lavendla

LÄHIN NEUVONANTAJASI

Lavendla hautaustoimisto Hamina

Ota yhteyttä

Hautaustoimisto Hamina

Lavendlan hautaustoimistossa Haminassa saat heti henkilökohtaisen hautajaisneuvojan, jolta saat tarvitsemasi avun. Päivystämme ympäri vuorokauden ja voit valita, haluatko tavata hautajaisneuvojamme toivomassasi paikassa vai valitsetko kotikäynnin. Jos haluat palvelua etäyhteyksin, se onnistuu video- tai puhelintapaamisella.

Lavendlan perustamisesta (2014) lähtien olemme pyrkineet siihen, että omaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tarvitsemansa tuen. Voit halutessasi itse valita hautajaisneuvojan kotisivuiltamme vapaiden aikojen ja asiakasarvostelujen perusteella.

Hautajaisneuvojasi on henkilökohtainen tukesi ja hän ottaa sinuun nopeasti yhteyttä. Jotta voimme taata tyytyväisyytesi, kaikki Lavendlan hautajaisneuvojat ovat Lavendla Akatemian kouluttamia ja sertifioimia.

Ota meihin yhteyttä 020 144 1455, niin autamme sinua!

Hautaustoimisto Lavendla, Hamina

Teemme vaikeasta helpompaa

Autamme sinua järjestämään hautajaiset Haminassa

Ota yhteyttä

Soita meille 020 144 1455 tai lähetä yhteystietosi, niin yhdistämme sinut suoraan neuvojaan. Otamme sinuun yhteyttä vahvistaaksemme ajankohdan ja paikan. Halutessasi voit valita henkilökohtaisen hautausneuvojasi alta.

Hautaustoimisto Lavendlasta

Meidän tehtävämme on toteuttaa läheisesi viimeiset jäähyväiset toivomallasi tavalla. Vuosien kokemus on opettanut meille, että herkät tunteet tulevat ensin, sitten asiantuntemus ja hyvät neuvot. Kuunteleminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää, että olemme rakentaneet sen varaan koko liiketoimintamme.

Meitä ohjaa ajatus tehdä vaikeasta helpompaa. Arvomme heijastavat sitä,  keitä olemme, mitä teemme ja kuinka toimimme matkan varrella.

Tavoitteemme on tarjota sinulle tarvitsemaasi tukea hautajaisten suunnittelussa ja/tai tulevaisuutesi turvaamisessa. 

Herkkyys, rohkeus ja tekeminen, sitä me olemme.

Usein kysytyt kysymykset

Millaista apua Lavendla tarjoaa?

Lavendlalla työskentelevät hautajaisneuvojat tukevat ja auttavat omaisia hautajaisjärjestelyissä heidän toiveitaan kunnioittaen.

Hautajaisneuvojat opastavat ja antavat vinkkejä sekä huolehtivat, että kaikki asiat tulee hoidettua asiaan kuuluvalla tavalla.

Esimerkkejä tehtävistä ovat siunaustilaisuuden järjestäminen, muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt kuten tila, pitopalvelu, kukat ja muusikko.

Miten saan hautajaisneuvontaa Lavendlalta?

Voit valita nettisivuiltamme itse haluamasi hautajaisneuvojan tai me voimme auttaa sinua löytämään sopivan. Voit tutustua tästä hautajaisneuvojiimme.

Hautajaisneuvojamme kuuntelee toiveitasi. Voitte sopia etätapaamisen puhelimitse tai tavata videopuhelussa isommallakin porukalla. Voit tulla luoksemme toimistoomme tai voimme halutessasi järjestää tapaamisen kotonasi.

Kuinka paljon hautajaiset maksaa kaupungissa Hamina?

Hautajaisten hinta kaupungissa Hamina vaihtelee sen mukaan mitä valintoja on tehty ja mitä hautaustoimistoa on käytetty.

Lavendlalla hinnoittelu on sama kaupungista riippumatta alkaen 797€. Lue lisää pakettiratkaisuistamme ja hinnoistamme.

Milloin hautajaiset pidetään?

30:n päivän sisällä vainaja on joko haudattava arkkuhautaan tai tuhkattava. Tuhkan hautaus on tapahduttava vuoden sisällä tuhkaamisen jälkeen.

Voiko hautajaisiin saada taloudellista tukea?

Me Lavendlalla voimme auttaa sinua hakemaan taloudellista tukea hautajaisiin.

Jos kuolinpesällä ei ole tarpeeksi varoja kohtuullisiin hautajaiskuluihin, tukea voi hakea vainajan kotikunnan sosiaalitoimelta.

Mitä hyötyä on muistosivusta?

Lavendlan muistosivut ovat omaisille avuksi hautajaisjärjestelyissä. Muistosivujen kautta voi tilata kukkia, pitää kirjaa hautajaisvieraista, esitellä muistotilaisuuden ohjelma sekä kirjoittaa muistokirjoitus. Ehkäpä muistosivun tärkein tehtävä on olla sivu, missä omaiset voivat jakaa muistoja vainajasta tekstein ja kuvin.

