Lavendlan kautta voit tilata hautajaiskukat helposti ja nopeasti. Meiltä löydät laajan valikoiman kimppuja, asetelmia, kukkalaitteita ja arkkukoristeita, jotka ovat paikallisten ja osaavien floristien käsialaa. Yksilöllisten hautajaiskukkien suunnittelua varten voit varata henkilökohtaisen keskusteluajan floristiemme kanssa. Voit myös tilata kaikki hautajaiskukat valmiina pakettina. Toimitamme meidän kauttamme tilatut kukat aina suoraan hautajaispaikalle. Kysy lisää henkilökohtaiselta neuvojaltasi.

Lue lisää Näytä vähemmän