Katso Lavendlan muistosivut tästä

Hautajaiset Hamina

Hautajaisissa vainajan läheiset kokoontuvat muistelemaan ja kunnioittamaan vainajaa. Hautajaisiin kuuluu  siunaus- tai saattotilaisuus sekä vapaamuotoinen muistotilaisuus. Hautajaisten järjestämisessä tärkeää on noudattaa vainajan omia toiveita. Lavendlan asiantuntijat auttavat sinua arvokkaan hautajaistilaisuuden toteuttamisessa.

Lue lisää Näytä vähemmän

Kirkkohautajaiset

Seurakunnan jäsenille järjestetään kristilliset hautajaiset, jotka sijoittuvat yleensä kirkkoon tai siunauskappeliin. Seurakunnan tilojen käyttö kirkollisiin tilaisuuksiin on lähtökohtaisesti maksutonta seurakunnan jäsenille. Siunaustilaisuutta johtaa pappi, joka toimittaa myös vainajan hautaan siunaamisen. Urkumusiikista vastaa kanttori. Yleensä pappi tapaa omaiset ennen siunaustilaisuutta, ja yksilöllinen puhe ja siunaustilaisuus suunnitellaan yhdessä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Siviilihautajaiset

Siviilihautajaisten saattotilaisuus pidetään yleensä kappelissa tai haudalla, mutta se voidaan pitää myös jossain muussa osanottajia miellyttävässä paikassa. Tilaisuutta johtamaan voidaan valita vainajalle läheinen henkilö tai Lavendlan edustaja. Saattotilaisuus rakennetaan usein tietyn teeman ympärille, ja vainajan persoonallisuus ja mieltymykset saavat näkyä tilaisuudessa.

Seurakunnilla on erilaisia käytäntöjä sen suhteen, luovutetaanko seurakunnan tiloja seurakuntaan kuulumattomien käyttöön. Seurakuntaan kuulumatonkin vainaja on joissain tapauksissa mahdollista siunata, mikäli omaiset ja vainaja itse näin toivovat.

Lue lisää Näytä vähemmän

Haminan kirkot

Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla sijaitsee Carl Ludvig Engelin suunnittelema Johanneksen kirkko, joka vihittiin käyttöön vuonna 1843. Uusklassistinen kirkkorakennus on väriltään vaaleansininen, ja sen hillityssä kirkkosalissa on noin 500 istumapaikkaa. Raatihuoneentorin itäpuolella sijaitsee niin ikään Carl Ludvig Engelin suunnittelema Marian kirkko, joka on Haminan seurakunnan pääkirkko. Vuonna 1828 valmistunut harmaakivinen kirkorakennus on Kymenlaakson vanhin rakennus. Haminan seurakuntaan kuuluvat myös Haminan naapurikunnissa sijaitsevat Miehikkälän kirkko, Virolahden kirkko sekä Klamilan kirkko.

Lue lisää Näytä vähemmän

Haminan kappelit

Siunauskappeleita löytyy Haminasta Ristiniemen, Myllykylän sekä Leirikankaan hautausmailta. Ristiniemen siunauskappelin ovat suunnitelleet Timo ja Tuomo Suomalainen, ja se on valmistunut vuonna 1965. Kappelisalissa on istumapaikat noin 140 hengelle. Samojen suunnittelijoiden käsialaa on myös Leirikankaan siunauskappeli, joka vihittin käyttöön 80-luvun lopulla. Kappeli- ja seurakuntasalissa on yhteensä noin 150 istumapaikkaa. Kodikas Myllykylän kappeli on jyrkkälappeinen, valkoinen kappelirakennus, jonka salissa on matalat sivuikkunat sekä taiteilija Sulo Mäkelän tekemä kipsinen krusifiksi.

Lue lisää Näytä vähemmän

Haminan hautausmaat

Haminan päähautausmaa on Ristiniemen hautausmaa, joka sijaitsee meren rannalla lähellä kaupungin keskustaa. Noin kuuden hehtaarin laajuiselta hautausmaalta luovutetaan uusia arkku- ja uurnahautapaikkoja. Hautausmaalta löytyy myös tunnustukseton hauta-alue sekä siunauskappeli. Haminan keskustaa lähinnä on vuonna 1773 perustettu Hietakylän hautausmaa, jolle on haudattu lukuisia historiallisia merkkihenkilöitä. Hautausmaalla on arkkitehti Bey Hengin suunnittelema, erillinen uurnahauta-alue, jolta löytyy sekä suku-uurnahautoja että uurnalehto.

Haminan Husulasta löytyy kaksi hautausmaata, joista toinen kuuluu Haminan seurakunnalle ja toinen Vehkalahden seurakunnalle. Haminan Husulan hautuumaa on perustettu vuonna 1876, ja sieltä luovutetaan nykyään ainoastaan uurnahautapaikkoja. Haminan pohjoispuolella Myllykyläntien varressa sijaitsevat myös 1910-luvulla perustettu Myllykylän hautausmaa sekä uudempi, 80-luvulla käyttöön otettu Leirikankaan hautausmaa. Leirikankaan hautausmaalta luovutetaan edelleen arkkuhautapaikkoja, mutta Myllykylän hautausmaalla uusia hautauksia tehdään enää uurnahauta-alueelle.

Lue lisää Näytä vähemmän